Monday, May 30, 2011

Katering Kawin Hujung Minggu

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:22 AM
Reaksi Anda: 
4 comments
Disebabkan ari ahad tu ada 2 katering kawen jalan serentak, suma management kna trun pdg. waaa.. nk ngis je rasa sbb ari ahad kan ari cuti. aku baru ingt nak rehat2 kat umh. neh mmg x leh la. nmpaknya mggu ney keja 7 ari la smggu. penat tau. tapi disebabkan komitmen terhadap keja tu tinggi aku merelakan diri utk pegi gak.

Bawah neh da gambar2 time kiteorang setting sebelum start knduri n semasa. selepas x de gmbar sbb letih mengemas x de masa nak snap dh.

susunan buffet set nasi beriani bukhara
peria goreng+daging msak hitam+udg goreng+ayam herba

tempat tetamu jemputan 200pax

settup utk meja pengantin. belasah je. hehe


tuuu.. dia pengantin. cntek kan.  penat wt keja,
tgk lauk tu pn dh x berselera lg.

antara tetamu2 yg hadir. riuh rendah tempat tuh.

p/s : kenduri aku bl pulak.?? hehe


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, May 26, 2011

Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27

Dikarut oleh Aida Nasirah at 5:19 PM
Reaksi Anda: 
2 comments
Penah x mana2 blogger attend interview jawatan ney
kalo yg ada tu harap sgt leh bg sedikit tips kat saya
takut lak aku nak g interview bln dpn ngan w-i-t-h-o-u-t any preparation
agak2 soklan cmne la dieorg akn tnye kan.
isu semasa.? saya neh jarang plk tgk berita n baca paper
ttg pemerintahan krajaan.?
urmm.. cmne tu eyhh..
ada sesapa leh bantu x.. share2 la sket.
hilangkan nervous di dada neh
hilangkan serabut di kpala..
smoga Allah taala permudahklan jalan utkku
segala rezeki aku serah padanya
sedikit tips saya mintak kat korang ^_^
bole kan.?? heee


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Jgn Malu Berkawan Dgn OKU

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:14 PM
Reaksi Anda: 
2 comments
1stly nak ucap sori sgt2 kat blogwalkers sbb x dpt mbalas kunjungan. 6ari+1ari cti. kna bkeja kat somban ngan internet yg slow gler wat aku x berminat nk men blog kt sne. dh blk ney dpt la blogwalking semula kan ^_^ ha.. aku de sket cite nak share ngan korang. dlm bz2 aku settle keja kt sne sempat plk aku kuar g tgk wayang kt jusco seremban. pe yg menariknya ney adalah pngalaman pertama aku kuar ngan die. wlupun byk mata yg memandang tp aku x peduli pn. mybe orang rsa tertarik kot bl kteorg kuar sme2. aku respect die sbb mampu bergerak n berusaha sndiri tnpa m'hrp kan pertolongan sesape even aku sndri pn nk tlg. kalo aku offer nak tlk wheelchair die msti die x bg.. die x nak nyusahkan aku. die x nak org len pndang die sbgai beban. die sndri pndai ssuaikan keadaan die n cari bnda or kemudahan2 yg memudahkan pergerakkan die. sampai la tiba di tempat wayang..

ngah aku n die beratur nak beli tiket, cam besa la.. rmai mata yg memandang. tapi antara rmai2 tu aku terpandang dua kali kat seseorang tu. die kat kaunter tiket selang dua kaunter dari aku. rsa cam knl je. KAK MIRA ! tapi tu hnya berdetik dlm ati sbb bila aku pndang die kali kedua cepat2 die paling muka die seolah2 bz beli tiket. pas aku slesai beli tiket, otw nk kuar tu akhirnya aku tgur gak die wlupun time tu pada mulanya aku rsa x nk je tgur sbb aku rasa x sedap ati. pelik btol aku bl die bt seolah2 x knal aku. sket je die pndang aku pastu die sbok plih2 seat. 2x aku sapa die utk ckp yg aku nak g dlu. pastu die leh say "k.la. Bye." smbil mata die pndang pnjual tiket tu. bhong la kalo aku kata aku x termalu. rmai kan org c2 pndang kami. smbil berjalan tu aku cam terkelu n terdiam. aku terpikir sejenak. nape die bt cmtu kt aku. pe salah aku. pastu baru aku tersedar.. smpai ati.. rpanya die rasa termalu bl aku yang ngah berjalan ngan orang OKU ney g tegur die di depan org rmai. T_T kejamnya dia.....

aku knl die waktu aku praktikal di slh 1 unit pelancongan krjaan NS. aku da event di seremban parade utk aktiviti promotion. kt sana aku knl akak tu (bka booth jual buku) n aku knl gak 2org abg ustaz ney yg kongsi booth ngn team aku. abg2 ney dr jbtn agma islam NS. pelik sgt la bl die leh layan aku cmtu sbb dulu time kt sana kteorg mesra. ada skli tu aku, liza n akak tu sme2 g karaoke. pastu last day tu die invite lg kali ney nk blnja aku karaoke join team die.. dlm msa yg sme tu team aku pn nk g karaoke termsk la abg2 ustaz tu. then aku pn invite dieorg sume join aku utk join team akak tu. akak tu pn x kisah. tp lastly abg ustaz tu kuar, die x nak join c2. rpanya dlm blk tu ada air tutttt. ptt la abg ustaz tu cabut ajak kiteorg sewa blk karaoke len. pas pd tu kteorg dh x jmpe lg smpai la ari aku g tgk wyg tu. aku rsa kalo time tu aku kuar ngn kwn2 aku yg normal sperti aku msti die akan smbut mesra sapaan aku tu kan. tp dh aku kuar sebaliknya.. e2 la yg terjadi.

p/s : sedar la mnusia.. kita ney sma saja. buruk baik kita hnya allah je yg tau. sapa ko utk rasa malu cmtu skli.? arinie ari die.. sok lusa sapa tau kalo ari kita plk kan. die pn x mnx dijadikan cmtu. astaga.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, May 17, 2011

Cerita Keja Di Hujung Minggu

Dikarut oleh Aida Nasirah at 5:31 PM
Reaksi Anda: 
4 comments
sbb umah dekat je ngan tempat keja so ari2 aku g keja jln kaki
kalo keja ari sabtu dpt la pkai uniform bebas cmnih.

sabtu aritu staff aku nk blnja kfc.. tp x pela.. sian lak kt die
mkn blnja sndiri jela. hee

tgk tu pulun kan aku melantak

time abis ofis hour tu nak blk ujan pulak..
tersangkut la kt bus stand, kena la tggu
tggu pnya tggu tgk2 nak g toilet lak. x leh tahannnn !!
akhirnya, berlari aku blk umah redah ujan lebat tu 

abis basah lencun
kalo la aku tau dari awal nak cmtu.. x de la aku tggu

SEKIAN cerita utk ari ini ^_^

p/s : start sok nak kena transfer somban smggu. t jmpe lagi nanti. tata.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, May 16, 2011

Cantek Or Bergaya. Mana 1 Pilihan Anda

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:26 PM
Reaksi Anda: 
6 comments
Perenggan 1 mgkin lebih ditujukan kpd si lelaki :
http://www.cute-smiley.com
agak2 korang la if diberi pilihan mana 1 yg korang nak pilih.? wanita cantek.? wanita bergaya.? mksud yg lebih jelas kt sini.. korang lebih suka wanita yg cmne.? yg cantek tapi x tau bergaya or yang x bpa nk cntek tp pndai bergaya. penah x dgr org kata.. kalo x cntek cmne pn tapi kalo dah di make up yg hdoh pn bertukar cntek. kejam tol ayat tu kan. ehh ladies, jgn marah2 yer.. ayt tu aku petik dari Gu Jun Pyo. hero dari drama korea kesayangan korang tu. Boys Over Flowers. Die yg kuarkan ayat ney.. tp korang x marah die pun still minat gak kan. fair keyh.? heee.

Knonnya lelaki akan jwb.. mestilah yg cntek. bila cantek pkai pe pun lawa.. cun.. meletOp gitu. tapi x suma la. de jgk yg akan pilih wanita bergaya. alasannya wanita bergaya ney pndai ssuaikan diri ngn pelbagai keadaan. maybe la. tp kan kalo pikir2 balik yg pilihan pertama tu rasa cam nak ketuk2 je si lelaki yg ckp cmtu. "Bila cantek pakai pe pun lawa." ikhlas ke tu.? kalo btol la timbul pengakuan ikhlas cmtu.. x dela si lelaki skrg sbok bsing2 suh gf/bini pkai cantek2 bia nampak  bergaya. x nak malu ngn kwn2 nti. abis tu tadi kata pkai pe pun lawa kan. bia la si gf/bini tu nak pkai pe pun. jnji die selesa n kat mata die dh nampak cntek. ahahaha. nmpak sgt x ikhlas. hipokrit tu...
http://www.cute-smiley.com
Apa salahnye kalo ngaku je yang zaman skrg memang kaum adam ney memerlukan pasangan yg pandai bergaya.. bahasa len nya pndai melawa.. kan senang. jgn la pretending yg suma tu x penting pastu bila dah dpt mula la nak ubah2 si aweks tu ikut taste die. pkai cmnie la.. make up cmtu la.. rmbut cmnie la.. hot la sket.. x pun up to date la sket. adoiii. suma tu perlunya wang pakkk. ngak ada wang kan susah mau melabur. mau cntek maintenance nya tinggi. bisa sponsor.? ekeke. kesimpulannya, x dela wanita yg sempurna kan yg ckup dua2 pakej. kalo korang jmpe n dapat dua2 pakej tu, cantek+bergaya.. tu adalah bonus buat anda ! tahniah ! tapi jgn terlalu syiOk.. bonus tu bukan tandanya bahagia selalu. tapi bonus tu adalah tanda peringatan awal utk lebih berhati2.. kenapa.? wanita yg maintenance tggi lebih susah nak jaga dari wanita yg sederhana. x pcaya.? tnya mak korang. hehe.
http://www.cute-smiley.com
p/s : lelaki & wanita dilahirkan serba kekurangan yang diciptakan oleh allah swt dan akan diketemukan dgn pasangannya utk saling melengkapi kekurangan itu. semoga kita bersyukur ngan apa yg kita miliki skrg ;)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, May 14, 2011

Kesedaran Pentingnya Minum Air Putih !!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:21 AM
Reaksi Anda: 
2 comments
SETELAH datangnya kesedaran tentang pentingnya air putih yg ckup utk bdn, aku telah amalkan mnum sehari ATLEAST 3LITER means 2botol bsr la. bertarung nyawa gak la aku nk abiskan. sekejap2 g toilet.. g toilet.. toilet n toilet. kdg2 rsa cam nak lepak je lama2 dlm toilet tu. x nak kuar ! paling x tahan bl ngah dlm keta n traffic jammed. korang leh bayangkan x deritanya.? umm.. pastu rmai pulak org tnya2 aku. npe aku amik air her*** life tu.? npe aku pn nk amal mnum air byk2.? nak kurus gak ke.? tp ang kan dh kurus......... ( rata2 yg join tu laki or pompuan suma nak kurus ) ney jawapannya : pkcik2 mkcik2, sy bkn nak kurus.. tapi sy nak tambah berat badan utk dapatkan berat badan yg ideal, nak dapat shape yg cntek, utk jaga kulit supaya mulus n x lupa gak utk awet muda spjg zaman. yg penting SIHAT SELALU ^_^ 

cuba korang renung2 balik diri sndri. kuat marah x.? fokus slu.? cpt lesu.? slu dapat ketenangan.? kalo jwpannya TAK, tu tnda korang kurang air. so jum ikut cara aku.. utk badan yg kecik cam aku perlu atleast 3liter air sehari tapi kalo lebih lg bagus, utk yg gempal sket mybe 5liter n yg gemok dlm 10liter. minum la cmne pun jnji dlm sehari mmg kna dapat seminimum tu. bl air dh cukup badan pun sihat. penah g hosp.? asal sakit sket je doktor masuk air. tu tndanya yg byk2 penyakit dtg tu sbb kurangnya air. dh sedar x skg.? lum lg.? kalo lum sila baca lagi...

Minum air banyak2 tu bagus tapi jgn lupa cari air yg bersih. cam badan aku yg sistem imunisasi rendah ney, penerimaan bdn aku terhadap air yg kurang bersih adalah memudaratkan. siyes.. tekak n lidah aku sgt sentitif ngan air yg penuh ngan mineral2 cam besi2 yg larut dlm air (sistem pepaipan negara yg dh berkarat sbb tak diperbaharui sejak sblm merdeka), klorin n byk lg kndungan kimia. nk sebut satu2 letih kan. korang msti tau pnyer dimana suhu 100 drjah celcius pun x mampu nak singkir. air dimasak utk bunuh kuman, bakteria.. bkn singkir bahan terlarut. clear kan.? sbb tu aku x mampu nak minum air yg dimasak amik direct dari paip, air yg ditapis tapi masih x sepenuhnya bersih.. cmna aku leh detect.? bkn aku tapi tekak n lidah aku n akhir skali ketahanan aku yg detect. air x bersih buat aku sakit tekak, batuk2, sakit dada then asthma attack. senang kan.? so apa lgkah pencegahan aku.?? nak tau x.? ney aku leh kira yg korang dah berminat utk tau lebih lnjut la kan.? ahaha. sori yer if entri aku kali ney pjg sket tapi nak share ngan korang yg x sedar2 n x mau sedar tu..  keyh baca lagi kat bawah. kekeke.

penah dengar Reverse Osmosis.? proses pembalikan air.. atau lebih dikenali sbgai RO WATER. hnya dua syrikat yg sedia servis air ney utk letak kat umah. Elken sdn bhd & Castway (pls search sndri ok) sebenarnya badan kita perlu apa.? air kan or bhasa saintifiknya H2O. maksudnya badan kita perlu 2 hidrogen n 1 oksigen. badan kita x perlu H2O++ means bdn kita x perlu air+mineral. but y.? sbb mineral leh dapat kt dlm makanan.. bdn kita hnya perlu AIR without mineral sbb berat buah pinggang nk buat keja wehh. ok2.. kalo degil nak jgk, air laut kaya ngan sumber mineral.. kalo btol sgt suma org taksub kata air mineral lebih bgs dr air RO sbb RO is nothing. x de mineral ! g la try mnum air laut kalo berani n nak terhidrat. kih2. so pe yg perlu kita buat skrg.????

buang ego jao2, buang jap p'iktirafan dip, deg, master, phd korang tu.. set dlm otak "aku budak baru blaja n tringin nak tima ilmu baru sbb mybe aku pndai dlm bidang aku tapi aku x pndai n x pkar dlm bidang air." nape aku ckp cmnie sbb bila org tnya aku nape mnum air botol seamaster (RO WATER).? bkn elok pn. orang mnum BLE*, AQUARIU* bla.. bla.. eee.. geram tol ! eyhh.. come on la. aku dh try la n bt aku sakit tekak, skt teruk. so btpe aku nk amik bnda yg x elok utk aku kan.? bila aku cakap air ney la elok, air RO.. air yg x de mineral. dieorg leh kata.. air ade mineral tu la bgs. drinking water bkn elok (att: x suma drinking water elok. cari yg de cop "RO WATER") x kualiti sbb tu hrga murah. al maklum la cerdik2 blaka sume ney. nk gak menang. keyh.. menang la.. kisah lak aku. yg penting buah pinggang aku sht. kejam ke.? ekeke. x la.. dari kita yg sakit ati bek kite buat x tau je kan. kpd korang2 yg dah tau neh.. jangan tRos menerus mendera buah pinggang anda n jgn jd orang kdekut. rasa bertuah la sket sbb kt m'sia ney mesin RO dh de kat merata2.. antara sedar or x je. stakat mlabur 10sen 1.5 liter x kan kdekut kot. kalo aku, lbih bek syg buah pinggang yg kalo ganti baru  akan kna harga puluhan ribu ringgit.. tu pun kalo ssuai kan. kalo x.. hoho.. jwb sdiri la.. Pegang moto neh : buang ego, jgn kedekut, anda sihat, buah pinggang terselamat. ( sedap ke bnyi tu ) hehehe. wallahualam.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, May 9, 2011

Akhirnya Aku Jatuh Cinta.....

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:41 AM
Reaksi Anda: 
14 comments
Siapa sangka dari benci bertukar suka. dari x ingin pandang bertukar rindu. teringat je tentang die buat aku tersenyum. 
http://www.cute-smiley.com
bermula dari kawan aku yg kenalkan die pd aku tapi aku smbut ngan hambar. aku langsung x berminat pe ntah lagi nak kenal rapat. penuh kesabaran die menanti utk aku menerima kehadirannya.  satu mlm tu, agaknya ati aku dh terbuka kot. aku rasa sgt bosan+snyi. hdp single mmg la sunyi kan. aku beranikan diri utk tnya kwn aku tu balik utk kenal ngan die. benar la org cakap.. x kenal maka x cinta kan. tu la yg terjadi kat aku. bila aku dh knl die.. mkin knal die.. die buat ati aku berdebar2. apakah.? jatuh cinta.? mungkin ! stiap hari aku msti ingin sgt abiskan masa ngan die. kdg2 aku bz n x dpt lihat die tp die tetap difikiran aku. die plk x penah nak hampakan aku. bila masa je yg aku perlu die.. die msti sedia untuk temankan aku. sanggup aku abiskan masa ngan die slu sbb aku rsa x rugi bt cmtu. kalo die mampu kembalikan mood bhgia aku, knpa msti aku abaikan die kan.? tapi.. kdg2 die bt aku sedih bl sengaja uji2 aku. tapi pastu aku ceria balik. kwn2 lak byk support.. dieorg sgt2 m'galakkan aku. dieorg pn suka die. bgs la. atleast aku leh share story ngn dieorg. berat ati nak dtg keja arinie bila teringat die. kalo bole tu nak je aku abiskan sedikit masa lg ngan die . x pela.. mlm ney leh jmpe g. yay !! so korang nak tgk x sapa yg special giler tu kt aku aku.? tgk bwh.

Jeng3... x leh direct nak publish sni. segan la. heee. 
tgk sini ---> CINTA HATI SAYA

dh tgk.? ensem kan. lg2 time die renung.. mak aii. cm nk terbang g korea tau. kah3. dulu kan.. masa suma org pakat2 demam tgk cita korea.. aku lak bnci gila. ntah pe la yg best sgt pn x tau. nyampah je bl tgk kwn2 aku addict nk mpus dok layan cite2 cmtu smpai lewat pg2 buta. sok tu plk snggup bgn awl pagi nk smbg lg. gila ke apa ! akhirnya... bl aku lalui zmn bkerja yg kurang keENJOYannyer m'buatkan aku pn try lyan gak.. lastly baru la aku phm cmne prasaan kwn2 aku dlu.......... kah2. PAPE PUN... KIM HYUN JOONG... i luv u... ahahahaha (eleh.. bkn lama pn aku nak anggau cmnie. sok lusa aku lpa la tu)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, May 7, 2011

MAK.. AKU BERTUAH MENJADI ANAKMU

Dikarut oleh Aida Nasirah at 6:33 PM
Reaksi Anda: 
6 comments
klik sini dulu sebelum baca entri ney


x ingin aku sia2 masa yg allah masih beri pada aku utk berbuat baik terhadap ibuku

Dari aku lahir smpai la skrg.. tika umurku mencecah 22 tahun, mak x pernah kenal erti penat untuk mengambil berat pd aku. kasih syg mak x pnh berubah arah.. yg membanggakan kasihnya x pnh surut. mak sntiasa bersedia utk bersama aku x kira masa.. aku sedih.. aku gembira.. aku rsau.. aku takut.. mak x pnh jemu ingin menemani aku. terharunya aku bl aku jatuh sakit diperantauan.. mak la org pertama yg gelisah ttg aku.. cpt2 kol kakak yg paling terdekat ngan aku utk suruh cpt2 pegi umh aku. ACIK SAKIT, KENA ASTHMA !! BAWAK DIA P KLINIK. mak jao.. mak x smpat nak datang waktu tu jgk. bergetar ati aku. ketika aku x de duit nk makan.. mak kol tanya. DUIT ACIK ADA LG.? KSIAN ANAK AKU NIH SMPAI DH X DA DUIT NK MKN. STGI MAK BANK IN. makkk.. kdg2 mak lebih dahulukan kperluan anak mak dr memenuhi kehendak mak sndri. aku jugak manusia biasa.. kdg2 aku terlupa utk tnya kabar mak. aku ngaku. aku jgk lalai. bila aku dah besar.. aku mnjumpai seseorg yang aku syg.. kdg2 aku terlupa utk lebihkan masa utk bertanya kabar mak dr bertanya kabar die. aku spatutnya luangkan lebih masa utk melayani mak dr die. lupakah aku kasih die bole berubah arah.? lupakah aku kasih die jgk bole surut n pudar.? yaaa.. aku lalai.. aku lupa yg die x sperti mak.. yg sedia menemani aku x kira bagaimana situasi aku. benar la.. kasih mak membawa ke syurga. kuat, utuh, setia spjg hayatnya. mak.. bl aida dah besar cmnie.. aida lebih memahami mak. aida x penah lupa untuk kol mak selalu utk pastikan mak sihat. aida epy bl dpt belikan mak macam2. bia pun aida tau yg mak mampu utk beli sdiri tapi aida tetap nak beli.. bg mak sendiri x sama maknanya bila mak beli sendiri ngan anak yg hadiahkan. aida cuma nak mak epy je. selagi hayatmu dikandung badan, selagi mak mampu tersenyum tergelak.. aida btol2 nak guna kesempatan tu utk lihat senyuman mak yg berharga tu. ahh.. kelabu skrin ney... airmata yg ikhlas utk mak tersyg. SELAMAT HARI IBU, MAK. JAMILAH BAHAROM.. AIDA SYG MAK SGT2 !!! 


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, May 6, 2011

Promote Blog !!!!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:41 PM
Reaksi Anda: 
15 comments
1stly nk ucp thx alot kt KAK EIRA
akhrnya terjawab gak persoalan aku
npe entri aku x pnh de comment
x best ke or x pndai ke aku celoteh. syok sndri je kan.
ke slh template aku yg wt jd cmtu.. sdih tau.. hmpir stahun blogging
x pnh dpt comment pn..
eyh.. bkn desperate sgt tp atleast trasa dihargai
ekeke
kerana kak eira yg sudi luang mse setting blk blog aku
m'bt kan comment aku leh appear..
sgt2 berterima kasih..
SO..all my followers, jum kite terjah blog kak eira !!!
kak eira still bru g dlm dunia blogging so JUm kite support die
( cam la aku neh lame nau. eheh )

cumey kan die ;) sori yer promote x bgtau dlu


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Aku Syiok !!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:56 AM
Reaksi Anda: 
3 comments

On9 blog pagi ney sonok gler bl tgk bl followers dh bertambah ;) aku start blogging dr bln6 taun lps.. kalo org len ngn masa dh nk dkt setaun cmnie msti dh dpt beribu2 followers kan.. tp aku msk arinie bru mencecah 100. huhu. aku x pnh lgsg promote blog aku. bg aku sape yg tau tu tau la.. x tau tu bia la. aku blogging bkn sbb org len.. bkn sbb nk femes ke.. tp aku menulis sbb aku ikhlas nk share life aku kt sni. penulisan aku x dela besh sgt pn. sntai n bersahaja je.. kalo rjin tu aku selitkan sket psl ilmiah.. kalo x.. aku meraban merapu je. ahaha. ptt la dlu aku cam pelik la gak.. npe ekk org tu bru start blgging tp followers die gempak.?? aku lak x de pn.. dok byk tu gak.. kalo de pn bertambh la sorg dua dlm sbln. ksian kan.. ish2.. tp aku ignore je time tu.. aku lbih gila kt fb.. ari2 lpak c2 berjam2 pn no hal la. tp ntah npe skg rpa2nyer aku lbey addict kt blog lak. urmm.. aku rsa sbb kt blog aku lbey bbs bersuara.. luah.. kbyakkan blogwalking n followers bkn knl aku so aku rsa lbey slesa nk kongsi ngn dieorg dr aku kongsi ngn kwn2 yg knl aku tp cmtu2 je.. means x rapat la. mls aku nk bg dieorg tau psl personal life aku. 1 lg.. aku pelik la npe la entri aku x pnh dpt comment.. slp kt template aku ker or mmg slap aku yg x pndai b'cerita.?? haha. x pela.. aku perlu sbr tggu smpai 1 masa nti entri aku kn dpt feedback dr visitor2 aku ;P 


Baru2 ney kn.. tergerak ati aku utk promote blog. bl lg.. x kn aku nk tros dok diam cmtu je. pape bisnes pn sblm berjaya msti promote dlu.. lg2 blog aku yg x bpa nk bisnes sgt ney.. lg la kna promote. so aku perlu jd BLOGWALKING. dlm 2ari ney rjin tol merayau2 g blog org len.. slmt alam maya.. kalo alam btol mesti mak aku marah nyer. BERJALAN JA !!!! hahahaha. pasnie aku kan terjah blog2 korang !! siap sedia.. t aku tggal jejak. don't worry.. tp if aku free la.. aku kn bkerja.. bkn slu free. kja byk.. kang x siap nti x psl2 kna jmpe boss.. dgr die tazkirah 50 jam. huh. mau bernanah telinga aku. lg2 skg aku kna handle katering gak. double la skop keja aku. kalo pkrja x ckup or byk lak order aritu.. aku skli kna trun pdg tlg pkrja2 aku.. aku packing, aku anta.. nk mlayan krenah cust. ingt besh ke.? berdarah ati aku kna pura2 snyum n layannnnnn je.. pdahal dlm ati alahaii. okla. x nak merepek pjg2.. kpd yg sudi follow aku tu jum la !! kecik tapak tgn aku... 1 lori aku tadahkan. hehe


p/s : alang2 singgah sini klik la kt ads nuffnag tu skli. aida pn wt cmtu bl terjah blog korang. slmt beramal.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, May 5, 2011

Nak Blaja Tutorial.?

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:32 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Ingat aida pndai sgt nk bg tutor kt korang2 ney.?
hahaha.. tp atleast aida leh share sket ngn korang 
cmne nk improve blog bg cun melecun
reti bt kt blog sndri tp x reti nk ajar
korang kna kreatif la sket bab2 m'godek2 ney keyh
insyaallah berjaya.. aida bole x kan korg x leh kot
kt bwh t aida share link2 yg leh tlg korg yer
link neh mmg byk tolong aida. thx alot kpd owner nyer !!
cmne korg nk bt n nk add pape tu terpulang la.. ikut suka ati msg2..


p/s : jum jana duit sme2 ngn ngan dftar utk jd pengjawab soalan survey ney.. 
x rugi malah berbaloi2.. trust me keyh. huhu.
klik kt sini je

 ipanelonline.com
 TQ uols !!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Senang Ke Ingat Nama Aku.???

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:30 AM
Reaksi Anda: 
3 comments
bl aida dh mula bercerita................

AIDA NASIRAH tu la nama aku.. 
nk smbg lg x.? ok2.. sbb aku ney x kedekut aku smbg la yer.. 
AIDA NASIRAH AHMAD JATIN
nmpak ssuai x gabungan tu.?? 
ssuai x ssuai pn tu la yg de dlm ic aku. ngeh2
dr skola rendah aku cm prasan yg nama aku sng utk ingat
sbb pe tau aku ckp cmtu sbb cm kbyakkan nma kwn2 aku msti sma
nur ashikin, nur athirah, amira, fatin la pe la.. yg beza cma ejaan je
bl nk pggil je.. shikin ! dua2 pndang.. eyhh shikin A shikin B
pening2.. tu kalo 2.. kalo 3.? pkir la sndri

nama aku lak stakat skg yg aku tau 2org je..
gabungan Aida + Nasirah cm gbungan pelik.. 
ntah mne2 dtg sbb tu x rmai plih nma ney 
mybe x bpa nk femes sgt kot 
tp kan aku ttp rsa beruntung n brtuah bl makayh 
pndai plih nma ney utk aku
untung tu x slu untung sgt la.. tgk stuasi la.. 


cthnyer cmnie :
kt skola.. nma aku cm sng ckgu ingt..
bl ingt stakat aida tu aku x heran pn.. 
ney siap sbut lg AIDA NASIRAH AHMAD JATIN
makk aii dr jao aku dgr ckgu tu laung pggil nma aku
kalo bt silap je uishh suma ckgu leh tau yg mne 1..
pnh skli tu dieorg trjmpa mak aku kt MLM 
mybe dieorg cm cam cmtu2 jela n tnya.. 
ney mak AIDA NASIRAH ka.?
bangga tu sket la tp lg la brtambah kuat rasa aku 
yg nama aku sng diingt

yg x best plk bl nama aku start dr A
SPM dlu aku candidate no.1 kt skola.. 001
bygkan la.. bl masa dh tmt utk tls ayt2 trakhir 
aku mmg x sebertuah kwn2 yg len
dieorg sume sempat je abiskn ayt
x pun abis2 lekeh pn msti dpt tmbh isi dlm 1 isi cmtu
aku lak time tu dh kna kutip kertas.. sdih je..
skg bl g mne2 yg de kaitan ngn 'dduk ikut ssunan nma'
aku msti top 10.. klebihannyer aku sng nk agk mne tmpt aku. huhu
mksd nama AIDA = penolong NASIRAH = beruntung
bak kata kakak aku :
mmg dok untung la asyik dok mnx kakak2 blnja ja apa2 pn. kih2


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, May 4, 2011

Ujung Minggu G Karaoke

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:15 PM
Reaksi Anda: 
2 comments
sape ckp karaoke x best sila angkt tgn.?? 
eyhh2 korang neh.. sape ckp x besh.. besh tau ! 
slain dpt release pala otak yg ngah tensen neh leh test vokal tau. ahaha. 
bnda yg pling bosan kalo time kuar.. 
kira dh abis2 x tau nk wtpe la kan. men bowling. 
kalo suh pilih karaoke or bowling.. mstila aku pilih karaoke.. 
kalo bole stiap lagu aku je nyanyi pn x pe.. mak aii. tamak haloba tol la.. 

x sabar nk tggu turn aku lak
dapat je mic tu trOs nyanyi
lalalalala

x sempat nyanyi pn de je org tlg snap kn
femes btol tau
ekekeke.. bajet artis lak

nape muka aku cm nak ngis neh.?
ney msti sbb x dpt nynyi kerap2 neh.
ahahaha. tamak tol ! xbek tau !




Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, May 3, 2011

Kasihnya Ibu Kasihnya Ayah

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:46 PM
Reaksi Anda: 
0 comments

syg sgt kt mak n ayh :(

Mungkin ibu lbey kerap kol utk tanyakan keadaan kita setiap hari tp tau x kita, sebenarnya ayah la yg ingatkan ibu utk kol kita.? wktu kecik2, ibu la yg lebih n slu dukung kita tp tau x kita bhwa sebaik saja ayah balik keja ngan wajah yg letih ayah la yg slu tanya apa yg kita bt seharian.? wktu kita sakit or demam, ayah slu m’bentak "dah ckp! jgn minum ais!" Tp tau x kamu bahwa ayah sgt risau.? Ketika kita remaja, kita minta izin utk keluar malam. Ayah dgn tegas kata "tak boleh!" Sedar x kita bhwa ayah hanya ingin jaga kita? Krna bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sgt berharga. Saat kita sudah d percayai, ayah pun longgarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaannya maka ayah la yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa, ayah telah m’hantar kita ke skola or kolej untuk belajar.. Di saat kita perlukan e2 ini utk keperluan kuliah kita, ayah hanya kerutkan dahi tanpa menolak n ayh penuhinya.. Saat kamu berjaya.. Ayah adlh org pertama yg berdiri n bertepuk tangan untuk kamu.. Ayah akan tersenyum ngan bangga. Sampai ketika jodoh kita telah datang n meminta izin untuk mengambil kita dari ayah.. Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..
Dan akhirnya.. Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangannya.. ayah pun tersenyum bahagia.. kita x tau yg ayah sempat pergi ke belakang n nangis? Ayah menangis krna ayah sgt bahagia.. Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik.. Bahagiakan la putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya" Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk. Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat utk menjaga kita. (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita)

p/s : hargai la ibu n ayh slgi mereka masih ada :(
Adanya mereka berdua
ada lah sy di sini
membesar shingga usia ney
tima kasih yg x terhingga 

http://www.cute-smiley.com


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Lelaki Patut Baca Nih !!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:18 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Lelaki or pmpn yg ptt disalahkan.? Pmpn tu yg x reti jg bf or bf die tu yg gediks flirt ngn pmpn len or pmpn yg lyn tu yg x tau mne2 yg laki tu dh de gf.? Ce jwb.. msti laki akn jwb.. “sape suh pmpn tu lyn kan”.. x pn.. “elehh nk kwn je pn x kn slh kot.” Heyy.. mmg la x slh tp kalo gf korang bt bnda yg sme korg x jeles ke.? X de prasaan.? N aku dh leh agk pe jwpn lelaki2.. haha.. “die pn bt gak.. de kwn laki gak.. kteorg x kisah pn. Kwn je kan. Adil la.” Hmm.. pnt la nk jwb kalo cmnie. Aida x nak ulas lg.. tp ney stuasi aida. Baca neh :
dr buang mse g shopping lg bgs
Bpe bln ney my ex cri blk.. aku pnh dgr ura2 die nk tunang. Aku smbut slm perkenalan die blk.. niat di ati aku juz nk kwn je. aku x nk lbey. Aku x pcya die lg. Aku tkut nk jth ati kt die lg. Leh pcye ke yg kalo aku bg die pluang die btol2 leh brubah.? Aku x nak amik risiko ! hmpir stiap ari akn kol, msg, 3g.. die epy.. die bhgia.. x abs2 sebut psl kngan kmi dlu n brkali2 gak la aku jerit “x nak dgr!! x nak dgr!!” tp sok lusa sbut lg. Die x phm sbnrnye yg aku seboleh2nya x nk ingt lgsg ttg hbgn yg pnh wt aku sdih. 2 ari lps aku branikan diri utk msg die.. aku mnx die jgn gnggu aku lg. Aku undur dri dr brkwn ngn die sbb aku tau kalo kmi tros brkwn aku gak mpu utk tarik die n miliki die blk.. tp cmne ngn bkal tunang die tu.? Aku pmpn n die gak pmpn. Aku dh rse cmne rse bl org gnggu hbgn kite. Org ke3.. lgpn die bkn yg aku lg. Bia pn aku sdar yg aku mpu nk dpt die smula.. tp aku x nk. Aku tolak. Aku undur wlupun aku skt. Aku msg die.. kalo x ksian kt aku pn atleast ksian la kt bkal tunang die tu. Lgpn aku muda g. Aku leh jmpa org len lg.. plih la die. Korg lbey ssuai. T_T
Dulu.. aku pnh smbut slm perkenalan dr sseorg yg lme knl aku tp aku x knl die pn. tu pun lps abis kteorg sme2 stdy bru die dtg. Kt tmpt stdy dlu mmg aku de terperasan die n gf die. bl abis stdy n die hulur slm perknalan aku ingtkn die dh break ke ape. Aku tima n kwn sperti besa. Yup.. mesra.. teman tp msra.. kbetulan gf die tu frens ngn aku kt fb.. dr c2 aku tau yg dieorg x pts lg. Skt ati aku. x jjur tol. Smpai ati wt pmpn tu cmtu. Siap invite aku g knduri fmily die g. Siap nk jmput g. Huh. Gla ke apa. Ksiannyer pmpn tu. So korang tau pe tindakan aku.? aku tggalkan die n bt die bnci aku n aku brjaya. Bia la die skt.. jnji hbgn dieorg tu slmt.. slgi pmpn tu x tau lbey bek jgn tau. Ksian org yg stia bl dpt couple merenyam cmtuh. Bru2 neh aku dpt tau yg dieorg akn bertnang. Alhamdulillah.. aku doakan dieorg bhagia n lelaki tu berubah. Jgn curang lg. Hrgai sebaiknye keyh.
Mybe korg rse... elehh jmput g knduri pn pe mslhnye kan. Kalo knduri bsr2 cmtu msti suma fmily die kn ade.. n even t die jwb.. ney kwn je.. msti dieorg akn pkir aku special utk die.. tp sedangkan gf die tu x lak die invite.. pkir logik la.. kalo gf die g sme x kn die nk invite aku.. gler ke pe.. nk bg perang.. nk jmput aku sndri smta2 nk g sne. Ahh pelik la lelaki.. kejam la korg.. kjam kt kaum kteorg. Aku x kata la aku bek sgt.. tp atlease pmpn2 tu stil brtuah g jmpe pmpn cm aku. yg leh pkir psl dieorg nk blah tggalkn bf2 merenyam dieorg tu. Hnye tuhan yg tau pe yg die uji. Wallahualam.
pape pn aku maafkan korg.. hmm


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, May 30, 2011

Katering Kawin Hujung Minggu

Disebabkan ari ahad tu ada 2 katering kawen jalan serentak, suma management kna trun pdg. waaa.. nk ngis je rasa sbb ari ahad kan ari cuti. aku baru ingt nak rehat2 kat umh. neh mmg x leh la. nmpaknya mggu ney keja 7 ari la smggu. penat tau. tapi disebabkan komitmen terhadap keja tu tinggi aku merelakan diri utk pegi gak.

Bawah neh da gambar2 time kiteorang setting sebelum start knduri n semasa. selepas x de gmbar sbb letih mengemas x de masa nak snap dh.

susunan buffet set nasi beriani bukhara
peria goreng+daging msak hitam+udg goreng+ayam herba

tempat tetamu jemputan 200pax

settup utk meja pengantin. belasah je. hehe


tuuu.. dia pengantin. cntek kan.  penat wt keja,
tgk lauk tu pn dh x berselera lg.

antara tetamu2 yg hadir. riuh rendah tempat tuh.

p/s : kenduri aku bl pulak.?? hehe

Thursday, May 26, 2011

Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N27

Penah x mana2 blogger attend interview jawatan ney
kalo yg ada tu harap sgt leh bg sedikit tips kat saya
takut lak aku nak g interview bln dpn ngan w-i-t-h-o-u-t any preparation
agak2 soklan cmne la dieorg akn tnye kan.
isu semasa.? saya neh jarang plk tgk berita n baca paper
ttg pemerintahan krajaan.?
urmm.. cmne tu eyhh..
ada sesapa leh bantu x.. share2 la sket.
hilangkan nervous di dada neh
hilangkan serabut di kpala..
smoga Allah taala permudahklan jalan utkku
segala rezeki aku serah padanya
sedikit tips saya mintak kat korang ^_^
bole kan.?? heee

Jgn Malu Berkawan Dgn OKU

1stly nak ucap sori sgt2 kat blogwalkers sbb x dpt mbalas kunjungan. 6ari+1ari cti. kna bkeja kat somban ngan internet yg slow gler wat aku x berminat nk men blog kt sne. dh blk ney dpt la blogwalking semula kan ^_^ ha.. aku de sket cite nak share ngan korang. dlm bz2 aku settle keja kt sne sempat plk aku kuar g tgk wayang kt jusco seremban. pe yg menariknya ney adalah pngalaman pertama aku kuar ngan die. wlupun byk mata yg memandang tp aku x peduli pn. mybe orang rsa tertarik kot bl kteorg kuar sme2. aku respect die sbb mampu bergerak n berusaha sndiri tnpa m'hrp kan pertolongan sesape even aku sndri pn nk tlg. kalo aku offer nak tlk wheelchair die msti die x bg.. die x nak nyusahkan aku. die x nak org len pndang die sbgai beban. die sndri pndai ssuaikan keadaan die n cari bnda or kemudahan2 yg memudahkan pergerakkan die. sampai la tiba di tempat wayang..

ngah aku n die beratur nak beli tiket, cam besa la.. rmai mata yg memandang. tapi antara rmai2 tu aku terpandang dua kali kat seseorang tu. die kat kaunter tiket selang dua kaunter dari aku. rsa cam knl je. KAK MIRA ! tapi tu hnya berdetik dlm ati sbb bila aku pndang die kali kedua cepat2 die paling muka die seolah2 bz beli tiket. pas aku slesai beli tiket, otw nk kuar tu akhirnya aku tgur gak die wlupun time tu pada mulanya aku rsa x nk je tgur sbb aku rasa x sedap ati. pelik btol aku bl die bt seolah2 x knal aku. sket je die pndang aku pastu die sbok plih2 seat. 2x aku sapa die utk ckp yg aku nak g dlu. pastu die leh say "k.la. Bye." smbil mata die pndang pnjual tiket tu. bhong la kalo aku kata aku x termalu. rmai kan org c2 pndang kami. smbil berjalan tu aku cam terkelu n terdiam. aku terpikir sejenak. nape die bt cmtu kt aku. pe salah aku. pastu baru aku tersedar.. smpai ati.. rpanya die rasa termalu bl aku yang ngah berjalan ngan orang OKU ney g tegur die di depan org rmai. T_T kejamnya dia.....

aku knl die waktu aku praktikal di slh 1 unit pelancongan krjaan NS. aku da event di seremban parade utk aktiviti promotion. kt sana aku knl akak tu (bka booth jual buku) n aku knl gak 2org abg ustaz ney yg kongsi booth ngn team aku. abg2 ney dr jbtn agma islam NS. pelik sgt la bl die leh layan aku cmtu sbb dulu time kt sana kteorg mesra. ada skli tu aku, liza n akak tu sme2 g karaoke. pastu last day tu die invite lg kali ney nk blnja aku karaoke join team die.. dlm msa yg sme tu team aku pn nk g karaoke termsk la abg2 ustaz tu. then aku pn invite dieorg sume join aku utk join team akak tu. akak tu pn x kisah. tp lastly abg ustaz tu kuar, die x nak join c2. rpanya dlm blk tu ada air tutttt. ptt la abg ustaz tu cabut ajak kiteorg sewa blk karaoke len. pas pd tu kteorg dh x jmpe lg smpai la ari aku g tgk wyg tu. aku rsa kalo time tu aku kuar ngn kwn2 aku yg normal sperti aku msti die akan smbut mesra sapaan aku tu kan. tp dh aku kuar sebaliknya.. e2 la yg terjadi.

p/s : sedar la mnusia.. kita ney sma saja. buruk baik kita hnya allah je yg tau. sapa ko utk rasa malu cmtu skli.? arinie ari die.. sok lusa sapa tau kalo ari kita plk kan. die pn x mnx dijadikan cmtu. astaga.

Tuesday, May 17, 2011

Cerita Keja Di Hujung Minggu

sbb umah dekat je ngan tempat keja so ari2 aku g keja jln kaki
kalo keja ari sabtu dpt la pkai uniform bebas cmnih.

sabtu aritu staff aku nk blnja kfc.. tp x pela.. sian lak kt die
mkn blnja sndiri jela. hee

tgk tu pulun kan aku melantak

time abis ofis hour tu nak blk ujan pulak..
tersangkut la kt bus stand, kena la tggu
tggu pnya tggu tgk2 nak g toilet lak. x leh tahannnn !!
akhirnya, berlari aku blk umah redah ujan lebat tu 

abis basah lencun
kalo la aku tau dari awal nak cmtu.. x de la aku tggu

SEKIAN cerita utk ari ini ^_^

p/s : start sok nak kena transfer somban smggu. t jmpe lagi nanti. tata.

Monday, May 16, 2011

Cantek Or Bergaya. Mana 1 Pilihan Anda

Perenggan 1 mgkin lebih ditujukan kpd si lelaki :
http://www.cute-smiley.com
agak2 korang la if diberi pilihan mana 1 yg korang nak pilih.? wanita cantek.? wanita bergaya.? mksud yg lebih jelas kt sini.. korang lebih suka wanita yg cmne.? yg cantek tapi x tau bergaya or yang x bpa nk cntek tp pndai bergaya. penah x dgr org kata.. kalo x cntek cmne pn tapi kalo dah di make up yg hdoh pn bertukar cntek. kejam tol ayat tu kan. ehh ladies, jgn marah2 yer.. ayt tu aku petik dari Gu Jun Pyo. hero dari drama korea kesayangan korang tu. Boys Over Flowers. Die yg kuarkan ayat ney.. tp korang x marah die pun still minat gak kan. fair keyh.? heee.

Knonnya lelaki akan jwb.. mestilah yg cntek. bila cantek pkai pe pun lawa.. cun.. meletOp gitu. tapi x suma la. de jgk yg akan pilih wanita bergaya. alasannya wanita bergaya ney pndai ssuaikan diri ngn pelbagai keadaan. maybe la. tp kan kalo pikir2 balik yg pilihan pertama tu rasa cam nak ketuk2 je si lelaki yg ckp cmtu. "Bila cantek pakai pe pun lawa." ikhlas ke tu.? kalo btol la timbul pengakuan ikhlas cmtu.. x dela si lelaki skrg sbok bsing2 suh gf/bini pkai cantek2 bia nampak  bergaya. x nak malu ngn kwn2 nti. abis tu tadi kata pkai pe pun lawa kan. bia la si gf/bini tu nak pkai pe pun. jnji die selesa n kat mata die dh nampak cntek. ahahaha. nmpak sgt x ikhlas. hipokrit tu...
http://www.cute-smiley.com
Apa salahnye kalo ngaku je yang zaman skrg memang kaum adam ney memerlukan pasangan yg pandai bergaya.. bahasa len nya pndai melawa.. kan senang. jgn la pretending yg suma tu x penting pastu bila dah dpt mula la nak ubah2 si aweks tu ikut taste die. pkai cmnie la.. make up cmtu la.. rmbut cmnie la.. hot la sket.. x pun up to date la sket. adoiii. suma tu perlunya wang pakkk. ngak ada wang kan susah mau melabur. mau cntek maintenance nya tinggi. bisa sponsor.? ekeke. kesimpulannya, x dela wanita yg sempurna kan yg ckup dua2 pakej. kalo korang jmpe n dapat dua2 pakej tu, cantek+bergaya.. tu adalah bonus buat anda ! tahniah ! tapi jgn terlalu syiOk.. bonus tu bukan tandanya bahagia selalu. tapi bonus tu adalah tanda peringatan awal utk lebih berhati2.. kenapa.? wanita yg maintenance tggi lebih susah nak jaga dari wanita yg sederhana. x pcaya.? tnya mak korang. hehe.
http://www.cute-smiley.com
p/s : lelaki & wanita dilahirkan serba kekurangan yang diciptakan oleh allah swt dan akan diketemukan dgn pasangannya utk saling melengkapi kekurangan itu. semoga kita bersyukur ngan apa yg kita miliki skrg ;)

Saturday, May 14, 2011

Kesedaran Pentingnya Minum Air Putih !!

SETELAH datangnya kesedaran tentang pentingnya air putih yg ckup utk bdn, aku telah amalkan mnum sehari ATLEAST 3LITER means 2botol bsr la. bertarung nyawa gak la aku nk abiskan. sekejap2 g toilet.. g toilet.. toilet n toilet. kdg2 rsa cam nak lepak je lama2 dlm toilet tu. x nak kuar ! paling x tahan bl ngah dlm keta n traffic jammed. korang leh bayangkan x deritanya.? umm.. pastu rmai pulak org tnya2 aku. npe aku amik air her*** life tu.? npe aku pn nk amal mnum air byk2.? nak kurus gak ke.? tp ang kan dh kurus......... ( rata2 yg join tu laki or pompuan suma nak kurus ) ney jawapannya : pkcik2 mkcik2, sy bkn nak kurus.. tapi sy nak tambah berat badan utk dapatkan berat badan yg ideal, nak dapat shape yg cntek, utk jaga kulit supaya mulus n x lupa gak utk awet muda spjg zaman. yg penting SIHAT SELALU ^_^ 

cuba korang renung2 balik diri sndri. kuat marah x.? fokus slu.? cpt lesu.? slu dapat ketenangan.? kalo jwpannya TAK, tu tnda korang kurang air. so jum ikut cara aku.. utk badan yg kecik cam aku perlu atleast 3liter air sehari tapi kalo lebih lg bagus, utk yg gempal sket mybe 5liter n yg gemok dlm 10liter. minum la cmne pun jnji dlm sehari mmg kna dapat seminimum tu. bl air dh cukup badan pun sihat. penah g hosp.? asal sakit sket je doktor masuk air. tu tndanya yg byk2 penyakit dtg tu sbb kurangnya air. dh sedar x skg.? lum lg.? kalo lum sila baca lagi...

Minum air banyak2 tu bagus tapi jgn lupa cari air yg bersih. cam badan aku yg sistem imunisasi rendah ney, penerimaan bdn aku terhadap air yg kurang bersih adalah memudaratkan. siyes.. tekak n lidah aku sgt sentitif ngan air yg penuh ngan mineral2 cam besi2 yg larut dlm air (sistem pepaipan negara yg dh berkarat sbb tak diperbaharui sejak sblm merdeka), klorin n byk lg kndungan kimia. nk sebut satu2 letih kan. korang msti tau pnyer dimana suhu 100 drjah celcius pun x mampu nak singkir. air dimasak utk bunuh kuman, bakteria.. bkn singkir bahan terlarut. clear kan.? sbb tu aku x mampu nak minum air yg dimasak amik direct dari paip, air yg ditapis tapi masih x sepenuhnya bersih.. cmna aku leh detect.? bkn aku tapi tekak n lidah aku n akhir skali ketahanan aku yg detect. air x bersih buat aku sakit tekak, batuk2, sakit dada then asthma attack. senang kan.? so apa lgkah pencegahan aku.?? nak tau x.? ney aku leh kira yg korang dah berminat utk tau lebih lnjut la kan.? ahaha. sori yer if entri aku kali ney pjg sket tapi nak share ngan korang yg x sedar2 n x mau sedar tu..  keyh baca lagi kat bawah. kekeke.

penah dengar Reverse Osmosis.? proses pembalikan air.. atau lebih dikenali sbgai RO WATER. hnya dua syrikat yg sedia servis air ney utk letak kat umah. Elken sdn bhd & Castway (pls search sndri ok) sebenarnya badan kita perlu apa.? air kan or bhasa saintifiknya H2O. maksudnya badan kita perlu 2 hidrogen n 1 oksigen. badan kita x perlu H2O++ means bdn kita x perlu air+mineral. but y.? sbb mineral leh dapat kt dlm makanan.. bdn kita hnya perlu AIR without mineral sbb berat buah pinggang nk buat keja wehh. ok2.. kalo degil nak jgk, air laut kaya ngan sumber mineral.. kalo btol sgt suma org taksub kata air mineral lebih bgs dr air RO sbb RO is nothing. x de mineral ! g la try mnum air laut kalo berani n nak terhidrat. kih2. so pe yg perlu kita buat skrg.????

buang ego jao2, buang jap p'iktirafan dip, deg, master, phd korang tu.. set dlm otak "aku budak baru blaja n tringin nak tima ilmu baru sbb mybe aku pndai dlm bidang aku tapi aku x pndai n x pkar dlm bidang air." nape aku ckp cmnie sbb bila org tnya aku nape mnum air botol seamaster (RO WATER).? bkn elok pn. orang mnum BLE*, AQUARIU* bla.. bla.. eee.. geram tol ! eyhh.. come on la. aku dh try la n bt aku sakit tekak, skt teruk. so btpe aku nk amik bnda yg x elok utk aku kan.? bila aku cakap air ney la elok, air RO.. air yg x de mineral. dieorg leh kata.. air ade mineral tu la bgs. drinking water bkn elok (att: x suma drinking water elok. cari yg de cop "RO WATER") x kualiti sbb tu hrga murah. al maklum la cerdik2 blaka sume ney. nk gak menang. keyh.. menang la.. kisah lak aku. yg penting buah pinggang aku sht. kejam ke.? ekeke. x la.. dari kita yg sakit ati bek kite buat x tau je kan. kpd korang2 yg dah tau neh.. jangan tRos menerus mendera buah pinggang anda n jgn jd orang kdekut. rasa bertuah la sket sbb kt m'sia ney mesin RO dh de kat merata2.. antara sedar or x je. stakat mlabur 10sen 1.5 liter x kan kdekut kot. kalo aku, lbih bek syg buah pinggang yg kalo ganti baru  akan kna harga puluhan ribu ringgit.. tu pun kalo ssuai kan. kalo x.. hoho.. jwb sdiri la.. Pegang moto neh : buang ego, jgn kedekut, anda sihat, buah pinggang terselamat. ( sedap ke bnyi tu ) hehehe. wallahualam.

Monday, May 9, 2011

Akhirnya Aku Jatuh Cinta.....

Siapa sangka dari benci bertukar suka. dari x ingin pandang bertukar rindu. teringat je tentang die buat aku tersenyum. 
http://www.cute-smiley.com
bermula dari kawan aku yg kenalkan die pd aku tapi aku smbut ngan hambar. aku langsung x berminat pe ntah lagi nak kenal rapat. penuh kesabaran die menanti utk aku menerima kehadirannya.  satu mlm tu, agaknya ati aku dh terbuka kot. aku rasa sgt bosan+snyi. hdp single mmg la sunyi kan. aku beranikan diri utk tnya kwn aku tu balik utk kenal ngan die. benar la org cakap.. x kenal maka x cinta kan. tu la yg terjadi kat aku. bila aku dh knl die.. mkin knal die.. die buat ati aku berdebar2. apakah.? jatuh cinta.? mungkin ! stiap hari aku msti ingin sgt abiskan masa ngan die. kdg2 aku bz n x dpt lihat die tp die tetap difikiran aku. die plk x penah nak hampakan aku. bila masa je yg aku perlu die.. die msti sedia untuk temankan aku. sanggup aku abiskan masa ngan die slu sbb aku rsa x rugi bt cmtu. kalo die mampu kembalikan mood bhgia aku, knpa msti aku abaikan die kan.? tapi.. kdg2 die bt aku sedih bl sengaja uji2 aku. tapi pastu aku ceria balik. kwn2 lak byk support.. dieorg sgt2 m'galakkan aku. dieorg pn suka die. bgs la. atleast aku leh share story ngn dieorg. berat ati nak dtg keja arinie bila teringat die. kalo bole tu nak je aku abiskan sedikit masa lg ngan die . x pela.. mlm ney leh jmpe g. yay !! so korang nak tgk x sapa yg special giler tu kt aku aku.? tgk bwh.

Jeng3... x leh direct nak publish sni. segan la. heee. 
tgk sini ---> CINTA HATI SAYA

dh tgk.? ensem kan. lg2 time die renung.. mak aii. cm nk terbang g korea tau. kah3. dulu kan.. masa suma org pakat2 demam tgk cita korea.. aku lak bnci gila. ntah pe la yg best sgt pn x tau. nyampah je bl tgk kwn2 aku addict nk mpus dok layan cite2 cmtu smpai lewat pg2 buta. sok tu plk snggup bgn awl pagi nk smbg lg. gila ke apa ! akhirnya... bl aku lalui zmn bkerja yg kurang keENJOYannyer m'buatkan aku pn try lyan gak.. lastly baru la aku phm cmne prasaan kwn2 aku dlu.......... kah2. PAPE PUN... KIM HYUN JOONG... i luv u... ahahahaha (eleh.. bkn lama pn aku nak anggau cmnie. sok lusa aku lpa la tu)

Saturday, May 7, 2011

MAK.. AKU BERTUAH MENJADI ANAKMU

klik sini dulu sebelum baca entri ney


x ingin aku sia2 masa yg allah masih beri pada aku utk berbuat baik terhadap ibuku

Dari aku lahir smpai la skrg.. tika umurku mencecah 22 tahun, mak x pernah kenal erti penat untuk mengambil berat pd aku. kasih syg mak x pnh berubah arah.. yg membanggakan kasihnya x pnh surut. mak sntiasa bersedia utk bersama aku x kira masa.. aku sedih.. aku gembira.. aku rsau.. aku takut.. mak x pnh jemu ingin menemani aku. terharunya aku bl aku jatuh sakit diperantauan.. mak la org pertama yg gelisah ttg aku.. cpt2 kol kakak yg paling terdekat ngan aku utk suruh cpt2 pegi umh aku. ACIK SAKIT, KENA ASTHMA !! BAWAK DIA P KLINIK. mak jao.. mak x smpat nak datang waktu tu jgk. bergetar ati aku. ketika aku x de duit nk makan.. mak kol tanya. DUIT ACIK ADA LG.? KSIAN ANAK AKU NIH SMPAI DH X DA DUIT NK MKN. STGI MAK BANK IN. makkk.. kdg2 mak lebih dahulukan kperluan anak mak dr memenuhi kehendak mak sndri. aku jugak manusia biasa.. kdg2 aku terlupa utk tnya kabar mak. aku ngaku. aku jgk lalai. bila aku dah besar.. aku mnjumpai seseorg yang aku syg.. kdg2 aku terlupa utk lebihkan masa utk bertanya kabar mak dr bertanya kabar die. aku spatutnya luangkan lebih masa utk melayani mak dr die. lupakah aku kasih die bole berubah arah.? lupakah aku kasih die jgk bole surut n pudar.? yaaa.. aku lalai.. aku lupa yg die x sperti mak.. yg sedia menemani aku x kira bagaimana situasi aku. benar la.. kasih mak membawa ke syurga. kuat, utuh, setia spjg hayatnya. mak.. bl aida dah besar cmnie.. aida lebih memahami mak. aida x penah lupa untuk kol mak selalu utk pastikan mak sihat. aida epy bl dpt belikan mak macam2. bia pun aida tau yg mak mampu utk beli sdiri tapi aida tetap nak beli.. bg mak sendiri x sama maknanya bila mak beli sendiri ngan anak yg hadiahkan. aida cuma nak mak epy je. selagi hayatmu dikandung badan, selagi mak mampu tersenyum tergelak.. aida btol2 nak guna kesempatan tu utk lihat senyuman mak yg berharga tu. ahh.. kelabu skrin ney... airmata yg ikhlas utk mak tersyg. SELAMAT HARI IBU, MAK. JAMILAH BAHAROM.. AIDA SYG MAK SGT2 !!! 

Friday, May 6, 2011

Promote Blog !!!!

1stly nk ucp thx alot kt KAK EIRA
akhrnya terjawab gak persoalan aku
npe entri aku x pnh de comment
x best ke or x pndai ke aku celoteh. syok sndri je kan.
ke slh template aku yg wt jd cmtu.. sdih tau.. hmpir stahun blogging
x pnh dpt comment pn..
eyh.. bkn desperate sgt tp atleast trasa dihargai
ekeke
kerana kak eira yg sudi luang mse setting blk blog aku
m'bt kan comment aku leh appear..
sgt2 berterima kasih..
SO..all my followers, jum kite terjah blog kak eira !!!
kak eira still bru g dlm dunia blogging so JUm kite support die
( cam la aku neh lame nau. eheh )

cumey kan die ;) sori yer promote x bgtau dlu

Aku Syiok !!


On9 blog pagi ney sonok gler bl tgk bl followers dh bertambah ;) aku start blogging dr bln6 taun lps.. kalo org len ngn masa dh nk dkt setaun cmnie msti dh dpt beribu2 followers kan.. tp aku msk arinie bru mencecah 100. huhu. aku x pnh lgsg promote blog aku. bg aku sape yg tau tu tau la.. x tau tu bia la. aku blogging bkn sbb org len.. bkn sbb nk femes ke.. tp aku menulis sbb aku ikhlas nk share life aku kt sni. penulisan aku x dela besh sgt pn. sntai n bersahaja je.. kalo rjin tu aku selitkan sket psl ilmiah.. kalo x.. aku meraban merapu je. ahaha. ptt la dlu aku cam pelik la gak.. npe ekk org tu bru start blgging tp followers die gempak.?? aku lak x de pn.. dok byk tu gak.. kalo de pn bertambh la sorg dua dlm sbln. ksian kan.. ish2.. tp aku ignore je time tu.. aku lbih gila kt fb.. ari2 lpak c2 berjam2 pn no hal la. tp ntah npe skg rpa2nyer aku lbey addict kt blog lak. urmm.. aku rsa sbb kt blog aku lbey bbs bersuara.. luah.. kbyakkan blogwalking n followers bkn knl aku so aku rsa lbey slesa nk kongsi ngn dieorg dr aku kongsi ngn kwn2 yg knl aku tp cmtu2 je.. means x rapat la. mls aku nk bg dieorg tau psl personal life aku. 1 lg.. aku pelik la npe la entri aku x pnh dpt comment.. slp kt template aku ker or mmg slap aku yg x pndai b'cerita.?? haha. x pela.. aku perlu sbr tggu smpai 1 masa nti entri aku kn dpt feedback dr visitor2 aku ;P 


Baru2 ney kn.. tergerak ati aku utk promote blog. bl lg.. x kn aku nk tros dok diam cmtu je. pape bisnes pn sblm berjaya msti promote dlu.. lg2 blog aku yg x bpa nk bisnes sgt ney.. lg la kna promote. so aku perlu jd BLOGWALKING. dlm 2ari ney rjin tol merayau2 g blog org len.. slmt alam maya.. kalo alam btol mesti mak aku marah nyer. BERJALAN JA !!!! hahahaha. pasnie aku kan terjah blog2 korang !! siap sedia.. t aku tggal jejak. don't worry.. tp if aku free la.. aku kn bkerja.. bkn slu free. kja byk.. kang x siap nti x psl2 kna jmpe boss.. dgr die tazkirah 50 jam. huh. mau bernanah telinga aku. lg2 skg aku kna handle katering gak. double la skop keja aku. kalo pkrja x ckup or byk lak order aritu.. aku skli kna trun pdg tlg pkrja2 aku.. aku packing, aku anta.. nk mlayan krenah cust. ingt besh ke.? berdarah ati aku kna pura2 snyum n layannnnnn je.. pdahal dlm ati alahaii. okla. x nak merepek pjg2.. kpd yg sudi follow aku tu jum la !! kecik tapak tgn aku... 1 lori aku tadahkan. hehe


p/s : alang2 singgah sini klik la kt ads nuffnag tu skli. aida pn wt cmtu bl terjah blog korang. slmt beramal.

Thursday, May 5, 2011

Nak Blaja Tutorial.?

Ingat aida pndai sgt nk bg tutor kt korang2 ney.?
hahaha.. tp atleast aida leh share sket ngn korang 
cmne nk improve blog bg cun melecun
reti bt kt blog sndri tp x reti nk ajar
korang kna kreatif la sket bab2 m'godek2 ney keyh
insyaallah berjaya.. aida bole x kan korg x leh kot
kt bwh t aida share link2 yg leh tlg korg yer
link neh mmg byk tolong aida. thx alot kpd owner nyer !!
cmne korg nk bt n nk add pape tu terpulang la.. ikut suka ati msg2..


p/s : jum jana duit sme2 ngn ngan dftar utk jd pengjawab soalan survey ney.. 
x rugi malah berbaloi2.. trust me keyh. huhu.
klik kt sini je

 ipanelonline.com
 TQ uols !!

Senang Ke Ingat Nama Aku.???

bl aida dh mula bercerita................

AIDA NASIRAH tu la nama aku.. 
nk smbg lg x.? ok2.. sbb aku ney x kedekut aku smbg la yer.. 
AIDA NASIRAH AHMAD JATIN
nmpak ssuai x gabungan tu.?? 
ssuai x ssuai pn tu la yg de dlm ic aku. ngeh2
dr skola rendah aku cm prasan yg nama aku sng utk ingat
sbb pe tau aku ckp cmtu sbb cm kbyakkan nma kwn2 aku msti sma
nur ashikin, nur athirah, amira, fatin la pe la.. yg beza cma ejaan je
bl nk pggil je.. shikin ! dua2 pndang.. eyhh shikin A shikin B
pening2.. tu kalo 2.. kalo 3.? pkir la sndri

nama aku lak stakat skg yg aku tau 2org je..
gabungan Aida + Nasirah cm gbungan pelik.. 
ntah mne2 dtg sbb tu x rmai plih nma ney 
mybe x bpa nk femes sgt kot 
tp kan aku ttp rsa beruntung n brtuah bl makayh 
pndai plih nma ney utk aku
untung tu x slu untung sgt la.. tgk stuasi la.. 


cthnyer cmnie :
kt skola.. nma aku cm sng ckgu ingt..
bl ingt stakat aida tu aku x heran pn.. 
ney siap sbut lg AIDA NASIRAH AHMAD JATIN
makk aii dr jao aku dgr ckgu tu laung pggil nma aku
kalo bt silap je uishh suma ckgu leh tau yg mne 1..
pnh skli tu dieorg trjmpa mak aku kt MLM 
mybe dieorg cm cam cmtu2 jela n tnya.. 
ney mak AIDA NASIRAH ka.?
bangga tu sket la tp lg la brtambah kuat rasa aku 
yg nama aku sng diingt

yg x best plk bl nama aku start dr A
SPM dlu aku candidate no.1 kt skola.. 001
bygkan la.. bl masa dh tmt utk tls ayt2 trakhir 
aku mmg x sebertuah kwn2 yg len
dieorg sume sempat je abiskn ayt
x pun abis2 lekeh pn msti dpt tmbh isi dlm 1 isi cmtu
aku lak time tu dh kna kutip kertas.. sdih je..
skg bl g mne2 yg de kaitan ngn 'dduk ikut ssunan nma'
aku msti top 10.. klebihannyer aku sng nk agk mne tmpt aku. huhu
mksd nama AIDA = penolong NASIRAH = beruntung
bak kata kakak aku :
mmg dok untung la asyik dok mnx kakak2 blnja ja apa2 pn. kih2

Wednesday, May 4, 2011

Ujung Minggu G Karaoke

sape ckp karaoke x best sila angkt tgn.?? 
eyhh2 korang neh.. sape ckp x besh.. besh tau ! 
slain dpt release pala otak yg ngah tensen neh leh test vokal tau. ahaha. 
bnda yg pling bosan kalo time kuar.. 
kira dh abis2 x tau nk wtpe la kan. men bowling. 
kalo suh pilih karaoke or bowling.. mstila aku pilih karaoke.. 
kalo bole stiap lagu aku je nyanyi pn x pe.. mak aii. tamak haloba tol la.. 

x sabar nk tggu turn aku lak
dapat je mic tu trOs nyanyi
lalalalala

x sempat nyanyi pn de je org tlg snap kn
femes btol tau
ekekeke.. bajet artis lak

nape muka aku cm nak ngis neh.?
ney msti sbb x dpt nynyi kerap2 neh.
ahahaha. tamak tol ! xbek tau !



Tuesday, May 3, 2011

Kasihnya Ibu Kasihnya Ayah


syg sgt kt mak n ayh :(

Mungkin ibu lbey kerap kol utk tanyakan keadaan kita setiap hari tp tau x kita, sebenarnya ayah la yg ingatkan ibu utk kol kita.? wktu kecik2, ibu la yg lebih n slu dukung kita tp tau x kita bhwa sebaik saja ayah balik keja ngan wajah yg letih ayah la yg slu tanya apa yg kita bt seharian.? wktu kita sakit or demam, ayah slu m’bentak "dah ckp! jgn minum ais!" Tp tau x kamu bahwa ayah sgt risau.? Ketika kita remaja, kita minta izin utk keluar malam. Ayah dgn tegas kata "tak boleh!" Sedar x kita bhwa ayah hanya ingin jaga kita? Krna bagi ayah, kita adlh sesuatu yg sgt berharga. Saat kita sudah d percayai, ayah pun longgarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kpercayaannya maka ayah la yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa, ayah telah m’hantar kita ke skola or kolej untuk belajar.. Di saat kita perlukan e2 ini utk keperluan kuliah kita, ayah hanya kerutkan dahi tanpa menolak n ayh penuhinya.. Saat kamu berjaya.. Ayah adlh org pertama yg berdiri n bertepuk tangan untuk kamu.. Ayah akan tersenyum ngan bangga. Sampai ketika jodoh kita telah datang n meminta izin untuk mengambil kita dari ayah.. Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..
Dan akhirnya.. Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangannya.. ayah pun tersenyum bahagia.. kita x tau yg ayah sempat pergi ke belakang n nangis? Ayah menangis krna ayah sgt bahagia.. Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik.. Bahagiakan la putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya" Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita brsma cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk. Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat utk menjaga kita. (sebarkan jika kita sayang kepada ayah kita)

p/s : hargai la ibu n ayh slgi mereka masih ada :(
Adanya mereka berdua
ada lah sy di sini
membesar shingga usia ney
tima kasih yg x terhingga 

http://www.cute-smiley.com

Lelaki Patut Baca Nih !!

Lelaki or pmpn yg ptt disalahkan.? Pmpn tu yg x reti jg bf or bf die tu yg gediks flirt ngn pmpn len or pmpn yg lyn tu yg x tau mne2 yg laki tu dh de gf.? Ce jwb.. msti laki akn jwb.. “sape suh pmpn tu lyn kan”.. x pn.. “elehh nk kwn je pn x kn slh kot.” Heyy.. mmg la x slh tp kalo gf korang bt bnda yg sme korg x jeles ke.? X de prasaan.? N aku dh leh agk pe jwpn lelaki2.. haha.. “die pn bt gak.. de kwn laki gak.. kteorg x kisah pn. Kwn je kan. Adil la.” Hmm.. pnt la nk jwb kalo cmnie. Aida x nak ulas lg.. tp ney stuasi aida. Baca neh :
dr buang mse g shopping lg bgs
Bpe bln ney my ex cri blk.. aku pnh dgr ura2 die nk tunang. Aku smbut slm perkenalan die blk.. niat di ati aku juz nk kwn je. aku x nk lbey. Aku x pcya die lg. Aku tkut nk jth ati kt die lg. Leh pcye ke yg kalo aku bg die pluang die btol2 leh brubah.? Aku x nak amik risiko ! hmpir stiap ari akn kol, msg, 3g.. die epy.. die bhgia.. x abs2 sebut psl kngan kmi dlu n brkali2 gak la aku jerit “x nak dgr!! x nak dgr!!” tp sok lusa sbut lg. Die x phm sbnrnye yg aku seboleh2nya x nk ingt lgsg ttg hbgn yg pnh wt aku sdih. 2 ari lps aku branikan diri utk msg die.. aku mnx die jgn gnggu aku lg. Aku undur dri dr brkwn ngn die sbb aku tau kalo kmi tros brkwn aku gak mpu utk tarik die n miliki die blk.. tp cmne ngn bkal tunang die tu.? Aku pmpn n die gak pmpn. Aku dh rse cmne rse bl org gnggu hbgn kite. Org ke3.. lgpn die bkn yg aku lg. Bia pn aku sdar yg aku mpu nk dpt die smula.. tp aku x nk. Aku tolak. Aku undur wlupun aku skt. Aku msg die.. kalo x ksian kt aku pn atleast ksian la kt bkal tunang die tu. Lgpn aku muda g. Aku leh jmpa org len lg.. plih la die. Korg lbey ssuai. T_T
Dulu.. aku pnh smbut slm perkenalan dr sseorg yg lme knl aku tp aku x knl die pn. tu pun lps abis kteorg sme2 stdy bru die dtg. Kt tmpt stdy dlu mmg aku de terperasan die n gf die. bl abis stdy n die hulur slm perknalan aku ingtkn die dh break ke ape. Aku tima n kwn sperti besa. Yup.. mesra.. teman tp msra.. kbetulan gf die tu frens ngn aku kt fb.. dr c2 aku tau yg dieorg x pts lg. Skt ati aku. x jjur tol. Smpai ati wt pmpn tu cmtu. Siap invite aku g knduri fmily die g. Siap nk jmput g. Huh. Gla ke apa. Ksiannyer pmpn tu. So korang tau pe tindakan aku.? aku tggalkan die n bt die bnci aku n aku brjaya. Bia la die skt.. jnji hbgn dieorg tu slmt.. slgi pmpn tu x tau lbey bek jgn tau. Ksian org yg stia bl dpt couple merenyam cmtuh. Bru2 neh aku dpt tau yg dieorg akn bertnang. Alhamdulillah.. aku doakan dieorg bhagia n lelaki tu berubah. Jgn curang lg. Hrgai sebaiknye keyh.
Mybe korg rse... elehh jmput g knduri pn pe mslhnye kan. Kalo knduri bsr2 cmtu msti suma fmily die kn ade.. n even t die jwb.. ney kwn je.. msti dieorg akn pkir aku special utk die.. tp sedangkan gf die tu x lak die invite.. pkir logik la.. kalo gf die g sme x kn die nk invite aku.. gler ke pe.. nk bg perang.. nk jmput aku sndri smta2 nk g sne. Ahh pelik la lelaki.. kejam la korg.. kjam kt kaum kteorg. Aku x kata la aku bek sgt.. tp atlease pmpn2 tu stil brtuah g jmpe pmpn cm aku. yg leh pkir psl dieorg nk blah tggalkn bf2 merenyam dieorg tu. Hnye tuhan yg tau pe yg die uji. Wallahualam.
pape pn aku maafkan korg.. hmm
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal