Friday, November 25, 2011

Cara Lelaki Memulakan Zina Terhadap Pasangannya

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:06 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
salam readers. aida terbaca cita neh dan terasa nak share sangat ngan korang. selamat membaca~
1. Salam. bole sy kenal.? sy tertarik ngan perwatakan sopan awk. dah lama sy perhatikan awk. awk bdk baik n sy tertarik la ngan tudung labuh awk. sy harap kita bole berkenalan. ukhwah fillah orang kata. sy x terer sgt arab neh.
2. tima kasih sbb menerima sy. sy akan try sedaya upaya sy utk jaga awk n mengikut syariat. sy tau sy bukan baik sgt, tapi demi Allah sy akan cuba buat yang terbaik utk awk.
3. Ingat tau,,jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..
4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk,,tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot,,wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..
5. Wak,,selain family,,Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm member2 sy. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u… ..
7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau,,mkin dalam pulak rindu kat syg ni… .hihihi..
8. Yang bi nak syg tau,,sayanglah segalanya utk bi,,syg la pmberi semangat utk bi… yang… ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!
9. Syg..da lama kite msg,,leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u…
10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..
11. Hi syg,,watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?… syg x caye kat abg eh.. huhu..
12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..
13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh,,trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..
14. Thanks jumpa td,,syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh,,td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..
15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je… huhu..yang.. just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…
16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..
17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji,,abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg…
18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .
19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR…
20. huh!… syg mengndung? tahu kat ne… cube check balik dgn doktor… xkan sekali buat dah mengandung,,check balik k..
21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg,,utk kebaikan kita berdua,,lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..
22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa…..gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!
23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..
24. sori syg,,abg xbleh temankan syg ke klinik tu,,abg malu klu terserempak dgn family or member,,malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..
25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung… kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la… bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!
26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!…
27.(terputus hubungan)

*wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran.. 
*si lelaki mencari mangsa baru dan kejadian terus berulang..


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, November 24, 2011

USAH RISAU TENTANG JODOHMU

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:23 AM
Reaksi Anda: 
2 comments
Tidak, Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa² kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa sembahyang. Allah mendengar.
Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.
Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar² mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.
Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah (walaupun sebenarnya tak mewah) terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.
Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh, alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di tgh² bandar raya.
Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar² membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda, pasti ada baik buruknya.
Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama, sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan syahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus. 
Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak! Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?
Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing² padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata? 
Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah, belajarlah dulu. Jika rasa² belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak², carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.
Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar² mengerti tuntutan2nya.Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus² bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia²nya.
Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong²nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "
Seorang teman pernah berpesan..
"Kadang² Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar..
Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."
"Cinta yang disemadi! kan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada.. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada..."


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, November 14, 2011

10 Perkara Bukti Lelaki Itu Rumit

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:39 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar. erk.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, November 12, 2011

Serangan Sakit Mata

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:24 AM
Reaksi Anda: 
2 comments
Alhamdulillah dh selamat tiba di uum 
jam 9.00++ pm ngan barang yang byk (angkut lg dr umh). 
plan nak bertolak petang tp disebabkan kesibukkan msing2 malam bru leh gerak. 
berakhir sudah la cuti ku. owhhh.. terasa indahnya cuti tu sbb sememangnya aku appreciate gila2 la. 
smpai je dpp (dwn penginapan pljr) tros mber2 singgah blk. 
dh x sabar sgt la tu nak jmpa.. 
mananya takk.. dr aku kat umh g dieorg dh msg2 tnya dh blk ke lum 
padahal aku best je dok relax2 g layan tv.. kuar2 beli brg lg. hehe. 
so disebabkan lama x jmpa byk la bnda nak borak kan.. 
mata pun makin gatal2, berair2 lak tu. ngantok ke.? tp cam x je. 
x pe layankan lg cite dieorg smpai x sdar dh kul1 pg. sok de ko-k lg. 
bhn utk asgmnt sok lum cari lg. mmg selamba la ang Aida oii. 
dh kenyang mkn baring2 plk atas katil dok dgr story mory
bl time aku dh nk wt asgmnt (bru sedar dr mpi)
rupanya aku bru dpt kesan aku kna SAKIT MATA.!!!!
waaa.... cmne neh.?? mata dh merah mnyala+gatal2
pastu dh de taik2 mata. erk.! tu kan simptomnya kan.
aku dh resah gelisah gler neh. kuliah pn dh nak start.
doakan aku keyh smoga bgn sok pg dh kurang sket dh. plssss. :'(


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Sunday, November 6, 2011

AidaNasirah Twitter

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:36 AM
Reaksi Anda: 
2 comments
Salam readers sekalian. 
malu nak cakap tp nak cakap jgk. ngee~. 
msti korang2 sume dh de twitter kan.?? 
tapi sebaliknya plk ngan cik Aida Nasirah neh.
malam neh baru tergerak ati nak bt tau. 
itu pun setelah disuruh berkali2 oleh lect falsafah 
yg mendesak student2nya suh ada acc twitter 
ngan alasan sng die nak gtau soalan2 exm kt c2. kuang2 
(bole diterima ke alasan aku tuh) muahahaha. 
padahal kan mmg ati tu nak bt pn mlm neh. hahaha. 
x nak ckp pjg2.. nak pendek kan cita.. 
kt c2 lum de kwn lg or folowers lg 
so kalo de yg berminat tu bole la follow. kekeke. peace.!!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, November 3, 2011

Kau Bukanlah Untukku

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:15 AM
Reaksi Anda: 
0 comments

Tak tau cmne nak mula. ketenangan yg aku pertahankan tros berkocak
sepatutnya aku x perlu rasa terkejut cmnie 
sbb dr awl2 aku dh diberitahu kan.? tapi..... 
yaaa.! tapi aku ingtkan x jadi or aku ingt die sj nak men2.!
tapi.. 2la kn.. urmm.. aku silap.....
even setaun lbih dh berlalu, even ati aku berkeras x akn pnh kembali lg,
bhonglah kalo aku ckp aku x terluka.. lg la tipu kalo aku ckp aku x kesah lgsg
mood yg ngah bgs di awl pg rpanya nk bg kabar yg spttnya aku tumpang epy
kalo sapa yg follow blog aku dr awl die msti tau cita psl mamat neh
yeee.. mamat tu.. yg pnh bertakhta di ati sy tu
10sept aritu die dh slmt bertunang
alhamdulillah... seru die dh smpai. patah tmbuh hlg berganti
aku.? patah yg ssh nk tmbuh n hlg yg lum da penganti
knp cmtu.? sbb aku seorg yg x mudah memberi ttg bercnta
aku hanya la jinak2 merpati. nmpak mdh didekati tp sbnrnya takkk
silap aku ke disitu.? tp utk apa aku nk terburu2..
jgn la bersedih di ats kbhgiaan org lain Aida.. bknkah mereka sdg meraikan.?
tadah la tgn kamu n berdoa kbhgiaan mereka 
berdoa la jgk smoga Allah cpt pertemukan kamu ngan penganti
smbil tu bina la masa dpn yg terbaik utk bakal kluargamu nti
perbaiki la drimu spya dpt mnjadi wanita, isteri n ibu yg baik kelak
setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.. 
dia lelaki yg baik.. tapi bkn yang terbaik utkmu
kpd R** yg sudah penat menunggu aku..
yg sgt setia n sbr mmg bt aku terharu
kdg2 aku terpikir betapa bertuahnya aku tapi sygnya
ati tu x leh dipaksa even dh try berkali2 utk memberi
dan baru2 neh sy dpt tau yg awk pn dh jmpa penganti kan.. 
alhamdulillah.. x perlu menunggu lg pd yg x pasti n itulah yg terbaik.
sy wish congrats tp utk pertama kalinya msg sy awk x reply
pape pn Allah lbih mengetahuinya stiap pe yg jd pd hmbanya
salam....


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, November 2, 2011

Apa Tujuan Blogging Korang.?

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:51 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
blogging.! satu hobi yang menjadi kesukaan aku kini. dan aku pn sedar ramai gak org yg luvv ngan blogging. sesapa yg lum de blog die msti akan suka follow scara diam2 blog org lain. cam aku dulu2 la... tp bl dh de blog sndri dh rsa mls nak baca blog org lain. bkn apa.. nak update blog sndri pn x de masa cmne nak blogwalking blog org lain kan apa ntah lagi nak singgah membaca. jujur btol. apa tujuan anda blogging.? nak femes.? nak untung.? ke juz suka2.?

rmai org berblogging ada sebab masing2. suma sebab2 tu anda mampu dapatnya. urmm.. cita psl untung. ingat blogging neh x de untung ke.? yg lum tau meh nak kasi tau.. kalo kat mana2 blog yg de advertisement tu cam kt blog aku de "ads by nuffnang" tu maksudnya ada side income di situ. tp memandangkan aku bkn la otai blogger so x pyh la nak gediks2 aku nk pggil tu sbg earning side income aku kan. nak lbih jelas cmnie. lg rmai visitor yg dtg dlm sehari kt blog korang n klik ads korg tu so earning korang akn bertambah. slunya otai2 blogger neh mmg beratus2 la msuk dlm shari n sbb tu la dieorg leh dpt earning tggi n earning tu akan ditukar dlm bentuk wang. best x dgr.? smbil suka2 blogging dlm msa yg sma leh jana pendapatan korang. bknkah e2 dinamakan mnyelam smbil mnum air tu. untungla~
pinjam yer abah nak bt contoh ^_^
tp even earning aku mmg ciput gilers.. tapi aku x ksh pn sbb tujuan utama aku nk blogging disebabkan mmg aku nak ada blog sndiri pun n nak mereka cerita sndri. rmai berblog sbb nak glemer kan.. tp cam aku x pyh la. x ckup glemer pn nk bt lg glemer plk. jnji cita2 aku ney de yg suka n sudi baca. thx yer kpd followers yg scara diam2 mencintai blog sy. kekeke.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Jodoh : Usah Mencari Yang Terlalu Sempurna

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:51 AM
Reaksi Anda: 
3 comments

Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup. 

Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu... 

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi... 

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya.... 

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal. 

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL...!! 

p/s : aku jgk m'ingatkan pada diri aku. huk2.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, November 25, 2011

Cara Lelaki Memulakan Zina Terhadap Pasangannya

salam readers. aida terbaca cita neh dan terasa nak share sangat ngan korang. selamat membaca~
1. Salam. bole sy kenal.? sy tertarik ngan perwatakan sopan awk. dah lama sy perhatikan awk. awk bdk baik n sy tertarik la ngan tudung labuh awk. sy harap kita bole berkenalan. ukhwah fillah orang kata. sy x terer sgt arab neh.
2. tima kasih sbb menerima sy. sy akan try sedaya upaya sy utk jaga awk n mengikut syariat. sy tau sy bukan baik sgt, tapi demi Allah sy akan cuba buat yang terbaik utk awk.
3. Ingat tau,,jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..
4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk,,tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot,,wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..
5. Wak,,selain family,,Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm member2 sy. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u… ..
7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau,,mkin dalam pulak rindu kat syg ni… .hihihi..
8. Yang bi nak syg tau,,sayanglah segalanya utk bi,,syg la pmberi semangat utk bi… yang… ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!
9. Syg..da lama kite msg,,leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u…
10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..
11. Hi syg,,watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?… syg x caye kat abg eh.. huhu..
12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..
13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh,,trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..
14. Thanks jumpa td,,syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh,,td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..
15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je… huhu..yang.. just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…
16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..
17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji,,abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg…
18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .
19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR…
20. huh!… syg mengndung? tahu kat ne… cube check balik dgn doktor… xkan sekali buat dah mengandung,,check balik k..
21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg,,utk kebaikan kita berdua,,lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..
22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa…..gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!
23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..
24. sori syg,,abg xbleh temankan syg ke klinik tu,,abg malu klu terserempak dgn family or member,,malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..
25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung… kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la… bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!
26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!…
27.(terputus hubungan)

*wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran.. 
*si lelaki mencari mangsa baru dan kejadian terus berulang..

Thursday, November 24, 2011

USAH RISAU TENTANG JODOHMU

Tidak, Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa² kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa sembahyang. Allah mendengar.
Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.
Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar² mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.
Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah (walaupun sebenarnya tak mewah) terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.
Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh, alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di tgh² bandar raya.
Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar² membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda, pasti ada baik buruknya.
Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama, sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan syahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus. 
Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak! Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?
Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing² padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata? 
Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah, belajarlah dulu. Jika rasa² belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak², carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.
Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar² mengerti tuntutan2nya.Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus² bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia²nya.
Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong²nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "
Seorang teman pernah berpesan..
"Kadang² Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar..
Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.."
"Cinta yang disemadi! kan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada.. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada..."

Monday, November 14, 2011

10 Perkara Bukti Lelaki Itu Rumit

1. Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya.
Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berpakaian cantik, dia fikir kamu sedang cuba untuk menggodanya.
Jika tidak, dia kata kamu kekampungan.

3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu keras kepala.
Jika kamu berdiam diri, dia kata kamu tak ada IQ tinggi.

4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan jatuh air muka.
Jika dia yang lebih pintar, dia bilang hebat.

5. Jika kamu tidak cinta padanya, dia akan cuba mendapatkanmu bermati-matian.
Jika kamu mencintainya, dia akan cuba untuk meninggalkanmu.

6. Jika kamu beritahu dia masalahmu, dia kata kamu menyusahkan.
Jika tidak, dia tuduh kamu tidak mempercayainya..

7. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang pengasuh .
Jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.

8. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai.
Jika dia yang ingkari janjinya, dia melakukannya kerana terpaksa.

9. Jika kamu menyakitinya, kamu sangat kejam.
Jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar
untuk dijaga hati.

10. Jika kamu mengirimkan ini pada lelaki-lelaki, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar. erk.

Saturday, November 12, 2011

Serangan Sakit Mata

Alhamdulillah dh selamat tiba di uum 
jam 9.00++ pm ngan barang yang byk (angkut lg dr umh). 
plan nak bertolak petang tp disebabkan kesibukkan msing2 malam bru leh gerak. 
berakhir sudah la cuti ku. owhhh.. terasa indahnya cuti tu sbb sememangnya aku appreciate gila2 la. 
smpai je dpp (dwn penginapan pljr) tros mber2 singgah blk. 
dh x sabar sgt la tu nak jmpa.. 
mananya takk.. dr aku kat umh g dieorg dh msg2 tnya dh blk ke lum 
padahal aku best je dok relax2 g layan tv.. kuar2 beli brg lg. hehe. 
so disebabkan lama x jmpa byk la bnda nak borak kan.. 
mata pun makin gatal2, berair2 lak tu. ngantok ke.? tp cam x je. 
x pe layankan lg cite dieorg smpai x sdar dh kul1 pg. sok de ko-k lg. 
bhn utk asgmnt sok lum cari lg. mmg selamba la ang Aida oii. 
dh kenyang mkn baring2 plk atas katil dok dgr story mory
bl time aku dh nk wt asgmnt (bru sedar dr mpi)
rupanya aku bru dpt kesan aku kna SAKIT MATA.!!!!
waaa.... cmne neh.?? mata dh merah mnyala+gatal2
pastu dh de taik2 mata. erk.! tu kan simptomnya kan.
aku dh resah gelisah gler neh. kuliah pn dh nak start.
doakan aku keyh smoga bgn sok pg dh kurang sket dh. plssss. :'(

Sunday, November 6, 2011

AidaNasirah Twitter

Salam readers sekalian. 
malu nak cakap tp nak cakap jgk. ngee~. 
msti korang2 sume dh de twitter kan.?? 
tapi sebaliknya plk ngan cik Aida Nasirah neh.
malam neh baru tergerak ati nak bt tau. 
itu pun setelah disuruh berkali2 oleh lect falsafah 
yg mendesak student2nya suh ada acc twitter 
ngan alasan sng die nak gtau soalan2 exm kt c2. kuang2 
(bole diterima ke alasan aku tuh) muahahaha. 
padahal kan mmg ati tu nak bt pn mlm neh. hahaha. 
x nak ckp pjg2.. nak pendek kan cita.. 
kt c2 lum de kwn lg or folowers lg 
so kalo de yg berminat tu bole la follow. kekeke. peace.!!

Thursday, November 3, 2011

Kau Bukanlah Untukku


Tak tau cmne nak mula. ketenangan yg aku pertahankan tros berkocak
sepatutnya aku x perlu rasa terkejut cmnie 
sbb dr awl2 aku dh diberitahu kan.? tapi..... 
yaaa.! tapi aku ingtkan x jadi or aku ingt die sj nak men2.!
tapi.. 2la kn.. urmm.. aku silap.....
even setaun lbih dh berlalu, even ati aku berkeras x akn pnh kembali lg,
bhonglah kalo aku ckp aku x terluka.. lg la tipu kalo aku ckp aku x kesah lgsg
mood yg ngah bgs di awl pg rpanya nk bg kabar yg spttnya aku tumpang epy
kalo sapa yg follow blog aku dr awl die msti tau cita psl mamat neh
yeee.. mamat tu.. yg pnh bertakhta di ati sy tu
10sept aritu die dh slmt bertunang
alhamdulillah... seru die dh smpai. patah tmbuh hlg berganti
aku.? patah yg ssh nk tmbuh n hlg yg lum da penganti
knp cmtu.? sbb aku seorg yg x mudah memberi ttg bercnta
aku hanya la jinak2 merpati. nmpak mdh didekati tp sbnrnya takkk
silap aku ke disitu.? tp utk apa aku nk terburu2..
jgn la bersedih di ats kbhgiaan org lain Aida.. bknkah mereka sdg meraikan.?
tadah la tgn kamu n berdoa kbhgiaan mereka 
berdoa la jgk smoga Allah cpt pertemukan kamu ngan penganti
smbil tu bina la masa dpn yg terbaik utk bakal kluargamu nti
perbaiki la drimu spya dpt mnjadi wanita, isteri n ibu yg baik kelak
setiap apa yg berlaku ada hikmahnya.. 
dia lelaki yg baik.. tapi bkn yang terbaik utkmu
kpd R** yg sudah penat menunggu aku..
yg sgt setia n sbr mmg bt aku terharu
kdg2 aku terpikir betapa bertuahnya aku tapi sygnya
ati tu x leh dipaksa even dh try berkali2 utk memberi
dan baru2 neh sy dpt tau yg awk pn dh jmpa penganti kan.. 
alhamdulillah.. x perlu menunggu lg pd yg x pasti n itulah yg terbaik.
sy wish congrats tp utk pertama kalinya msg sy awk x reply
pape pn Allah lbih mengetahuinya stiap pe yg jd pd hmbanya
salam....

Wednesday, November 2, 2011

Apa Tujuan Blogging Korang.?

blogging.! satu hobi yang menjadi kesukaan aku kini. dan aku pn sedar ramai gak org yg luvv ngan blogging. sesapa yg lum de blog die msti akan suka follow scara diam2 blog org lain. cam aku dulu2 la... tp bl dh de blog sndri dh rsa mls nak baca blog org lain. bkn apa.. nak update blog sndri pn x de masa cmne nak blogwalking blog org lain kan apa ntah lagi nak singgah membaca. jujur btol. apa tujuan anda blogging.? nak femes.? nak untung.? ke juz suka2.?

rmai org berblogging ada sebab masing2. suma sebab2 tu anda mampu dapatnya. urmm.. cita psl untung. ingat blogging neh x de untung ke.? yg lum tau meh nak kasi tau.. kalo kat mana2 blog yg de advertisement tu cam kt blog aku de "ads by nuffnang" tu maksudnya ada side income di situ. tp memandangkan aku bkn la otai blogger so x pyh la nak gediks2 aku nk pggil tu sbg earning side income aku kan. nak lbih jelas cmnie. lg rmai visitor yg dtg dlm sehari kt blog korang n klik ads korg tu so earning korang akn bertambah. slunya otai2 blogger neh mmg beratus2 la msuk dlm shari n sbb tu la dieorg leh dpt earning tggi n earning tu akan ditukar dlm bentuk wang. best x dgr.? smbil suka2 blogging dlm msa yg sma leh jana pendapatan korang. bknkah e2 dinamakan mnyelam smbil mnum air tu. untungla~
pinjam yer abah nak bt contoh ^_^
tp even earning aku mmg ciput gilers.. tapi aku x ksh pn sbb tujuan utama aku nk blogging disebabkan mmg aku nak ada blog sndiri pun n nak mereka cerita sndri. rmai berblog sbb nak glemer kan.. tp cam aku x pyh la. x ckup glemer pn nk bt lg glemer plk. jnji cita2 aku ney de yg suka n sudi baca. thx yer kpd followers yg scara diam2 mencintai blog sy. kekeke.

Jodoh : Usah Mencari Yang Terlalu Sempurna


Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup. 

Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu... 

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi... 

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya.... 

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal. 

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL...!! 

p/s : aku jgk m'ingatkan pada diri aku. huk2.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal