Thursday, May 10, 2012

Tutorial Cara Meringankan Blog

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:42 PM
Reaksi Anda: 
Rimas kalau blog jadi berat.? tercari-cari cara nak atasi.? meh nak kongsi caranya. eh, dah macam iklan pulak ayat aku kan. hehe. ok2.. smbung cita balik.. makin banyak widget yang korang tambah maka bertambah berat la kapasiti blog korang. macam mana nak tau blog berat.? of course la ketika korang buka blog korang dan suma widget lambat nak load menyebabkan blog jugak lambat nak buka sepenuhnya. kalau korang sendiri pun terasa rimas n geram je bila nak masuk blog sendiri, blogwalker lagi la. lagi berat lagi kurang visitor.. so apa kata kita ringankan blog.. (terkecuali ketika line internet lembab tahap gaban) ok, caranya camnie :-

"Masuk ke"

home--design--add a gadjet--pilih html/javascript

"Kemudian paste kod di bawah nie"



 


"Last step"

tekan save. Done !!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

0 comments on "Tutorial Cara Meringankan Blog"

Thursday, May 10, 2012

Tutorial Cara Meringankan Blog

Rimas kalau blog jadi berat.? tercari-cari cara nak atasi.? meh nak kongsi caranya. eh, dah macam iklan pulak ayat aku kan. hehe. ok2.. smbung cita balik.. makin banyak widget yang korang tambah maka bertambah berat la kapasiti blog korang. macam mana nak tau blog berat.? of course la ketika korang buka blog korang dan suma widget lambat nak load menyebabkan blog jugak lambat nak buka sepenuhnya. kalau korang sendiri pun terasa rimas n geram je bila nak masuk blog sendiri, blogwalker lagi la. lagi berat lagi kurang visitor.. so apa kata kita ringankan blog.. (terkecuali ketika line internet lembab tahap gaban) ok, caranya camnie :-

"Masuk ke"

home--design--add a gadjet--pilih html/javascript

"Kemudian paste kod di bawah nie"



 


"Last step"

tekan save. Done !!

No comments:

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal