Friday, July 23, 2010

.." 22 Julai 2010 "..

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:51 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Misi terbaru aku adalah utk mncri keja.. lalala~
rayuan upu aku x dpt mybe da kaitan ngn muet aku kan
tp xpela.. da hkmah la tu.. mybe gak rezeki aku lum da kt c2 g kan.. chill je keyh
tp smlm time result tu kuar, aku mngis :'((
ngis sbb frust sgt bl x dpt.. n bl tau mimie dpt.. lg la kuat aku mngis.. 
kali ney rezeki kmi dh x sma lg.. dlu rzeki kmi slu sma.. dpt poli pn sma2 even kos len2
mimie g dlu mndahului aku aku utk trskan pejuangan dgree dia
n atiqah smmgnya ngah wt dgree skg n last year dh pn
dua2 shbt ksygn aku tu mnjd pemangkin kpd aku skg.. so aida dieorg tggu u 2 so berusaha la
insyaallah aku pcya rezeki da d mna2 n lum tbanya rezeki aku lg
tp aku x leh give up.. aku perlu try lg utk next intake.. gudluck!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, July 20, 2010

Allah Sengaja Temukan Kita Dengan Orang Yang Salah

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:50 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Memang sakit bila ditinggalkan kekasih hati mcm tu saja... 
Ada yang sampai menangis teruk2 ...TAPI... 
Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya bila kita bertemu dengan jodoh yang sebenar, 
Masih lagi ada rasa syukur kita padaNya... 

Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita dapat menjadi penilai yang baik...
Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita sedar kita hanyalah hamba Allah yang selalu perlukan pertolonganNya...
Allah memang sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana.. 
Dia mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang baik untuk kita dan kehidupan kita...

Allah sengaja temukan dengan orang yang salah,
Agar kita dapat memungut pengalaman yang tak semua orang pernah lalui...

Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah,
supaya kita memiliki JIWA YANG HEBAT!!!

Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah,
supaya kita lebih faham yang CINTA YANG TERBAIK HANYALAH PADA ALLAH SWT!!

Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita kenal dengan kehidupan yang tidak kekal lama...

Dan Allah tidak pernah janjikan kebahagiaan di dunia ini berpanjangan,
tanpa ada kedukaan melanda... tanpa ada air mata yang menitis...
suka, duka, riang dan tangisan... Warna kehidupan...

Akan tetapi.. Allah MENJANJIKAN SYURGA yang hakiki,
seandainya...
kita SETIA di JALANNYA...
kita SETIA di LANDASANNYA...


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, July 19, 2010

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:33 PM
Reaksi Anda: 
0 comments


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Sunday, July 18, 2010

Pagi ke Tengahari ( 13 Julai 2010 )

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:24 AM
Reaksi Anda: 
0 comments


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Mandi D Gua Kelam

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:23 AM
Reaksi Anda: 
0 comments

Atiqah mai!! Welcome Dear… welcome back… 
1st day smpai kta kan bermlm d kaki bukit.. suasana resort yg akn mndamaikan jiwa bersama.. 
Act aku da keja sket.. nak sttle kan sket lg asgmnt yg lum siap.. dat’s y kna fllow akak aku blk..  
 Ari ke2, aku n tiqah p mndi gua kelam dua org ja lgpun kakwa p skola.. 
ptg t kakwa dah nk anta kami blk.. bl g nak da ksempatan cmnie an.. 
bgn2 tdo pas borak2 bt ketupat seperiuk, trs gerak.. 
gua kelam tu kira dkt la gak ngn umh akak aku so rempit sahaja.. 
nak start mto pnya al kisah.. alamak.. sket pnya pyh.. lma gak la bru nk leh strt.. skt kaki2 aku.. 
berpeluh2.. tercungap2 cm lari 100m, cm dh nak give up pn da gak.. 
akhirnya.. bl p’hrapan mkin menipis, mto pn “VroOm2!!!”.. 
pa lg.. cepat la kot.. excited gla weh.. x pyh pkai helmet..  deras ja.. 
pg2 cmnie air sjuk.. ghrrr.. org lak mmg x rmai pn.. yela weekday kan... 

aku n tiqah x perlu nak b'ssh pyh nak bwk bj salin.. hahaha... sbb :-

otw nk blk tu angin kuat.. bj cnfirm kering.. lalala~


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, July 13, 2010

Helloo

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:06 AM
Reaksi Anda: 
0 comments

Hi!! Excited lak nak tls blog ney.. 
urmm.. nmpknya cm dh da sket improvement… bgs2… 
dh cm ber+ yg visit blog ney kan..so aida hrp kpd sapa2 yg dah visit blog ney.. 
tggal la msg kat ruangan “leave me ur msg here” x pun sign kat my guest book.. 
t leh la aida tau sapa yg visit.. :))
Hurmm.. dh lma x berkarya dlm blog.. 
bkn pa.. laptop xda cmna nak on9.. bl  dh da kesempatan cmnie.. aku kan try gak utk update blog ney.. sungguh! Winduuu… heee~ sepanjang aku x on9 ney.. mcm2 dh berlaku dlm hdup aku tau.. 
suka.? duka.? Dipendekkan cta, 3 in 1 la.. 
brt bdn aku pn dh turun mndadak la.. tok pn tegur.. mna la aku nak prasan.. tba2 ja tnpa sedar kan.. 
tp skg dah ok blk.. rsanya dah nek blk n normal cm besa.. muhasabah dri la byk2.. ekeke… 
sedey..? x la aku dah ok pun.. x sdey lg.. huu.. aku dh leh tima knyataan pn.. 
aku pcya ngn pa yg allah suratkan suma da kbaikannya sndiri.. 
kdg2 allah sngaja temukan kta ngn org yg slh dlu sblm kta bertemu ngn org yg btol.. 
suma tu pgalaman hdup la kan.. tnpa pgalaman sapa la kta..
Kul 2.52 am.. 
ati aku rasa cam sayu sgt.. (T_T) 
x perlu la aku nak cta kan knp.. biar jela hnya aku yg tau.. 
n abg sani.. thx ats nsht yg berguna tu.. thx a lot..


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, July 23, 2010

.." 22 Julai 2010 "..

Misi terbaru aku adalah utk mncri keja.. lalala~
rayuan upu aku x dpt mybe da kaitan ngn muet aku kan
tp xpela.. da hkmah la tu.. mybe gak rezeki aku lum da kt c2 g kan.. chill je keyh
tp smlm time result tu kuar, aku mngis :'((
ngis sbb frust sgt bl x dpt.. n bl tau mimie dpt.. lg la kuat aku mngis.. 
kali ney rezeki kmi dh x sma lg.. dlu rzeki kmi slu sma.. dpt poli pn sma2 even kos len2
mimie g dlu mndahului aku aku utk trskan pejuangan dgree dia
n atiqah smmgnya ngah wt dgree skg n last year dh pn
dua2 shbt ksygn aku tu mnjd pemangkin kpd aku skg.. so aida dieorg tggu u 2 so berusaha la
insyaallah aku pcya rezeki da d mna2 n lum tbanya rezeki aku lg
tp aku x leh give up.. aku perlu try lg utk next intake.. gudluck!

Tuesday, July 20, 2010

Allah Sengaja Temukan Kita Dengan Orang Yang Salah

Memang sakit bila ditinggalkan kekasih hati mcm tu saja... 
Ada yang sampai menangis teruk2 ...TAPI... 
Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya bila kita bertemu dengan jodoh yang sebenar, 
Masih lagi ada rasa syukur kita padaNya... 

Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita dapat menjadi penilai yang baik...
Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita sedar kita hanyalah hamba Allah yang selalu perlukan pertolonganNya...
Allah memang sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana.. 
Dia mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang baik untuk kita dan kehidupan kita...

Allah sengaja temukan dengan orang yang salah,
Agar kita dapat memungut pengalaman yang tak semua orang pernah lalui...

Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah,
supaya kita memiliki JIWA YANG HEBAT!!!

Memang Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah,
supaya kita lebih faham yang CINTA YANG TERBAIK HANYALAH PADA ALLAH SWT!!

Allah sengaja temukan kita dengan orang yang salah, 
Supaya kita kenal dengan kehidupan yang tidak kekal lama...

Dan Allah tidak pernah janjikan kebahagiaan di dunia ini berpanjangan,
tanpa ada kedukaan melanda... tanpa ada air mata yang menitis...
suka, duka, riang dan tangisan... Warna kehidupan...

Akan tetapi.. Allah MENJANJIKAN SYURGA yang hakiki,
seandainya...
kita SETIA di JALANNYA...
kita SETIA di LANDASANNYA...

Sunday, July 18, 2010

Pagi ke Tengahari ( 13 Julai 2010 )

Mandi D Gua Kelam


Atiqah mai!! Welcome Dear… welcome back… 
1st day smpai kta kan bermlm d kaki bukit.. suasana resort yg akn mndamaikan jiwa bersama.. 
Act aku da keja sket.. nak sttle kan sket lg asgmnt yg lum siap.. dat’s y kna fllow akak aku blk..  
 Ari ke2, aku n tiqah p mndi gua kelam dua org ja lgpun kakwa p skola.. 
ptg t kakwa dah nk anta kami blk.. bl g nak da ksempatan cmnie an.. 
bgn2 tdo pas borak2 bt ketupat seperiuk, trs gerak.. 
gua kelam tu kira dkt la gak ngn umh akak aku so rempit sahaja.. 
nak start mto pnya al kisah.. alamak.. sket pnya pyh.. lma gak la bru nk leh strt.. skt kaki2 aku.. 
berpeluh2.. tercungap2 cm lari 100m, cm dh nak give up pn da gak.. 
akhirnya.. bl p’hrapan mkin menipis, mto pn “VroOm2!!!”.. 
pa lg.. cepat la kot.. excited gla weh.. x pyh pkai helmet..  deras ja.. 
pg2 cmnie air sjuk.. ghrrr.. org lak mmg x rmai pn.. yela weekday kan... 

aku n tiqah x perlu nak b'ssh pyh nak bwk bj salin.. hahaha... sbb :-

otw nk blk tu angin kuat.. bj cnfirm kering.. lalala~

Tuesday, July 13, 2010

Helloo


Hi!! Excited lak nak tls blog ney.. 
urmm.. nmpknya cm dh da sket improvement… bgs2… 
dh cm ber+ yg visit blog ney kan..so aida hrp kpd sapa2 yg dah visit blog ney.. 
tggal la msg kat ruangan “leave me ur msg here” x pun sign kat my guest book.. 
t leh la aida tau sapa yg visit.. :))
Hurmm.. dh lma x berkarya dlm blog.. 
bkn pa.. laptop xda cmna nak on9.. bl  dh da kesempatan cmnie.. aku kan try gak utk update blog ney.. sungguh! Winduuu… heee~ sepanjang aku x on9 ney.. mcm2 dh berlaku dlm hdup aku tau.. 
suka.? duka.? Dipendekkan cta, 3 in 1 la.. 
brt bdn aku pn dh turun mndadak la.. tok pn tegur.. mna la aku nak prasan.. tba2 ja tnpa sedar kan.. 
tp skg dah ok blk.. rsanya dah nek blk n normal cm besa.. muhasabah dri la byk2.. ekeke… 
sedey..? x la aku dah ok pun.. x sdey lg.. huu.. aku dh leh tima knyataan pn.. 
aku pcya ngn pa yg allah suratkan suma da kbaikannya sndiri.. 
kdg2 allah sngaja temukan kta ngn org yg slh dlu sblm kta bertemu ngn org yg btol.. 
suma tu pgalaman hdup la kan.. tnpa pgalaman sapa la kta..
Kul 2.52 am.. 
ati aku rasa cam sayu sgt.. (T_T) 
x perlu la aku nak cta kan knp.. biar jela hnya aku yg tau.. 
n abg sani.. thx ats nsht yg berguna tu.. thx a lot..
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal