Sunday, April 29, 2012

tips motivasi diri

Dikarut oleh Aida Nasirah at 8:40 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
salam kepada suma viewers. 


Entri kali nie aida nak share beberapa tips ringkas tentang bagaimana nak motivasikan diri anda. tips ini bukanlah dibuat sendiri oleh aida tetapi di dengar oleh sepasang telinga miliknya. selamat membaca ~


1. Doa - Apa2 pun mesti dimulai dengan doa dan memperbanyakkan berdoa.


2. Be sincere and truthful to yourself - selalulah jujur kepada diri sendiri dan ikhlas dalam melakukan apa2 perkara.


3. Begin with the end in mind - fikirkan apa yang hendak kita jadi nanti dan usahakan dari sekarang.


4. Learn to say no ! - belajar mengatakan tidak kepada sesuatu perkara yang menghalang kita suka daripada menuju kejayaan. contohnya suka tidur dan malas study. jadi, katakan TIDAK kepada tidur ! oh ya.. mungkin FB jugak ~


5. Stay mentally and physically fit - selalulah buat aktiviti yang boleh menguji keupayaan minda contohnya chess, sudoku, banyakkan membaca eng novel. lakukan apa2 aktiviti yang mencabar dari biasa. itu contoh untuk mental, kalau fizikal, banyakkan bersenam untuk otak cerdas badan cergas.


6. Create a solid support system - carilah sesiapa yang boleh jadi tulang belakang bagi menyokong cita2 dan usaha kita. mereka ini adalah insan2 yang mampu memberikan anda sokongan moral dan sekiranya berpasangan, carilah pasangan yang supportive. pasangan yang mencuri impian, atau menjatuhkan motivasi dan usaha kita bukanlah pasangan yang terbaik dan sesuai untuk kita. 


7. Consistently renew and recharge yourself - yang ini paling penting untuk diingatkan. kalau sampai satu tahap anda rasa down, cepat2 kena naikkan semula motivated anda. jangan biarkan ia terus jatuh dan jatuh. PERINGATAN, jangan terlalu melayan perasaan terutamanya sedih. 


** Sekian.. selamat mencuba untuk anda semua ^__^


p/s : aida nak turun menjamu selera for dinner.. lapar sudah ~~


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, April 28, 2012

Sebab Lelaki Tinggalkan Wanita

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:40 PM
Reaksi Anda: 
0 comments


Hubungan yang bermula bahagia boleh berakhir dengan kehancuran.
Kenapa pasangan anda sanggup meninggalkan anda?

Pernahkah anda terfikir apakah sebab utama yang menyebabkan pasangan anda (kini bekas pasangan) sanggup melepaskan ikatan cinta terhadap anda dan memilih insan yang lain sebagai ganti?
Mengapa Lelaki Meninggalkan Wanita

Lelaki adalah makhluk yang ego. Namun, lelaki tidak suka menyakiti hati wanita. Lelaki dijadikan Tuhan untuk mejadi khalifah di muka bumi ini. Dan sebagai seorang yang bergelar pemimpin, lelaki memerlukan satu benda yang teramat penting sekali. Benda ini berbentuk perasaan.

Perasaan ini adalah punca lelaki sanggup bergaduh sesama sendiri demi memilikinya. Perasaan ini menyebabkan seorang lelaki sanggup memberi sepenuh kasih sayang dan cinta yang tidak berbelah bagi terhadap wanita.

Sebaliknya, ketiadaan perasan ini akan menyebabkan kaum lelaki dahaga, sehingga pada satu tahap, jika keinginan ini tidak dipenuhi, maka , kaum lelaki sanggup bertindak secara ‘desperate’ demi mencari perasaan ini.

Saya pernah melihat lelaki meninggalkan isteri dan kekasih mereka demi mengejar benda ini. Sungguh saya tidak percaya pada mulanya tetapi hakikatnya seorang lelaki sememangnya memerlukan…
…PENGHARGAAN dari seorang wanita yang bergelar teman hidupnya.

Biar saya terangkan.
Sewaktu mula hangat bercinta dulu, kaum wanita biasanya amat prihatin dengan kecantikan diri- menghiasi diri dengan pakaian cantik, wangian yang menggoda dan mudah ketawa dengan lawak jenaka yang dibuat oleh kaum lelaki.

Hangat. Mesra. Indah….
Sedang masa berlalu, kaum wanita sudah mula bersifat sambil lewa, tidak kisah lagi pilihan pakaian yang sesuai, dan tidak menumpukan perhatian ketika lelaki sedang bercakap. Lawak jenaka yang sewaktu ketika dulu berjaya menghasilkan senyuman tawa riang, sekarang hanya disambuti senyuman ala kadar dan cukup syarat.

Jangan anda salah faham, lelaki tidak akan meninggalkan wanita kerana wanita lain yang lebih cantik dan langsing. Lelaki sebenarnya amat memerlukan penghargaan dari seorang wanita. Penghargaan ini adalah ‘driving force’ dan juga penerimaan terhadap identiti diri seseorang lelaki.

Wanita kadangkala tidak sedar diri mereka sebenarnya menyampai satu mesej separa sedar terhadap lelaki yang berbunyi

“Aku tidak menghargai kau lagi”.
1 Bila lelaki bercakap mengenai impiannya…
Wanita tidak mendengar sebaliknya mengubah topik perbualan.

2 Bila lelaki bercerita mengenai kejayaannya…
Wanita tidak memberi pujian dan galakan yang sewajarnya.

3 Bila lelaki bercerita mengenai kisah dukanya…
Wanita tidak memberi motivasi dan sebaliknya, meluahkan kekecewaannya.

Kesimpulannya, lelaki amat dahagakan PENGHARGAAN.
Lelaki sanggup meninggalkan pasangannya demi mencari seseorang yang boleh memberinya PENGHARGAAN.

Jika anda seorang wanita, ini tidak bermakna anda harus menjadi hipokrit dalam komunikasi anda dengan pasangan anda. Anda hanya perlu pandai mengimbangi energi negatif dan positif(push and pull) mesej anda agar self-estim pasangan anda tidak runtuh. Anda harus cetuskan keadaan di mana pasangan anda berasa dihargai.

Itulah sebab utama lelaki meninggalkan wanita dan itulah juga sebab lelaki menjadi Sang Kekasih di dalam kehidupan anda jika anda boleh memberinya satu PENGHARGAAN yang ikhlas.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, April 23, 2012

Kelebihan Fb Timeline

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:47 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Siapa yang telah mengubah Profil Facebook anda kepada Facebook timeline mungkin anda sudah tahu apa yang menarik tentang facebook timeline ini..


untuk pengetahuan facebook timeline atau dalam bahasa melayu kronologi facebook mula diperkenalkan pada hujung bulan September 2011 hanya kepada pembuat aplikasi facebook namun sekarang facebook timeline sudah boleh digunakan oleh sesiapa yang memepunyai akaun facebook. Pada 30 April 2012 nanti, semua profile pengguna Facebook akan berubah ke Facebook Timeline. Jadi eloklah korang mengaktifkannya sekarang kerana korang perlu membiasakan diri untuk menggunakan facebook timeline ini dan untuk mengelakkan korang terlupa mengubah privacy setelah Timeline diaktifkan pada 30 April nanti. 

apa kelebihan facebook timeline.?? anda boleh meletakkan cover dalam profil anda, saiz cover terbaik (851px x351px). penambahan fecebook timeline cover ini seolah-olah lebih kurang macam header dalam blog- Anda boleh Membaca status yang lama-lama.

keburukan Facebook timeline.?? apabila facebook buat timeline macam nie layout profil nak dekat sama dengan layout Friendster, myspace,tagged.. tak ada kelainan untuk facebook. status yang lama-lama itu akan terdedah dan mungkin akan menimbulkan pergaduhan. Anda perlu mengubah semula privacy setting dalam akaun anda. bagi yang baru sahaja menggunakan facebook timeline, mungkin anda berasa serabut dan tidak biasa. anda memerlukan masa untuk membiasakan diri dengan fecebook timeline nie.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, April 20, 2012

Kuala Perlis, Malaysia

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:35 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Nama Model : Mimie, Mariam, Aida
Lokasi : Kuala Perlis
Masa : Cuti Semester Jan 2012
Asal : Perlis, Kajang, Perlis
Edu : UTHM, UUM, UUM
kerabunan mata : Sederhana, Rabun, Silau Tinggi
Umur : 23, 24, 23
Ulasan : bersifat hedonisme n terjerumus dengan sikap kuat berjalan2. hek2

parking dulu
pose pembukaan
sunset di kuala perlis

mimie and marry saling kenal kerana saya sahabat mereka
(eh perlu ke mention.??)
love. live. laugh


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, April 18, 2012

Lawatan Tun Dr Mahathir di UUM

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:45 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
mari kita lihat balik apa pesan beliau dulu....

Tun Dr M telah banyak berjasa kepada negara ini terutamanya dari segi infrastruktur yang moden yang boleh dibanggakan dan dijadikan sebagai mercu tanda di negara kita. ekonomi pula membangun dengan pesat sekali. rakyat pula banyak dibantu terutamanya orang melayu iaitu bangsanya sendiri namun ramai mana yang menghargai jasanya dan ramai mana yang mempersoalkan pulak kredibiliti beliau sebagai pemimpin, tidak menghargai beliau dan mengutuk beliau dengan mengatakan boros dan sebagainya. kerana beliau yang selalu memandang ke hadapan la, kerana beliau cuba membazirkan duit la wujudnya bangunan2 pencakar langit n mewujudkan suasana kemodenan di malaysia kini. beliau adalah pemimpin yang menangis kerana bangsanya, menyedari dan mencuba sebaik boleh untuk meningkatkan bangsanya.

kedatangannya di UUM, menceritakan pengalamannya sebagai mantan PM, berkongsi tentang kegagalan yang beliau tidak mampu merubah sehingga kini iaitu mentaliti rakyatnya terutama bangsa melayu.. melayu lupa, alpa, terlalu selesa untuk menjadi pengguna dalam industri tanpa mahu memikirkan bagaimana untuk menjadi rakyat yang kreatif dan inovatif untuk menuju menjadi negara maju seperti jepun. dasar pandang ke timur hanya dipandang tetapi tidak dipraktikkan. pesanannya termasuk pada aku. m'ingatkan diri sendiri betapa aku jugak lalai dan selesa. katanya lagi, negara boleh melahirkan rakyat berpendidikan tetapi tak mudah untuk lahirkan yang bijak pandai. perginya Tun dalam pucuk kepimpinan negara, tiada gantinya.. jasanya akan kami kenang.....


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, April 3, 2012

Malam Integrasi

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:50 AM
Reaksi Anda: 
2 comments
Gadis dan Bunga...

dengan Farah Wahida
die sangat baikk >.<

di belakang stage bila Shiha Mentor ngah perform

ready sebelum tarian joget utk penutupan


** THE END **


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, April 2, 2012

Masa depan tak mampu diramal

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:59 AM
Reaksi Anda: 
1 comments
Penah tak korang merasakan yang apa keputusan yang korang buat waktu tu adalah yang betul n terbaik. lagi2 bab hati n perasaan. penah tak korang sukakan seseorang then seseorang tu tak penah tau langsung yang hari2 korang curi2 tengok dia. penah tak ada orang betul2 sukakan korang tapi korang2 betul2 tak nak langsung kat dia n buat macam2 cara untuk bagi dia tak mengharap lagi.? setahun, dua tahun, tiga tahun berlalu....

Mungkin waktu dahulu tu, itulah yang korang rasa yang terbaik tapi untuk beberapa tahun akan datang kita tak penah tahu yang kita mampu untuk sukakannya. adakah ini dinamakan 1 doa darinya pada ketika itu.? doa yang lambat termakbul. dan disaat dia dah berubah hati untuk kita, doa itu diperkenankan, dalam eksiden pertemuan yang tak dijangka, ketika tu kita sudah mula ada bibit2 suka pada dia tapi sayangnya hatinya mungkin bukan untuk kita lagi. (kita jugak tak tahu sekiranya dalam hatinya masih memendam perasaan itu pada kita)

adakah salah kita kerana tak menjaga hati kita sebaiknya.? atau salah dia kerana terlupa tentang doanya dulu.? atau sebenarnya Allah sengaja ingin mempertemukan kita dan dia semula dalam pelbagai situasi.? bagaimana dengan statusnya sekarang.? bf/gf orang.? tunang.? suami/isteri.? ayuh, merenung seketika.........

percayalah Allah lebih mengetahui tentang apa yang ditentuNya....

kepada kita hambanya yang lemah, perlulah juga kita berfikir sedalamnya sebelum membuat keputusan dan setiap jodoh sudah pun ditetapkan oleh Allah swt dan hanya masa yang menentukan bila, siapa, bagaimana...


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Sunday, April 29, 2012

tips motivasi diri

salam kepada suma viewers. 


Entri kali nie aida nak share beberapa tips ringkas tentang bagaimana nak motivasikan diri anda. tips ini bukanlah dibuat sendiri oleh aida tetapi di dengar oleh sepasang telinga miliknya. selamat membaca ~


1. Doa - Apa2 pun mesti dimulai dengan doa dan memperbanyakkan berdoa.


2. Be sincere and truthful to yourself - selalulah jujur kepada diri sendiri dan ikhlas dalam melakukan apa2 perkara.


3. Begin with the end in mind - fikirkan apa yang hendak kita jadi nanti dan usahakan dari sekarang.


4. Learn to say no ! - belajar mengatakan tidak kepada sesuatu perkara yang menghalang kita suka daripada menuju kejayaan. contohnya suka tidur dan malas study. jadi, katakan TIDAK kepada tidur ! oh ya.. mungkin FB jugak ~


5. Stay mentally and physically fit - selalulah buat aktiviti yang boleh menguji keupayaan minda contohnya chess, sudoku, banyakkan membaca eng novel. lakukan apa2 aktiviti yang mencabar dari biasa. itu contoh untuk mental, kalau fizikal, banyakkan bersenam untuk otak cerdas badan cergas.


6. Create a solid support system - carilah sesiapa yang boleh jadi tulang belakang bagi menyokong cita2 dan usaha kita. mereka ini adalah insan2 yang mampu memberikan anda sokongan moral dan sekiranya berpasangan, carilah pasangan yang supportive. pasangan yang mencuri impian, atau menjatuhkan motivasi dan usaha kita bukanlah pasangan yang terbaik dan sesuai untuk kita. 


7. Consistently renew and recharge yourself - yang ini paling penting untuk diingatkan. kalau sampai satu tahap anda rasa down, cepat2 kena naikkan semula motivated anda. jangan biarkan ia terus jatuh dan jatuh. PERINGATAN, jangan terlalu melayan perasaan terutamanya sedih. 


** Sekian.. selamat mencuba untuk anda semua ^__^


p/s : aida nak turun menjamu selera for dinner.. lapar sudah ~~

Saturday, April 28, 2012

Sebab Lelaki Tinggalkan Wanita



Hubungan yang bermula bahagia boleh berakhir dengan kehancuran.
Kenapa pasangan anda sanggup meninggalkan anda?

Pernahkah anda terfikir apakah sebab utama yang menyebabkan pasangan anda (kini bekas pasangan) sanggup melepaskan ikatan cinta terhadap anda dan memilih insan yang lain sebagai ganti?
Mengapa Lelaki Meninggalkan Wanita

Lelaki adalah makhluk yang ego. Namun, lelaki tidak suka menyakiti hati wanita. Lelaki dijadikan Tuhan untuk mejadi khalifah di muka bumi ini. Dan sebagai seorang yang bergelar pemimpin, lelaki memerlukan satu benda yang teramat penting sekali. Benda ini berbentuk perasaan.

Perasaan ini adalah punca lelaki sanggup bergaduh sesama sendiri demi memilikinya. Perasaan ini menyebabkan seorang lelaki sanggup memberi sepenuh kasih sayang dan cinta yang tidak berbelah bagi terhadap wanita.

Sebaliknya, ketiadaan perasan ini akan menyebabkan kaum lelaki dahaga, sehingga pada satu tahap, jika keinginan ini tidak dipenuhi, maka , kaum lelaki sanggup bertindak secara ‘desperate’ demi mencari perasaan ini.

Saya pernah melihat lelaki meninggalkan isteri dan kekasih mereka demi mengejar benda ini. Sungguh saya tidak percaya pada mulanya tetapi hakikatnya seorang lelaki sememangnya memerlukan…
…PENGHARGAAN dari seorang wanita yang bergelar teman hidupnya.

Biar saya terangkan.
Sewaktu mula hangat bercinta dulu, kaum wanita biasanya amat prihatin dengan kecantikan diri- menghiasi diri dengan pakaian cantik, wangian yang menggoda dan mudah ketawa dengan lawak jenaka yang dibuat oleh kaum lelaki.

Hangat. Mesra. Indah….
Sedang masa berlalu, kaum wanita sudah mula bersifat sambil lewa, tidak kisah lagi pilihan pakaian yang sesuai, dan tidak menumpukan perhatian ketika lelaki sedang bercakap. Lawak jenaka yang sewaktu ketika dulu berjaya menghasilkan senyuman tawa riang, sekarang hanya disambuti senyuman ala kadar dan cukup syarat.

Jangan anda salah faham, lelaki tidak akan meninggalkan wanita kerana wanita lain yang lebih cantik dan langsing. Lelaki sebenarnya amat memerlukan penghargaan dari seorang wanita. Penghargaan ini adalah ‘driving force’ dan juga penerimaan terhadap identiti diri seseorang lelaki.

Wanita kadangkala tidak sedar diri mereka sebenarnya menyampai satu mesej separa sedar terhadap lelaki yang berbunyi

“Aku tidak menghargai kau lagi”.
1 Bila lelaki bercakap mengenai impiannya…
Wanita tidak mendengar sebaliknya mengubah topik perbualan.

2 Bila lelaki bercerita mengenai kejayaannya…
Wanita tidak memberi pujian dan galakan yang sewajarnya.

3 Bila lelaki bercerita mengenai kisah dukanya…
Wanita tidak memberi motivasi dan sebaliknya, meluahkan kekecewaannya.

Kesimpulannya, lelaki amat dahagakan PENGHARGAAN.
Lelaki sanggup meninggalkan pasangannya demi mencari seseorang yang boleh memberinya PENGHARGAAN.

Jika anda seorang wanita, ini tidak bermakna anda harus menjadi hipokrit dalam komunikasi anda dengan pasangan anda. Anda hanya perlu pandai mengimbangi energi negatif dan positif(push and pull) mesej anda agar self-estim pasangan anda tidak runtuh. Anda harus cetuskan keadaan di mana pasangan anda berasa dihargai.

Itulah sebab utama lelaki meninggalkan wanita dan itulah juga sebab lelaki menjadi Sang Kekasih di dalam kehidupan anda jika anda boleh memberinya satu PENGHARGAAN yang ikhlas.

Monday, April 23, 2012

Kelebihan Fb Timeline

Siapa yang telah mengubah Profil Facebook anda kepada Facebook timeline mungkin anda sudah tahu apa yang menarik tentang facebook timeline ini..


untuk pengetahuan facebook timeline atau dalam bahasa melayu kronologi facebook mula diperkenalkan pada hujung bulan September 2011 hanya kepada pembuat aplikasi facebook namun sekarang facebook timeline sudah boleh digunakan oleh sesiapa yang memepunyai akaun facebook. Pada 30 April 2012 nanti, semua profile pengguna Facebook akan berubah ke Facebook Timeline. Jadi eloklah korang mengaktifkannya sekarang kerana korang perlu membiasakan diri untuk menggunakan facebook timeline ini dan untuk mengelakkan korang terlupa mengubah privacy setelah Timeline diaktifkan pada 30 April nanti. 

apa kelebihan facebook timeline.?? anda boleh meletakkan cover dalam profil anda, saiz cover terbaik (851px x351px). penambahan fecebook timeline cover ini seolah-olah lebih kurang macam header dalam blog- Anda boleh Membaca status yang lama-lama.

keburukan Facebook timeline.?? apabila facebook buat timeline macam nie layout profil nak dekat sama dengan layout Friendster, myspace,tagged.. tak ada kelainan untuk facebook. status yang lama-lama itu akan terdedah dan mungkin akan menimbulkan pergaduhan. Anda perlu mengubah semula privacy setting dalam akaun anda. bagi yang baru sahaja menggunakan facebook timeline, mungkin anda berasa serabut dan tidak biasa. anda memerlukan masa untuk membiasakan diri dengan fecebook timeline nie.

Friday, April 20, 2012

Kuala Perlis, Malaysia

Nama Model : Mimie, Mariam, Aida
Lokasi : Kuala Perlis
Masa : Cuti Semester Jan 2012
Asal : Perlis, Kajang, Perlis
Edu : UTHM, UUM, UUM
kerabunan mata : Sederhana, Rabun, Silau Tinggi
Umur : 23, 24, 23
Ulasan : bersifat hedonisme n terjerumus dengan sikap kuat berjalan2. hek2

parking dulu
pose pembukaan
sunset di kuala perlis

mimie and marry saling kenal kerana saya sahabat mereka
(eh perlu ke mention.??)
love. live. laugh

Wednesday, April 18, 2012

Lawatan Tun Dr Mahathir di UUM

mari kita lihat balik apa pesan beliau dulu....

Tun Dr M telah banyak berjasa kepada negara ini terutamanya dari segi infrastruktur yang moden yang boleh dibanggakan dan dijadikan sebagai mercu tanda di negara kita. ekonomi pula membangun dengan pesat sekali. rakyat pula banyak dibantu terutamanya orang melayu iaitu bangsanya sendiri namun ramai mana yang menghargai jasanya dan ramai mana yang mempersoalkan pulak kredibiliti beliau sebagai pemimpin, tidak menghargai beliau dan mengutuk beliau dengan mengatakan boros dan sebagainya. kerana beliau yang selalu memandang ke hadapan la, kerana beliau cuba membazirkan duit la wujudnya bangunan2 pencakar langit n mewujudkan suasana kemodenan di malaysia kini. beliau adalah pemimpin yang menangis kerana bangsanya, menyedari dan mencuba sebaik boleh untuk meningkatkan bangsanya.

kedatangannya di UUM, menceritakan pengalamannya sebagai mantan PM, berkongsi tentang kegagalan yang beliau tidak mampu merubah sehingga kini iaitu mentaliti rakyatnya terutama bangsa melayu.. melayu lupa, alpa, terlalu selesa untuk menjadi pengguna dalam industri tanpa mahu memikirkan bagaimana untuk menjadi rakyat yang kreatif dan inovatif untuk menuju menjadi negara maju seperti jepun. dasar pandang ke timur hanya dipandang tetapi tidak dipraktikkan. pesanannya termasuk pada aku. m'ingatkan diri sendiri betapa aku jugak lalai dan selesa. katanya lagi, negara boleh melahirkan rakyat berpendidikan tetapi tak mudah untuk lahirkan yang bijak pandai. perginya Tun dalam pucuk kepimpinan negara, tiada gantinya.. jasanya akan kami kenang.....

Tuesday, April 3, 2012

Malam Integrasi

Gadis dan Bunga...

dengan Farah Wahida
die sangat baikk >.<

di belakang stage bila Shiha Mentor ngah perform

ready sebelum tarian joget utk penutupan


** THE END **

Monday, April 2, 2012

Masa depan tak mampu diramal

Penah tak korang merasakan yang apa keputusan yang korang buat waktu tu adalah yang betul n terbaik. lagi2 bab hati n perasaan. penah tak korang sukakan seseorang then seseorang tu tak penah tau langsung yang hari2 korang curi2 tengok dia. penah tak ada orang betul2 sukakan korang tapi korang2 betul2 tak nak langsung kat dia n buat macam2 cara untuk bagi dia tak mengharap lagi.? setahun, dua tahun, tiga tahun berlalu....

Mungkin waktu dahulu tu, itulah yang korang rasa yang terbaik tapi untuk beberapa tahun akan datang kita tak penah tahu yang kita mampu untuk sukakannya. adakah ini dinamakan 1 doa darinya pada ketika itu.? doa yang lambat termakbul. dan disaat dia dah berubah hati untuk kita, doa itu diperkenankan, dalam eksiden pertemuan yang tak dijangka, ketika tu kita sudah mula ada bibit2 suka pada dia tapi sayangnya hatinya mungkin bukan untuk kita lagi. (kita jugak tak tahu sekiranya dalam hatinya masih memendam perasaan itu pada kita)

adakah salah kita kerana tak menjaga hati kita sebaiknya.? atau salah dia kerana terlupa tentang doanya dulu.? atau sebenarnya Allah sengaja ingin mempertemukan kita dan dia semula dalam pelbagai situasi.? bagaimana dengan statusnya sekarang.? bf/gf orang.? tunang.? suami/isteri.? ayuh, merenung seketika.........

percayalah Allah lebih mengetahui tentang apa yang ditentuNya....

kepada kita hambanya yang lemah, perlulah juga kita berfikir sedalamnya sebelum membuat keputusan dan setiap jodoh sudah pun ditetapkan oleh Allah swt dan hanya masa yang menentukan bila, siapa, bagaimana...
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal