Sunday, August 21, 2011

Ini Cerita Pasal Semalam

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:21 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Semalam yg x bapa nak indah (sebab hujan) aku telah g ke penang utk sedikit bershopping. <-- ayattt x leh bla. haihh.. xbyk pn. sket je. kalo nak diharapkan shopping di kangar nmpk gayanya x bpa nak dipanggil shopping la sbb x best. bkn nk down kan ngeri sndri tp aku rsa kangar perlu lbih byk improvement memandangkan suma rkyat kangar plus Perlis mmg dh maju skg. cma pembangunan dia yg lembap je yg bt kteorg sdikit tersekat utk merasa erti keseronakkan n hiburan. ngee~ even rmai org skeliling aku bt kptsn utk nek kl utk shopping sna tp aku prefer penang ja. dkt sket. lgpun aku nk g ngan sape jao2 tu. mmg la leh g kt kwn2 ofis lma aku tp x pela x pyh la. aku sederhana je. x demand sgt. hehe. 

sebenarnya aku x dela kemaruk sgt nak shopping utk raya neh. penyebab kuat utk aku pegi pun sbb nak beli suar jeans je. de x aku cite kt korang aritu aku xcident ngan keta.?? rsanye x de kot sbb pas xcident tu aku mls nak menaip utk cerita psl tu. akibat aku xcident 2la suar jeans kesayangan aku telah dipotong.!! time MA tu mnx kebenaran nk gunting suar aku. aku terkedu jap even ngah b'sgguh2 aku mngis time tuh (sakit tau tak). tp perlahan2 aku angguk. abis tu x kan aku x bg pulak dh die nak check kaki aku. patah ke ape n lg 1 suar tu dh mmg terkoyak pn. terseret kat jalan. pas pada peristiwa tu aku dh x da jeans. haha. cam sdih sgt la plk. bkn apa.. bl aku dh suka n sedap ngn 1,1 suar tu aku kan kekal ngan die hngga la jeans tu dh x sedap. dh ngah sedap2 cmtu aku kehilangan die lak. tu yg frust sgt tuu. tp kekecewaan aku tu dibangkang keras oleh kakakku. "oiit acik, dok kira suar tu btpa. ney haa.. kira nyawa ang lg penting. suar bole beli nyawa x leh gnti.!" marah kak aku tuhh. uppss.. terdiam sat. "yala2 orang phm la. org x kata dh cmtu. heee~" aku tersengih2 sumbing. menjeling kakak aku tgk aku bt cmtu.! 

haa.. 2la sbbnya knp n bgaimana aku leh smpai utk b'shopping disana. hehe. akhirnya dpt aku beli baru. niat utama dihati tu mmg nak beli jeans je. tu je. x nak yg len dh. tp dh nama pn pmpn kan. byk lak sale. giler x beli.?? hahaha. aku pun beli la 3 helai je. tu pun sbb masa x bpa nak izinkan. nak rush blk kangar lak utk bkak posa. kalo x mesti dh dpt package lengkap. hekhek. 

Dlm fitting room. abis x de keja plus buang masa




Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, August 18, 2011

Ragam Di Kaunter Tiket Bus

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:20 PM
Reaksi Anda: 
2 comments

"dik, tiket ke terengganu 3hb 9."

hah.?? terkejut aku yg ngah syok membalas comment2 kat pesbuk. dhla tersenyum tergelak sorang2. msti  akak neh ingt aku x btol. aku pun cepat2 la check blk kekosongan tarikh yg die mnx tu.

"dah abis la kak. 3hb, 4hb suma dh abis. dah penuh." aku m'bls smbil syum mesra.

"abis.??" berkerut2 dahi akak tu. "bl start jual.?? aritu kata x buka lg la apa la nie abis plk. apa pulak cmnie.!"

mak aii.. hangin plk die. td dtg mood elok je. neh tiba2 leh bertukar jd incredible hulk plk. slh aku ker.?? aku snyum lg tp kali neh lagi manis.  aku pun terang la 1 per 1 kt die. akak pasti ke sblm neh akak penah tnya kt kaunter ney.? tnya sape.? bkn sy kan.? akak td tu tros mnyambung bebelan die. nyesal aku tnye byk2. x psl2 aku kena lg. cam nak ckp je. posa kak posa. jgn mrh. agak2 dh trasa skrip bebel dh abis, akak tu pun tros bla tnpa m'ucapkan tima kasih kpd aku yg stia melayan dr td. aku dpt rasakan yg muka aku tros berubah jd semasam cuka. pastu mlut aku plk terasa ringan ja nak membebel. suka2 ati je nak mrh. bkn slh aku. sape suh lmbt. dh org nak beli x kan aku x jual. nk simpan lak kt die. dhla x reti ckp tima kasih. eee.. dushh.. dush.. terbyg je kalo leh tmbuk bantal ke. x dela tmbuk die. x baik cmtu. heee. ssh kan jg kaunter tiket neh.? ingtkan senang. byk kerenah tol nak kna lyn. kerenah cust, kerenah snior yg eksyen, kerenah driver yg gtal. serba serbi x kena la. aku tanam dl ati. x pela neh suma pengalaman berdepan ngan orang n x lama pn lagi aku kt sni. tinggal lagi bpa mggu je lg sblm aku memulakan langkag sbgai student semula. yahOoo.!!

p/s : terasa ngtok plk. nk tdo lg bole x.? hikhik


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, August 15, 2011

Ahlan Wahsalan Ya Ramadhan

Dikarut oleh Aida Nasirah at 7:36 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Arinie 15hb genaplah 15 ari umat islam berpuasa. hari ke15 membawa maksud lagu raya akan mula dimainkan di radio. yay.!! baru la rasa kan semangt nak raya. cmna ngan posa kali neh.?? aku hrp sgt dpt posa pnuh tapi terpancit gak aritu tp sehari jela. keracunan makanan. smpai dh nak pitam kot so terpaksa la aku bbka. kna la kembalikan zat2 yg hilang. mmg la terasa rugi tapi apa leh buat dr akan membawa kpd kemudaratan. cewahhh. bazar kangar taun neh x meriah cam taun lepas. gerai2 de dua lane ja. taun lps 3 lane. x best la x byk pilihan. tp bila aku membeli x de la byk sgt pun. hehe. stiap kali aku pegi.. bnda yg slu aku beli ialah kek batik n air nyok (nyiur) yg original. sedapnyaaa.. tp beli byk2 kali kek batik pun kdg2 tu dpt yg keras cam batu.! aku bkn la nak beli kat gerai yg sama je, stiap kali g msti gerai len2. dh keras cam batu mmg aku x makan la. msuk tongggg. bazir.. bazir.. ish2. tadi otw aku dtg keja, aku tgk jln kat stadium dato's sheikh dh ttup. haa.. tu menandakan ekspo ramadhan dh nak buka. xlama g dh tu. bagi kaum hawa mmg tu la yg ditunggu2. bagi kaum adam, karnival pembaziran dh nak bermula. kekeke. bg aku.. haishh, x salah pun. raya cuma sekali je setaun. ^_^ eyhhhh.. jam aku dh tnjuk kul7.37 dh. nak bbuka dh. bye2. selamat bebuka semua.!!!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Sunday, August 21, 2011

Ini Cerita Pasal Semalam

Semalam yg x bapa nak indah (sebab hujan) aku telah g ke penang utk sedikit bershopping. <-- ayattt x leh bla. haihh.. xbyk pn. sket je. kalo nak diharapkan shopping di kangar nmpk gayanya x bpa nak dipanggil shopping la sbb x best. bkn nk down kan ngeri sndri tp aku rsa kangar perlu lbih byk improvement memandangkan suma rkyat kangar plus Perlis mmg dh maju skg. cma pembangunan dia yg lembap je yg bt kteorg sdikit tersekat utk merasa erti keseronakkan n hiburan. ngee~ even rmai org skeliling aku bt kptsn utk nek kl utk shopping sna tp aku prefer penang ja. dkt sket. lgpun aku nk g ngan sape jao2 tu. mmg la leh g kt kwn2 ofis lma aku tp x pela x pyh la. aku sederhana je. x demand sgt. hehe. 

sebenarnya aku x dela kemaruk sgt nak shopping utk raya neh. penyebab kuat utk aku pegi pun sbb nak beli suar jeans je. de x aku cite kt korang aritu aku xcident ngan keta.?? rsanye x de kot sbb pas xcident tu aku mls nak menaip utk cerita psl tu. akibat aku xcident 2la suar jeans kesayangan aku telah dipotong.!! time MA tu mnx kebenaran nk gunting suar aku. aku terkedu jap even ngah b'sgguh2 aku mngis time tuh (sakit tau tak). tp perlahan2 aku angguk. abis tu x kan aku x bg pulak dh die nak check kaki aku. patah ke ape n lg 1 suar tu dh mmg terkoyak pn. terseret kat jalan. pas pada peristiwa tu aku dh x da jeans. haha. cam sdih sgt la plk. bkn apa.. bl aku dh suka n sedap ngn 1,1 suar tu aku kan kekal ngan die hngga la jeans tu dh x sedap. dh ngah sedap2 cmtu aku kehilangan die lak. tu yg frust sgt tuu. tp kekecewaan aku tu dibangkang keras oleh kakakku. "oiit acik, dok kira suar tu btpa. ney haa.. kira nyawa ang lg penting. suar bole beli nyawa x leh gnti.!" marah kak aku tuhh. uppss.. terdiam sat. "yala2 orang phm la. org x kata dh cmtu. heee~" aku tersengih2 sumbing. menjeling kakak aku tgk aku bt cmtu.! 

haa.. 2la sbbnya knp n bgaimana aku leh smpai utk b'shopping disana. hehe. akhirnya dpt aku beli baru. niat utama dihati tu mmg nak beli jeans je. tu je. x nak yg len dh. tp dh nama pn pmpn kan. byk lak sale. giler x beli.?? hahaha. aku pun beli la 3 helai je. tu pun sbb masa x bpa nak izinkan. nak rush blk kangar lak utk bkak posa. kalo x mesti dh dpt package lengkap. hekhek. 

Dlm fitting room. abis x de keja plus buang masa



Thursday, August 18, 2011

Ragam Di Kaunter Tiket Bus


"dik, tiket ke terengganu 3hb 9."

hah.?? terkejut aku yg ngah syok membalas comment2 kat pesbuk. dhla tersenyum tergelak sorang2. msti  akak neh ingt aku x btol. aku pun cepat2 la check blk kekosongan tarikh yg die mnx tu.

"dah abis la kak. 3hb, 4hb suma dh abis. dah penuh." aku m'bls smbil syum mesra.

"abis.??" berkerut2 dahi akak tu. "bl start jual.?? aritu kata x buka lg la apa la nie abis plk. apa pulak cmnie.!"

mak aii.. hangin plk die. td dtg mood elok je. neh tiba2 leh bertukar jd incredible hulk plk. slh aku ker.?? aku snyum lg tp kali neh lagi manis.  aku pun terang la 1 per 1 kt die. akak pasti ke sblm neh akak penah tnya kt kaunter ney.? tnya sape.? bkn sy kan.? akak td tu tros mnyambung bebelan die. nyesal aku tnye byk2. x psl2 aku kena lg. cam nak ckp je. posa kak posa. jgn mrh. agak2 dh trasa skrip bebel dh abis, akak tu pun tros bla tnpa m'ucapkan tima kasih kpd aku yg stia melayan dr td. aku dpt rasakan yg muka aku tros berubah jd semasam cuka. pastu mlut aku plk terasa ringan ja nak membebel. suka2 ati je nak mrh. bkn slh aku. sape suh lmbt. dh org nak beli x kan aku x jual. nk simpan lak kt die. dhla x reti ckp tima kasih. eee.. dushh.. dush.. terbyg je kalo leh tmbuk bantal ke. x dela tmbuk die. x baik cmtu. heee. ssh kan jg kaunter tiket neh.? ingtkan senang. byk kerenah tol nak kna lyn. kerenah cust, kerenah snior yg eksyen, kerenah driver yg gtal. serba serbi x kena la. aku tanam dl ati. x pela neh suma pengalaman berdepan ngan orang n x lama pn lagi aku kt sni. tinggal lagi bpa mggu je lg sblm aku memulakan langkag sbgai student semula. yahOoo.!!

p/s : terasa ngtok plk. nk tdo lg bole x.? hikhik

Monday, August 15, 2011

Ahlan Wahsalan Ya Ramadhan

Arinie 15hb genaplah 15 ari umat islam berpuasa. hari ke15 membawa maksud lagu raya akan mula dimainkan di radio. yay.!! baru la rasa kan semangt nak raya. cmna ngan posa kali neh.?? aku hrp sgt dpt posa pnuh tapi terpancit gak aritu tp sehari jela. keracunan makanan. smpai dh nak pitam kot so terpaksa la aku bbka. kna la kembalikan zat2 yg hilang. mmg la terasa rugi tapi apa leh buat dr akan membawa kpd kemudaratan. cewahhh. bazar kangar taun neh x meriah cam taun lepas. gerai2 de dua lane ja. taun lps 3 lane. x best la x byk pilihan. tp bila aku membeli x de la byk sgt pun. hehe. stiap kali aku pegi.. bnda yg slu aku beli ialah kek batik n air nyok (nyiur) yg original. sedapnyaaa.. tp beli byk2 kali kek batik pun kdg2 tu dpt yg keras cam batu.! aku bkn la nak beli kat gerai yg sama je, stiap kali g msti gerai len2. dh keras cam batu mmg aku x makan la. msuk tongggg. bazir.. bazir.. ish2. tadi otw aku dtg keja, aku tgk jln kat stadium dato's sheikh dh ttup. haa.. tu menandakan ekspo ramadhan dh nak buka. xlama g dh tu. bagi kaum hawa mmg tu la yg ditunggu2. bagi kaum adam, karnival pembaziran dh nak bermula. kekeke. bg aku.. haishh, x salah pun. raya cuma sekali je setaun. ^_^ eyhhhh.. jam aku dh tnjuk kul7.37 dh. nak bbuka dh. bye2. selamat bebuka semua.!!!
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal