Tuesday, May 29, 2012

Penawar Hati Yang Sedih

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:20 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
# kalau bersedih tonton la video2 ini. insyaallah ada 1 semangat disitu untuk kita. hanya kita yang perlu tahu bagaimana cara untuk beri peluang pada hati untuk menenangkannya :)



Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, May 26, 2012

Doa Mendapat Jodoh, Murah Rezeki & Dilembutkan Hati

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:22 AM
Reaksi Anda: 
7 comments
"Beristighfarlah kepada Tuhanmu - sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun - niscaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan membanyakkan harta dan anak-anakmu, dan mengadakan untukmu kebun-kebun dan mengadakan (pula di dalamnya) untukmu sungai-sungai". (Surah Nuh: ayat 10-12)


Doa untuk mendapat jodoh dan rezeki

Rabbiy Inniy limaa anzalta ilayya min khairin faqir
(Wahai Tuhan, sungguh aku sangat faqir atas pemberian anugerah Mu)

Doa ini adalah daripada surah al-qasas ayat 24. Ia merupakan doa Nabi Musa as, kemudian Nabi Musa as didatangi calon isterinya dan sekaligus mendapat pekerjaan. Doa ini disarankan oleh Habib Munzir (www.majelisrasulullah.org) seperti yang diajarkan oleh gurunya. 

Doa ini dibaca untuk mendapatkan jodoh dan rezeki. Boleh dibaca bila-bila masa, tanpa batasan  jumlah dan tanpa batasan waktu. Dibaca sebanyak-banyaknya, semoga mendapat rezeki yang melimpah dan jodoh yang baik.

Doa pelembut hati

Ayat ini dibaca untuk melembutkan hati yang keras, hati yang ada hasad dengki, suka melakukan perbuatan jahat dan anak-anak yang degil.


Ayat ini adalah dari surah Al-Israk ayat 82:



Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, May 24, 2012

My Favourite List - Love Song

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:04 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Tertanya2 jugak, masih ada lagi ke remaja muda mudi macam aku yang meminati lagu2 lama macam nie.? atau hanya aku sorang yang suka, minat, kemaruk.?? minat nie aku dapat dari ayah aku sendiri.. selalu aku dengar ayah pasang di radio ketika zaman aku sekolah rendah, radio tape. bila masuk zaman sekolah menengah dah kurang tetapi still ada. tak sangka aku ikut jiwa ayah. walaupun lagu ini sudah lama rupanya masih ada yang minat. aku sendiri dah berjumpa dengan beberapa orang yang suka lagu seperti ini termasuk abang aku yang kelima. pernah di kenduri sahabat baik aku kawen baru-baru ini aku berduet bersama kawan lelaki group kami. tak sangka minat dia sama dengan aku. berduet lagu Wonderful Tonight dan diikuti dengan nyanyian kecil dari DJ majlis tu sendiri. so sweet. so kepada sesiapa yang turut berkongsi minat dengan aku, di bawah aku senaraikan beberapa tajuk lagu yang sedap dilayan.. untuk wedding yang western concept mmg sesuai :)

1. No matter what - boyzone
2. Without you - mariah carey
3. That's why ( you go away ) - MLTR
4. Because you loved me - celine dion
5. I don't wanna miss a thing - aerosmith
6. Right here waiting - richard marx
7. Where do I begin (love story) - andy williams
8. I'll always love you - whitney houston*
9. And I love you so - regine valasquez
10. Only love - trademark
11. Please forgive me - bryan adams*
12. Every breath you take - the police*
13. Wonderful Tonight - eric clapton*
14. Making love out of nothing at all - air supply
15.Unchained melody - righteous brothers
16. How do I live - trisha yearwood
17. My endless love - lionel richie & diana ross
18. Sacrifice - elton john *
19. Kiss and say goodbye - the manhattans
20. When you say nothing at all - ronan keating
(act banyak lg, tetapi ini adalah diantaranya) - simbol (*) yg paling aku minat.



note : teringat dulu ada org penah burn lagu2 yg aku suka cmnie n tiba2 dia play di radio. very surprise but i'm so happy :) ~tinggal kenangan..


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, May 10, 2012

Tutorial Cara Meringankan Blog

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:42 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Rimas kalau blog jadi berat.? tercari-cari cara nak atasi.? meh nak kongsi caranya. eh, dah macam iklan pulak ayat aku kan. hehe. ok2.. smbung cita balik.. makin banyak widget yang korang tambah maka bertambah berat la kapasiti blog korang. macam mana nak tau blog berat.? of course la ketika korang buka blog korang dan suma widget lambat nak load menyebabkan blog jugak lambat nak buka sepenuhnya. kalau korang sendiri pun terasa rimas n geram je bila nak masuk blog sendiri, blogwalker lagi la. lagi berat lagi kurang visitor.. so apa kata kita ringankan blog.. (terkecuali ketika line internet lembab tahap gaban) ok, caranya camnie :-

"Masuk ke"

home--design--add a gadjet--pilih html/javascript

"Kemudian paste kod di bawah nie"



 


"Last step"

tekan save. Done !!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Pandangan Orang Lain Terhadap Kita

Dikarut oleh Aida Nasirah at 8:49 PM
Reaksi Anda: 
0 comments


Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”


Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.
Lalu bertanya lagi,

“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

“Baiklah,” jawabnya,

“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan mengurangi nilainya.

Biarpun renyuk,lusuh dan kotor, wang ini tetap bernilai RM100 juga..

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak, dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.

Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga, tak bererti.
Padahal apapun yang telah & akan terjadi, anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi di mata Tuhan.

Jadi walau bagaimana kotor pun anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri. Sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa, terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga.

Dan jangan terlupa kita adalah makhluk Allah yang di pandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, May 29, 2012

Penawar Hati Yang Sedih

# kalau bersedih tonton la video2 ini. insyaallah ada 1 semangat disitu untuk kita. hanya kita yang perlu tahu bagaimana cara untuk beri peluang pada hati untuk menenangkannya :)


Saturday, May 26, 2012

Doa Mendapat Jodoh, Murah Rezeki & Dilembutkan Hati

"Beristighfarlah kepada Tuhanmu - sesungguhnya Dia adalah Maha Pengampun - niscaya Dia akan mengirimkan hujan kepadamu dengan lebat, dan membanyakkan harta dan anak-anakmu, dan mengadakan untukmu kebun-kebun dan mengadakan (pula di dalamnya) untukmu sungai-sungai". (Surah Nuh: ayat 10-12)


Doa untuk mendapat jodoh dan rezeki

Rabbiy Inniy limaa anzalta ilayya min khairin faqir
(Wahai Tuhan, sungguh aku sangat faqir atas pemberian anugerah Mu)

Doa ini adalah daripada surah al-qasas ayat 24. Ia merupakan doa Nabi Musa as, kemudian Nabi Musa as didatangi calon isterinya dan sekaligus mendapat pekerjaan. Doa ini disarankan oleh Habib Munzir (www.majelisrasulullah.org) seperti yang diajarkan oleh gurunya. 

Doa ini dibaca untuk mendapatkan jodoh dan rezeki. Boleh dibaca bila-bila masa, tanpa batasan  jumlah dan tanpa batasan waktu. Dibaca sebanyak-banyaknya, semoga mendapat rezeki yang melimpah dan jodoh yang baik.

Doa pelembut hati

Ayat ini dibaca untuk melembutkan hati yang keras, hati yang ada hasad dengki, suka melakukan perbuatan jahat dan anak-anak yang degil.


Ayat ini adalah dari surah Al-Israk ayat 82:


Thursday, May 24, 2012

My Favourite List - Love Song

Tertanya2 jugak, masih ada lagi ke remaja muda mudi macam aku yang meminati lagu2 lama macam nie.? atau hanya aku sorang yang suka, minat, kemaruk.?? minat nie aku dapat dari ayah aku sendiri.. selalu aku dengar ayah pasang di radio ketika zaman aku sekolah rendah, radio tape. bila masuk zaman sekolah menengah dah kurang tetapi still ada. tak sangka aku ikut jiwa ayah. walaupun lagu ini sudah lama rupanya masih ada yang minat. aku sendiri dah berjumpa dengan beberapa orang yang suka lagu seperti ini termasuk abang aku yang kelima. pernah di kenduri sahabat baik aku kawen baru-baru ini aku berduet bersama kawan lelaki group kami. tak sangka minat dia sama dengan aku. berduet lagu Wonderful Tonight dan diikuti dengan nyanyian kecil dari DJ majlis tu sendiri. so sweet. so kepada sesiapa yang turut berkongsi minat dengan aku, di bawah aku senaraikan beberapa tajuk lagu yang sedap dilayan.. untuk wedding yang western concept mmg sesuai :)

1. No matter what - boyzone
2. Without you - mariah carey
3. That's why ( you go away ) - MLTR
4. Because you loved me - celine dion
5. I don't wanna miss a thing - aerosmith
6. Right here waiting - richard marx
7. Where do I begin (love story) - andy williams
8. I'll always love you - whitney houston*
9. And I love you so - regine valasquez
10. Only love - trademark
11. Please forgive me - bryan adams*
12. Every breath you take - the police*
13. Wonderful Tonight - eric clapton*
14. Making love out of nothing at all - air supply
15.Unchained melody - righteous brothers
16. How do I live - trisha yearwood
17. My endless love - lionel richie & diana ross
18. Sacrifice - elton john *
19. Kiss and say goodbye - the manhattans
20. When you say nothing at all - ronan keating
(act banyak lg, tetapi ini adalah diantaranya) - simbol (*) yg paling aku minat.



note : teringat dulu ada org penah burn lagu2 yg aku suka cmnie n tiba2 dia play di radio. very surprise but i'm so happy :) ~tinggal kenangan..

Thursday, May 10, 2012

Tutorial Cara Meringankan Blog

Rimas kalau blog jadi berat.? tercari-cari cara nak atasi.? meh nak kongsi caranya. eh, dah macam iklan pulak ayat aku kan. hehe. ok2.. smbung cita balik.. makin banyak widget yang korang tambah maka bertambah berat la kapasiti blog korang. macam mana nak tau blog berat.? of course la ketika korang buka blog korang dan suma widget lambat nak load menyebabkan blog jugak lambat nak buka sepenuhnya. kalau korang sendiri pun terasa rimas n geram je bila nak masuk blog sendiri, blogwalker lagi la. lagi berat lagi kurang visitor.. so apa kata kita ringankan blog.. (terkecuali ketika line internet lembab tahap gaban) ok, caranya camnie :-

"Masuk ke"

home--design--add a gadjet--pilih html/javascript

"Kemudian paste kod di bawah nie"



 


"Last step"

tekan save. Done !!

Pandangan Orang Lain Terhadap Kita



Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik.
Sambil memegang wang RM100, dia bertanya kepada hadirin,

“Siapa yang nak duit ini?”.

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat.

“Saya akan berikan ini kepada salah seorang dari anda , tapi sebelumnya perkenankanlah saya buat ni dulu.”


Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramas-ramas dengan tangannya sehingga renyuk.
Lalu bertanya lagi,

“Siapa yang masih mahu duit ini?”
Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

“Baiklah,” jawabnya,

“Apa jadinya bila saya melakukan ini?”

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dgn kasutnya. Meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor,lusuh dan amat renyuk.

"OK, sekarang masih ada yang berminat?”.
Tangan-tangan yang angkat ke atas masih tetap banyak.

Hadirin sekalian, Anda baru saja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan mengurangi nilainya.

Biarpun renyuk,lusuh dan kotor, wang ini tetap bernilai RM100 juga..

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak, dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.

Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga, tak bererti.
Padahal apapun yang telah & akan terjadi, anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi di mata Tuhan.

Jadi walau bagaimana kotor pun anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri. Sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa, terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga.

Dan jangan terlupa kita adalah makhluk Allah yang di pandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal