Friday, March 25, 2011

Bakteria Firaun Menyebabkan Kematian

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:34 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Bkn nak ungkit or apa. Cma sekadar nk berkongsi. Semalam aku g melawat menantu kpd staf tempat aku keja meninggal kt Bandar sunway. Umo die muda g dlm awl 30an, dh kwen tp lum da ank lg. Orgnyer pn bkn calang2 org. Keja di Shell. Gaji pn dkt 12k sebulan. Cntek lak tu. Tp terkilan kan dlm usia yg muda die dh pegi. Allah taala lbey sygkan dia. Al-fatihah.
cmnie la kot aksi2nya
Sbb kmtian die mmg pelik. Doktor sahkan die kna serangan bacteria yg pnh wjud beribu2 taun dlu. Bacteria tu gak pnh membunuh firaun dlu. hah.? Msti rasa pelik kan.? Lbey kurang cita dia cmnie : menurut apa yg aku dengar.. arwah pegi melancong di Egypt ngan suami n mybe gak ngn kwn2 yg len.  Kalo nk kata arwah kena time msk pyramid (rmai yg kna pnyakit pelik2 bl msk c2), arwah mmg x msk.  Kalo nak kata arwah kena melalui sebaran udara, suami n kwn2 die x kena lak. Arwah sakit bermula dari kakinya yang makin mengecut, kmdian serangan organ dalaman. Bacteria tu dh mkn tisu2 jantung.  Kepelikkan menjadi byk persoalan.
Tiba2 suami arwah terpikir ttg 1 gambar arwah ketika di Egypt. Gambar tu menunjukkan arwah berada sgt jao ngn pyramid, mnyebabkan pyramid menjadi kecik n mudah bergambar beraksi. Arwah bergambar bersama pyramid n beraksi seolah2 nak memijak pyramid tu. Means pyramid tu bwh kaki arwah. Suaminya pun bergambar gak. Tapi juz jarinya menunjuk seolah2 piramid di bawah telunjuk jari tu. Tertanya2 gak sbb tu ke suma ney terjadi.? Keadaan kakinya yg mengecut tu ada kaitan ngan gambar tu ke.? Pnh x korang dgr istilah “tulah” or daulat.?? Adakah Firauan mempunyai daulatnya yang kekal smpai ke arinie.? Kekal di zmn era globalisasi ney.? Wallahuallam. Yang nak highlight sgt di sini, pegi melancong mana2 pn lps ney berhati2 la. Kita x tau kt tempat org mcm mna kan. Sekian.
p/s : zmn dahulu terkenal ngn kedaulatan raja. rakyat yg berani menderhaka pasti akn diturun bala or akibat yg buruk.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, March 18, 2011

Adakah Anda Kedekut

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:09 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Nk berkongsi. Nak bercerita. Nak tercerita. Mengenai symptom yg melanda segelintir or x keterlaluan gak kalo aku sbut setgh lelaki msa kni. Wahh. Cm hot lak tjuk aku. Bkn tjuan nk bubuh sesapa tp skdr merenung kmbali. Kalo ditanya kpd aida jns lelaki apakah yg paling die nak jauhi smstinya jwpn die adalah “bdn berbau n kedekut” tp arinie bkn nk cite ttg bdn berbau tp nk cite ttg kedekutan. Alahaiiiii
Ntah knp aku ckup x senang jmpa or tgk lelaki yg jns kedekut n terlu berkira nk kuar duit. Ney bkn brmkna stiap kali kuar die support sntiasa tp sbgai lelaki yg gentle Ohh tidakkah anda memahami kdg2 kaum wanita neh hnya la nk uji sjauh mna thp keikhlasan anda. X kn la kdg2 kuar pn sgt kedekkk nk labur sket n x kn la stiap kli kuar kaum kteorg lak asyk nk melabur. Bkn nk ungkit or wut tp juz menegur keadaan yg merimaskan. 2 je. Pgalaman aku blaja dlu dh byk jmpa n tgk sndri jns cmnie. Aduhaii. Maaf la if da yg x sng or kurg stuju ngan cita aku neh. Besa la yg btol tu mmg ssh nk diterima. Hehe.
p/s : hrp2 aku x lg ditemukan ngn org jns2 cmnie. Kalo da pn ckup la sbgai kwn besa ja ;))


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, March 12, 2011

T_T

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:25 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Salam bt suma bloggers. Mood yg x stabil bt sebulan neh. Sgt sure knp. Bkn niat utk sakitkn ati aku lg tp bnda neh dtg tanpa aku mnx. 8bln aku mnjd kuat n melupakan tp akhir2 neh aku cam x dpt nk control pe yg aku rsa. Pelik la. Npe tbe2 ingtn aku jd kuat ttg dia. kenangan demi kenangan terbyg2 kt mata aku. Stiap lgu kegemaran dia aku brani cri blk n dgr. Kpd kwn2 rapat lgsg aku x cita. Kali ney aku x kongsi ngan sapa2. Terasa sgt ksong. Hnya blog ney yg mpu utk aku luah. Berita ttg pertunangan dia lps rya ney bt aku terkilan. X sperti waktu 1st time aku dgr berita neh. Aku lgsg x da pape feel. Tp skg aku mkin terasa. Tapi pape pn thniah. Jdoh die dh smpai.
jln ney byk kenangan utk sy. dh lma sy x lalu lg sjk awk x de
Ntah knp smlm tiba2 aku nangis. Aku jd terlalu sebak. Ati aku cam dirobek2. Bt seketika, aku pts harapan. Aku pndang lesu nset aku yg jarang brdering. Tnpa msg syg, tnpa kol rndu. Nset tu jd terlalu dingin ngn aku. Nset tu sndri adalh pemberian die. Sgala kenangan antra kami yg ada dlm nset tu sumanya dh lma aku dlete cuma... kt calendar tercatat 30/3 last aku jmpa dia n tu la kali terakhr kami jmpa. Hmpir setaun berlalu tp kngan tu cm smlm. Sumanya msh segar n kuat.
Btol ke aku pmpn yg tabah.? Pndai smbunyi prasaan.? Tp sebaliknya ati aku skt ! aku skt smpai hlg rasa. Tkt nk brcnta lg. Tkt nk syg org lg. Tkt sgt bl khilangan n x dihrgai. Aku jd begitu berhati2. Aku jd trlu memilih. 
Awak.. tgk la sy. Sy skt ! sy x sebahagia awk. Sy x setenang awk. Sy lemah n mudah terluka. Sy x mudah dpt pgnti cm awk. Sy skt ats kbhagiaan awk. Maafkn sy sbb terlalu rndukan awk. T_T
Dhla. Wassalam.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, March 10, 2011

Dari Kl ke Bahau

Dikarut oleh Aida Nasirah at 8:03 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Erkk.. sktnya perut !! keracunan mknan agknya. X tau la mkn pa tgahri td. Bergelodak dlm perut neh. Huh ! x pela, lupakn psl skt perut tu. Kali neh aku nk juz nk cita ttg aku g kenduri pertunangan Liza kt bahau, N9. Dr x trer sgt nek tren bagai tu.. trOs je jd trer. Hehe. Al maklum la slma ney kn g mna2 da org tlg bwk. X pnh nk berdikari. Bl jd cmnie.. haa.. bru tau.. tp ttp da gak org tlg bwk smpai kl sentral. X reti pnya psl. Ngeh2.
Kul4 g aku dh kuar ofis. Amik tiket trOs ke somban. Dlm kul630 dh smpai sna. Ekin tggu sna. Terbyg kt mata leh la grk awl ke bahau. Tdo awl. Huu. Tapi... parai lak wt hal! Kul630 bru nk bertolak dr Melaka. Nk x nk dh dkt kul9. Bus last yg de. So parai, GOODBYE! kteorg gerak dlu.
Perjalanan ke bahau akn melalui k.pilah. jao KEYH. Dr somban ke k.pilah bknnya dkt. Sepjg jln tu gak la aku n ekin kna berdiri sbb rmai sgt penumpang. Tension2. Dh msk pekan k.pilah bru dpt dduk sbb rmai dh trun. Nek la plk penumpg kurg btol. Tkt aku. Dkt lak tu ngn aku. Mka bole tahan la. Gg depan x da. Sora kecik cm kartun. Gelak die. Alahai.. klakar gla! Dr mood tkt brtukar jd geli ati sbb time dia nk trun tu die jerit cm “hooreyyy!!” smbil melompat dr pntu bus sperti melompat d papan anjal. Sah! Mmg gla! Haha. Hishhh.. mcm2.
Smpai je kt bahau, abg liza jmput. Kna lak pth blk g k.pilah sbb parai nek tksi smpai sne. Tgk je pick t bwh neh eyh. Khs utk korg J
liza cantek !! dh tunang. huk2. congratz!
ekin n aida bl lg.? dua2 pun nk pose gak
yg bj pink tu bkn 2ng liza ea. tp 2la PARAI ;p


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, March 4, 2011

BF ???

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:59 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Tajuk yg pendek tp utk mnusia2 yg sebaya ngn aku msti suka tjuk ney.  Ada apa dgn bF sbnrnya ney.? Aku pelik la bl jmpe blk ngn kwn2 lma, soalan pertama yg dieorg akn tnya. Dh da bf.? Org mna.? Wutt.?? Penting sgt ke. Then bl aku ckp aku single dan2 lak ckp aku tipu la. Timbul persoalan. Zmn skg mmg stiap org wjib de bf/gf.?? Dan bl xda e2 dicop 1 pmbohongan ke. Wakaka. Adoii2.
Teringat tazkirah ustaz aritu : sapa yg single tu brtuah sbb tu tnda allah syg n kasih kt die. Krna apa.? Krna allah lindung dia n bwk dia jao dr mndekati mksiat. Phm2 jela zmn skg istilah couple tu cmna lak. Kissing.? Hug.? Oppss no komen. Xleh pjg2. Sensitip la pulekk. :D so kalo korg yg bce entry ney adlh di kalangan yg single, korg hrs brbagga sbb korg antra yg trpilih. lps ney jgn slhkan dri n allah lg ea krana lum temukan korg ngn bf/gf. Dh gtau td kan. Allah menjanjikan skiranya jdoh korg dh dkt, insyaallah xpyh tggu lma2.. jmpa, knl then kwen. Xpun.. dgr2 dh kwen.. knl pn x.. makayh pnya pilihan.
So aku gak ingtkan dri aku.. aku brtuah. Skurang2nya aku dpt jao kn dri dr suma tu. Kita mnusia. Kita x leh ckp kita ney bek sgt. Lgsg x pnh wt slp. Lgsg x pnh nk dkt maksiat. Kna ingt slu ! slgi kta brnma mnusia n sht tbuh bdn, nafsu tu akn slu mguasai kta. Jgn kata “owhh.. aku x bt la bnda2 tu. “ jgn ckp bsr tp kna slu muhasbh dri.
Kpd kwn2 aku : pasnie tlg pcaya ( so far la ) yg aku mmg single keyh. Aida x tipu, kalo ada aku kata ada. Kalo x da aku kata x da la. Heee. Tp bt msa skg aku lbey ska X DA ! n 1 lg.. korg kna buka sket minda korg yg zmn skg x smstinya suma da partner. Tgk artis, kalo bole tiap2 ari nk ngaku single even berlambak. Huh !
p/s : kalo pasnie aku dh jmpa yg brknan kt ati, hrp2 tu la jdoh aku smpai akhirat. X sggup lg nk buang msa n airmata.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, March 25, 2011

Bakteria Firaun Menyebabkan Kematian

Bkn nak ungkit or apa. Cma sekadar nk berkongsi. Semalam aku g melawat menantu kpd staf tempat aku keja meninggal kt Bandar sunway. Umo die muda g dlm awl 30an, dh kwen tp lum da ank lg. Orgnyer pn bkn calang2 org. Keja di Shell. Gaji pn dkt 12k sebulan. Cntek lak tu. Tp terkilan kan dlm usia yg muda die dh pegi. Allah taala lbey sygkan dia. Al-fatihah.
cmnie la kot aksi2nya
Sbb kmtian die mmg pelik. Doktor sahkan die kna serangan bacteria yg pnh wjud beribu2 taun dlu. Bacteria tu gak pnh membunuh firaun dlu. hah.? Msti rasa pelik kan.? Lbey kurang cita dia cmnie : menurut apa yg aku dengar.. arwah pegi melancong di Egypt ngan suami n mybe gak ngn kwn2 yg len.  Kalo nk kata arwah kena time msk pyramid (rmai yg kna pnyakit pelik2 bl msk c2), arwah mmg x msk.  Kalo nak kata arwah kena melalui sebaran udara, suami n kwn2 die x kena lak. Arwah sakit bermula dari kakinya yang makin mengecut, kmdian serangan organ dalaman. Bacteria tu dh mkn tisu2 jantung.  Kepelikkan menjadi byk persoalan.
Tiba2 suami arwah terpikir ttg 1 gambar arwah ketika di Egypt. Gambar tu menunjukkan arwah berada sgt jao ngn pyramid, mnyebabkan pyramid menjadi kecik n mudah bergambar beraksi. Arwah bergambar bersama pyramid n beraksi seolah2 nak memijak pyramid tu. Means pyramid tu bwh kaki arwah. Suaminya pun bergambar gak. Tapi juz jarinya menunjuk seolah2 piramid di bawah telunjuk jari tu. Tertanya2 gak sbb tu ke suma ney terjadi.? Keadaan kakinya yg mengecut tu ada kaitan ngan gambar tu ke.? Pnh x korang dgr istilah “tulah” or daulat.?? Adakah Firauan mempunyai daulatnya yang kekal smpai ke arinie.? Kekal di zmn era globalisasi ney.? Wallahuallam. Yang nak highlight sgt di sini, pegi melancong mana2 pn lps ney berhati2 la. Kita x tau kt tempat org mcm mna kan. Sekian.
p/s : zmn dahulu terkenal ngn kedaulatan raja. rakyat yg berani menderhaka pasti akn diturun bala or akibat yg buruk.

Friday, March 18, 2011

Adakah Anda Kedekut

Nk berkongsi. Nak bercerita. Nak tercerita. Mengenai symptom yg melanda segelintir or x keterlaluan gak kalo aku sbut setgh lelaki msa kni. Wahh. Cm hot lak tjuk aku. Bkn tjuan nk bubuh sesapa tp skdr merenung kmbali. Kalo ditanya kpd aida jns lelaki apakah yg paling die nak jauhi smstinya jwpn die adalah “bdn berbau n kedekut” tp arinie bkn nk cite ttg bdn berbau tp nk cite ttg kedekutan. Alahaiiiii
Ntah knp aku ckup x senang jmpa or tgk lelaki yg jns kedekut n terlu berkira nk kuar duit. Ney bkn brmkna stiap kali kuar die support sntiasa tp sbgai lelaki yg gentle Ohh tidakkah anda memahami kdg2 kaum wanita neh hnya la nk uji sjauh mna thp keikhlasan anda. X kn la kdg2 kuar pn sgt kedekkk nk labur sket n x kn la stiap kli kuar kaum kteorg lak asyk nk melabur. Bkn nk ungkit or wut tp juz menegur keadaan yg merimaskan. 2 je. Pgalaman aku blaja dlu dh byk jmpa n tgk sndri jns cmnie. Aduhaii. Maaf la if da yg x sng or kurg stuju ngan cita aku neh. Besa la yg btol tu mmg ssh nk diterima. Hehe.
p/s : hrp2 aku x lg ditemukan ngn org jns2 cmnie. Kalo da pn ckup la sbgai kwn besa ja ;))

Saturday, March 12, 2011

T_T

Salam bt suma bloggers. Mood yg x stabil bt sebulan neh. Sgt sure knp. Bkn niat utk sakitkn ati aku lg tp bnda neh dtg tanpa aku mnx. 8bln aku mnjd kuat n melupakan tp akhir2 neh aku cam x dpt nk control pe yg aku rsa. Pelik la. Npe tbe2 ingtn aku jd kuat ttg dia. kenangan demi kenangan terbyg2 kt mata aku. Stiap lgu kegemaran dia aku brani cri blk n dgr. Kpd kwn2 rapat lgsg aku x cita. Kali ney aku x kongsi ngan sapa2. Terasa sgt ksong. Hnya blog ney yg mpu utk aku luah. Berita ttg pertunangan dia lps rya ney bt aku terkilan. X sperti waktu 1st time aku dgr berita neh. Aku lgsg x da pape feel. Tp skg aku mkin terasa. Tapi pape pn thniah. Jdoh die dh smpai.
jln ney byk kenangan utk sy. dh lma sy x lalu lg sjk awk x de
Ntah knp smlm tiba2 aku nangis. Aku jd terlalu sebak. Ati aku cam dirobek2. Bt seketika, aku pts harapan. Aku pndang lesu nset aku yg jarang brdering. Tnpa msg syg, tnpa kol rndu. Nset tu jd terlalu dingin ngn aku. Nset tu sndri adalh pemberian die. Sgala kenangan antra kami yg ada dlm nset tu sumanya dh lma aku dlete cuma... kt calendar tercatat 30/3 last aku jmpa dia n tu la kali terakhr kami jmpa. Hmpir setaun berlalu tp kngan tu cm smlm. Sumanya msh segar n kuat.
Btol ke aku pmpn yg tabah.? Pndai smbunyi prasaan.? Tp sebaliknya ati aku skt ! aku skt smpai hlg rasa. Tkt nk brcnta lg. Tkt nk syg org lg. Tkt sgt bl khilangan n x dihrgai. Aku jd begitu berhati2. Aku jd trlu memilih. 
Awak.. tgk la sy. Sy skt ! sy x sebahagia awk. Sy x setenang awk. Sy lemah n mudah terluka. Sy x mudah dpt pgnti cm awk. Sy skt ats kbhagiaan awk. Maafkn sy sbb terlalu rndukan awk. T_T
Dhla. Wassalam.

Thursday, March 10, 2011

Dari Kl ke Bahau

Erkk.. sktnya perut !! keracunan mknan agknya. X tau la mkn pa tgahri td. Bergelodak dlm perut neh. Huh ! x pela, lupakn psl skt perut tu. Kali neh aku nk juz nk cita ttg aku g kenduri pertunangan Liza kt bahau, N9. Dr x trer sgt nek tren bagai tu.. trOs je jd trer. Hehe. Al maklum la slma ney kn g mna2 da org tlg bwk. X pnh nk berdikari. Bl jd cmnie.. haa.. bru tau.. tp ttp da gak org tlg bwk smpai kl sentral. X reti pnya psl. Ngeh2.
Kul4 g aku dh kuar ofis. Amik tiket trOs ke somban. Dlm kul630 dh smpai sna. Ekin tggu sna. Terbyg kt mata leh la grk awl ke bahau. Tdo awl. Huu. Tapi... parai lak wt hal! Kul630 bru nk bertolak dr Melaka. Nk x nk dh dkt kul9. Bus last yg de. So parai, GOODBYE! kteorg gerak dlu.
Perjalanan ke bahau akn melalui k.pilah. jao KEYH. Dr somban ke k.pilah bknnya dkt. Sepjg jln tu gak la aku n ekin kna berdiri sbb rmai sgt penumpang. Tension2. Dh msk pekan k.pilah bru dpt dduk sbb rmai dh trun. Nek la plk penumpg kurg btol. Tkt aku. Dkt lak tu ngn aku. Mka bole tahan la. Gg depan x da. Sora kecik cm kartun. Gelak die. Alahai.. klakar gla! Dr mood tkt brtukar jd geli ati sbb time dia nk trun tu die jerit cm “hooreyyy!!” smbil melompat dr pntu bus sperti melompat d papan anjal. Sah! Mmg gla! Haha. Hishhh.. mcm2.
Smpai je kt bahau, abg liza jmput. Kna lak pth blk g k.pilah sbb parai nek tksi smpai sne. Tgk je pick t bwh neh eyh. Khs utk korg J
liza cantek !! dh tunang. huk2. congratz!
ekin n aida bl lg.? dua2 pun nk pose gak
yg bj pink tu bkn 2ng liza ea. tp 2la PARAI ;p

Friday, March 4, 2011

BF ???

Tajuk yg pendek tp utk mnusia2 yg sebaya ngn aku msti suka tjuk ney.  Ada apa dgn bF sbnrnya ney.? Aku pelik la bl jmpe blk ngn kwn2 lma, soalan pertama yg dieorg akn tnya. Dh da bf.? Org mna.? Wutt.?? Penting sgt ke. Then bl aku ckp aku single dan2 lak ckp aku tipu la. Timbul persoalan. Zmn skg mmg stiap org wjib de bf/gf.?? Dan bl xda e2 dicop 1 pmbohongan ke. Wakaka. Adoii2.
Teringat tazkirah ustaz aritu : sapa yg single tu brtuah sbb tu tnda allah syg n kasih kt die. Krna apa.? Krna allah lindung dia n bwk dia jao dr mndekati mksiat. Phm2 jela zmn skg istilah couple tu cmna lak. Kissing.? Hug.? Oppss no komen. Xleh pjg2. Sensitip la pulekk. :D so kalo korg yg bce entry ney adlh di kalangan yg single, korg hrs brbagga sbb korg antra yg trpilih. lps ney jgn slhkan dri n allah lg ea krana lum temukan korg ngn bf/gf. Dh gtau td kan. Allah menjanjikan skiranya jdoh korg dh dkt, insyaallah xpyh tggu lma2.. jmpa, knl then kwen. Xpun.. dgr2 dh kwen.. knl pn x.. makayh pnya pilihan.
So aku gak ingtkan dri aku.. aku brtuah. Skurang2nya aku dpt jao kn dri dr suma tu. Kita mnusia. Kita x leh ckp kita ney bek sgt. Lgsg x pnh wt slp. Lgsg x pnh nk dkt maksiat. Kna ingt slu ! slgi kta brnma mnusia n sht tbuh bdn, nafsu tu akn slu mguasai kta. Jgn kata “owhh.. aku x bt la bnda2 tu. “ jgn ckp bsr tp kna slu muhasbh dri.
Kpd kwn2 aku : pasnie tlg pcaya ( so far la ) yg aku mmg single keyh. Aida x tipu, kalo ada aku kata ada. Kalo x da aku kata x da la. Heee. Tp bt msa skg aku lbey ska X DA ! n 1 lg.. korg kna buka sket minda korg yg zmn skg x smstinya suma da partner. Tgk artis, kalo bole tiap2 ari nk ngaku single even berlambak. Huh !
p/s : kalo pasnie aku dh jmpa yg brknan kt ati, hrp2 tu la jdoh aku smpai akhirat. X sggup lg nk buang msa n airmata.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal