Thursday, April 28, 2011

Sekali Sekala Imbas Zaman Kanak2

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:15 PM
Reaksi Anda: 
0 comments

Tanggal 21 dec 1989 aku pn dlahirkan.. Wktu aku kcik2, mak slu kata.. kalo lhir kt umh t bsr ank tu x degil tp kalo kt hosp degil. Ptt la aku dgil.. kt hosp rpanye. hahaha. Sket la... Sbnrnya mak aku ckp cmtu ngan hrpn aku kn lbey lembut ikut cm kakak2 n abg yg lapis2 ats tu.  Ehem2. Ala.. sbnrnya bkn degil mne pn cma nakal je. Siyes la. Aku n abg aku no.5 time kcik2 mmg nkal gler la. Kwn ngn abg kn.. laki lak tu.. nk kwn ngn adk x besh. Pmpn. Sket2 ngis. Lemah tol. Lembik la tuh. tu la yg aku slu pkir dlu. hahahhha.

Kalo abg aku g men kolam.. aku ikut. pancing ikan pkai buluh.. aku ikut. die men police n thief ngn kwn2 die.. aku ikut. smpai berdarah2 lutut aku jth longkang. die pnjat pkok.. aku pnjat.. pendek kata.. “I followwww laa.” Pnh time raya tu die p men meriam buluh ngan kwn2 die dkt ngn sungai x ajak aku. Pnt tau aku cri. Dgr pendengaran yg tjam neh aku jejak die. JUMPA !!! dh jmpe tu die ttp x nak bg aku join. Alsan die bhya. Pmpn x leh men. Elehh.. cm la die men tu x bhaya sgt. Meletup kna tgn bru tau. Mrh btol aku time tu. Nk ngis pn de.. dh die mrh2 aku pn blk la. Wlupun cm2 hakikatnye kmi kt umh x “ngam” x sekepala. Asyk gdo je. tp gdo2 pn kalo die nk g mne2 sorg2.. kalo die takutkn  die msti ajk aku teman. Sedar pn yg aku neh brani. Jeng2. Kwn aku kcik2 die la. Abg2 n kakak2 sume dh bsr2. De yg dh kt u.. kt maktab.. skola men.. kteorg dua lak beza 3 taun. Asyk dok tgk mka yg sma je.

Pe yg plg pelik kt umh aku dulu bl de system geng2. Geng gmok geng krus. Bl gdo je msti kakak or abg yg plg tua back up gler la geng die neh. Kakwa+k.amh, abg mie+k.idah. aku, sani n adk x join. Kcik lg.. x tau pape tp aku cm pelik n blur bl tgk perbalahan antra geng. Geng kalah akn mngis. Hahaha. Pening tol kpala makayh aku time tu.


Ney la pic fmily kami yg latest. Aku de 7 bradik n aku no. 6. Bertuahnye aku de 2 abg, 3 kakak n 1 adk pmpn. COMPLETE. Abg mie, kakwa, k.amh n k.idah dh kwen. Tggal la sani, aku n adk. Sani psn, “ang kwen la dlu. jgn tggu abg.” Hmm.. tgk la cmna. X pun tggu jela die nti x pun aku dulu la. ngeh2. Huhu. Bl dh suma dh bsr lg bertmbah rpt. Bl org dtg umh org pn cnfuse nk teka mna 1 adk mna kakak tp yg penting org slu ingt aku ank bongsu. Hahaha. Ksian kt ang adk, ang nmpk mature. Hahaha. ;p


Mak n Ayh dh dpt 4 org cucu skg.. Dhiya Umairah, Adam Danish, Amna Batrisyia n Haziq Danieal. Insyaallah kalo de rezeki nti yg len akn mnyusul n bertambah. Tok lak dh dpt 4 cicit. Pening pala tok lyn cicit2 tok yg lg nakal dr cucu2. Bak kata ank buah aku Adam bl aku bebel2 or kalut2 "acik, lek luuu.."( Acik, relax dulu... ) Hahaha.

p/s : x sabar nk tggu raya taun neh. Huhu.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Join Cepat !! Jgn Jadi Org Yg Rugi. Haha

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:43 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
klik je kt bwh ney.. bkn ssh pn..

Join me nak.?? Its easy! Invite friends to join ChurpChurp Race, and you can win Ipad 2, iPod Touch, Blackberry Bold 3 and Movie passes :)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, April 26, 2011

Gaya Mak Time Aku Kecik2

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:29 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Aida !! jgn wt sepah !!!!!
( zmn kcik2 aku mmg terkenal ngn sikap nakal dr yg len. haha. )

Bl tgk reaksi bos aku lyn anak2 die tibe2 aku teringat mak aku. bos aku b’asl dr kedah n dh lma menetap di Selangor. Wlupun cmtu loghat n caranya stil kuat blah utara lg. Mlayan ank bongsu pmpnnya yg agk degil.. sme cm aku kcik2 dlu. heee. Gaya ckp sebijik cm mak aku. haha.

Ingt lg dlu time skola rendah.. bl mak aku suh aku g kdai beli ssuatu. Kalo aku rjn time tu mmg aku akn g tp bl time aku mls thp gaban.. haa.. byk la alsn aku. pusing sini.. pusing sna smpai mak aku bengang n ayt yg mak aku pkai plk sma cm ayt yg bos aku pkai kt ank bongsu die tu “ang x mau p beli xpa.. ang jgn nk mintak duit dh!” dgn mimik muka yg gram gila smbil menunjukkan jari telunjuk warning kt aku. skli dgr cm ugutan tuu tp time tu aku bkn heran pn. Ngeh2. aku sengih2 de la tp ttp x p. Sma je cm ank bos aku tu bt. X pegi gak. Ish2. Bl ingt2 blk.. Ksian mak aku kn. dgil btol aku. rsau plk nti cmne la ank2 aku. nth2 lg dgil kalah aku dlu2. Hahahha. Tp kn yg bestnyer bl mak aku dh sjuk n lpa.. bl aku mnx dpt je. Tu la seorg ibu.. mrh cmne pn ank mnx bg.. syg.. kalo bole x nak hampakan permintaan ank. Lg2 aku lak 2nd last dh. Sng la nk dpt.

Skola menengah plk.. suka jln2, lg2 kalo blk ja dr tuisyen.. dr pg smpai ptg.. jpgi mula la mak aku kol “amboiii ang.. brjln skn noO. dh x ingt jln nk blk umh ka.?” Uishh.. Kalo aku dgr nada mak aku cmtu aku tau la gng berapi mak aku ngah mendidih. Cuak aku. Nk brjln pn ati dh x sng dok ingt umh ja. Mak ngn ayh mmg la ayh lg grg.. tp mak tu bl dh kata hitam tu hitam la. X leh nk putih ka.. pink ka. No way !

bl aku dh besar cmnie. Aku dh lbey phm knp mak mrh.? Knp mak suka membebel. Kalo dlu kcik2 suka mnx duit kt mak.. skg dh bsr tiba la msa aku lak bg duit kt mak even bg aku gji aku ney kocik yor.. nk beli brg sndri byk2 pn x leh ( boros !) atleast aku still ingt utk bg mak. Sedikit sebyk dpt berjasa kt makayh. dpt gak mak n ayh merasa duit dr titik peluh anknya. yg dieorg didik blaja dr 5taun hingga diploma. sgt bermakna tu. Sbnrnya kn, mak x pndg pn suma amaun “RM” tu tp pa yg mak pndg adalah ank2 ingt mak x.???


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, April 25, 2011

Segmen Terjah bersama ceritaindahkami.com

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:50 AM
Reaksi Anda: 
1 comments



Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, April 23, 2011

Cantek Ke Kalo Bertudung Pakai Legging

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:46 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
tertarik lak isu yg incik tubelawak kupas aritu. isu legging. sjak dr awl pn aku sndri pn cm x bpa nk berminat utk pkai legging. yela aku pn pmpn yg suka berfesyen ngan memakai tdung so dh tentu2 aku pn leh terikut utk berfesyen cmnie kn. x dela nk kata aku bek sgt pn. tp aku mmg tak penah nk teringin pn nak try fesyen legging2 neh. btol la. rsa cm segan lak. mklum la pkai tdung. sbb bg aku lbey slesa pkai kt umh je. hmm.. yela.. kalo g mndi mnda kt sg ke.. water theme park ke.. aku mmg la pkai legging cmnie. tgk keadaan gak. nk pkai track suit mndi c2 cm x ssuai la plk. berat kot kalo air msk takung c2.. atleast pkai bj lbuh ttp bontot la kan tp jgn slp eyhh.. aku ckp utk g mndi mnda je tau.. utk kuar berfesyen kt luar cm shopping complex ke ape.. aku mmg x brani la. kite segan la. heee. sorila ek if korang x stuju ngn pendapat aku. utk free hair terpulang la. aku juz ckp utk yg pkai tdung je. eheks ( pilih kasih ke ) xla.. utk free hair org kurang nmpak salahnya. bertdung2 terang2 org leh akn kutuk kn. lgpn dh bsr. hehe. tepuk dada tnya minda ye.. meh sini nk kongsi gmbar2 sket ttg fesyen neh.



orang kafir kata legging tu seksi.. orang islam.??


p/s : thx ea tubelawak mnx kongsi sket.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Dari Kl ke Bahau II

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:47 AM
Reaksi Anda: 
8 comments
bl tgk traffic feed aku cm ramai lak search perjlnan dr kl ke bahau.. mybe dieorg nk tau cmne nk grk g sne. perlu ke aku kongsi.? bkn pe aku x dela terer sgt pn. sket2 bole la. ok2.. cmnie.. aku juz kongsi pe yg aku tau keyh. 

if nk guna khidmat bus.. amik bus dr kl trun d seremban n nti akn trun di terminal 1 pastu cari bus domestik yg platform die de tls "bahau." tket dr seremban ke bahau dlm rm6++ nk tau lbey lnjut leh tnya kt kaunter tiket.

if nk guna khidmat ktm. kalo cm aku dr selayang.. aku akn nek station tmn wahyu n tros ke kl sentral. kt sne kna tukar tren. aku akn amik tren yg platform tls "seremban." kt kl sentral kn de 4 platform kalo x slp aku. batu caves, seremban, port klang n 1 lg aku lupa. ngeh2. so g kt platform sremban yer. seremban adlh station trakhir utk prjlnan korg tu. mmg lme gak la. sempat je aku ttdo ngan lena nye. hehe.

smpai je kt seremban, kalo rjin juz gna track pejalan kaki je utk g terminal 1 kalo x rjn gna khidmat teksi je.. n kt terminal 1 td cm besa la.. amik bus domestik ke bahau. t smpai station bahau, korg kol la kwn2 korg tu suh jemput. x pun bg je almt kt driver teksi tu n suh pkcik tu je bwk. stndby duit byk sket la yer. mne tau ko t kna cekik. hehe. okla 2 je mklmt yg mpu aku share ngn korg. smoga slmt prjlnn pegi n blk. ha.. mybe sedikit sbyk pic bwh ney leh mbntu korg. daAaaa..

ney cntoh platform signage kt kl sentral tp cari yg tulis SEREMBAN
nti korg akn smpai stesen neh. stesen ktm seremban
utk ke terminal bus seremban iaitu terminal 1.. 
gna track pejalan kaki ney lbey save n x jao sgt pun 

di terminal bus, cari la platform "BAHAU"
kt tiang kuning dpn bus tu cnfirm de tertera stiap stesen prjlnn bus brkenaan

ha.. smpai je kt stesen bus daerah bahau ney. kol la kwn2 korg yer
Gudluck !!


p/s : entri ney khas utk viewer aku yg tercari2 mklmt psl prjlnan dr kl-bahau.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, April 22, 2011

Geng Ofis Aku

Dikarut oleh Aida Nasirah at 7:19 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Jum2 !! Singgah sekejap ke kehidupan keja aku bersama2 kwn2 seperjuangan

aida yg penat tggu order x sampai2 lagi
( time neh sakit.. kna asthma attack.. muka pn x beseri. cewahhh )

hanna yg pulun menyumbat takut kna tggal x sempat habis

fiqah yg still sempat pose even sibok gak nak menyumbat

chef wan yg pura2 knonnya x lapar padahal mkn x ingt org len dh. 
bg chef neh.. apa yg paling penting adalah rmbutnya.. still macho g2. haha.

jus neh sdap tau tp dsebabkan aida btuk n sakit dada.. x mpu nk abiskan.
smoga t dpt mnum air neh lg ( dhla dessert abis time neh. telan air liur je aku. haish ! )
Aida, fiqah n hanna mpunyai future planning dimana sume nk further stdy lg.
kalo de rezeki intake sept neh leh msk.. kalo x de... hmm..
x nak la !! nak de rezeki gak. x kira ! x kira !
tolong doa2kan ye.. x rugi pn.. juz bt cmnih je..
pas solat.. angkat tgn, doa, "smoga aida dpt further lg." t aida tlg aminkan.
cmnih : AMINNNNN ^_^


SEKIAN CERITA DARI SAYA. hehe. tata..


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Benarkah Sardin = katak, Milo = cacing.. ( E110 ) ?

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:34 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
ada rasa nk mkn lg x pasnie.??


Dipetik dari email yang diberi-
kesahihan : tak pasti, just jaga2.. ceritanye cmnih :
Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual.
Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan.
Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah. .Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm ..
Ceritanya macam nie:-
Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan…nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua…..
N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan.....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…...kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…
Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…
n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah beli…that is confirm ada benda ‘alah’ tu…print lah kecik then laminated simpan dalam purse…memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita lah salah satu nya jaminan…kalau dah haram..hukum nya tetap haram..x kisah walau disentetikkan pun..tetap haram……saya hanya menyampaikan perkara ni kepada k'kawan islam saya sahaja..samada nak percaya atau tidak terpulang lah…kalau k'kawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa ek… kalau k'kawan memang penggemar ikan sardin.. keluaran org melayu kita ada buat sardine ni.. dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping complex.. kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting halal…kalau nak sedap ltaklah daging katak..huhuhu. .
milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang….
Untuk makluman k'kawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi ataupun cuba menghasut tp lebih kepada peringatan..…terpulang kepada k'kawan untuk menerima atau tidak…
Saya hanya menyampaikan amanah sahaja…tepuk dada tanya iman….
wallahhualam… nak tau lebih lanjut tgk sini : Penafian mengenai isu tersebut di ruangan paling bawah
p/s : thx kpd kwn2 yg sebarkn kt fb !


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, April 19, 2011

Jln2, Mkn2 Last2 Termengumpat ;)

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:17 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
hi !! hi !! arinie nak cita lg tau. entri neh ttg aktiviti weekend sy utk last week.

mggu lps antara mggu yg x bz sgt juz teman hanna utk attend meeting kt CIMB Bank. Otw blk tu ingtkan nk gak g tgk maharaja lawak. Ofis hour pn dh nk abis kan. Excited pnya nk g tgk2 si mamat sorg tu x nak g lak. Cancel la tp x pela otw blk tu mber ofis kol ajak kuar g jln TAR. Nk shopping bj sket kt c2. Bj kurung la kot. Ahh.. nyampah je bl perjlnan yg dkt leh jd jao n trasa lama bl trsngkut dlm jammed. Siyes boring giler dok dlm tuh ! sempat gak la tgk mcm2 aksi n gelagat org2 yg sngkut dlm jammed cmtu. Dlm kul8 smpai sne. kdai2 c2 pn dh siap2 nk ttup. X smpat nk jln tgk byk2 kdai. Awl tol nk ttp. Utk bj yg dh siap.. aku btol2 x stuju if nk beli kt c2. Bapak mahal. Kalo aku leh dpt bj yg lbih cntek n hrga jao lg murah x kan la aku still nk beli lg kt c2 kan. Hrga dhla 2x gnda mhal. Design pn x dela cntek sgt. Prefer wangsa maju lg. Bkn nk kongdem (btol ke ejaan tuh) tp bt la pilihan yg bijak keyh.
Time nk blk tu kteorg singgah kampung baru. Ntah pe nma kdai aku lpa lak. Byk tahfiz kt kdai tu. De aku prasan sorg mamat tahfiz tu cm bru lps blk shopping. Pgg paper bag Zara tuuuu. Wahh.. ingtkn x lyn dh sume tu. Ekeke. Ngah syok lyn muvee, mknan pn x smpai lg aku cm trprasan fiqah n k.yan cm ngah ngumpat ssua2. Aku pn tgk la kt kaunter byran ikut mata dieorg. Reaksi muka dieorg cm jelik smbil cuit2. k.yan kata berulang2 “eleh.. bt2 terkejut lak.” Muka die mencebik abis la. Apakah.??
kaum kiteorg x nak korg wt pragai cmnie. x nak tau.
Ikut tekaan aku cm dieorg ngah ngumpat dua org mamat tu je. Yg aku prasan mamat tu td dok meja sblh meja kteorg. Dieorg ber4 ngan dua lg pmpn. Owhh ya ! rpa2nya dua pmpn td dh byr mkn utk 2org mamat tuh n bl mamat2 tu nk g byr.. akak tu pn ckp la "dh byr." Dan2 la wt2 trkjut. Ptt la td time pmpn2 tu kt kaunter nk byr aku nmpk dieorg cm pndang2 meja mamat 2 n bisik2. msti x puas ati kn. haha. Mamat2 tu lak lum ganjak2 g (knonnya still ngah bz borak2 sesame dieorg). Dh x reti2 nk gentle ke g byr sndri. Kalo x nk blnja pmpn2 tu pn atleast bgn la sme2 g kaunter tu n msg2 byr.. x dela pmpn2 tu cm terkira2 n berkira2 nk byr utk dieorg dua. Sengal tol. Ingt g x entri aku aritu.? Adakah Anda Kedekut. Tgk ! aku brjmpa lg org2 cmnie. Kali neh mber2 aku dlu yg trprasan. Huh. Lastly aku pn cebik skli. Stuju+rsa nyampah cmne yg fiqah n k.yan rsa time tuh !


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, April 13, 2011

Kita Tak Selalu..

Dikarut oleh Aida Nasirah at 7:55 PM
Reaksi Anda: 
0 comments


penat2 pn kite still bole 
spent time sama2 lg2 gyut kt fon la
Kita x selalu tgkap gambar sama2
tapi tu x bermakna kita x rapat kan.
Kita pun x selalu comment status fb masing2
tapi tu x bermakna kita jarang contact.
Sekarang pun kita dah jarang jumpe2
dah x cam dulu tapi tu x bermakna kita x saling rindu kan.
Pape  pun jd kat kita.. kita tau yang kita memang sangat rapat.
Kta x penah lupakan each other.
Kita x penah lost contact walau busy camne  pun
& kita pun selalu sudi sua kan bahu utk kongsi masalah sama2.  
X kira di mana pun kita berada..
dlm ati kita stil ada perkataan....
“ I  LOVE U MY BELOVED FRIENDS“
to ATIQAH AMRAN & SALMI MUNIR




ney aida nk bagi big hug kat dua2. suka x.?


hik.. hik..
mimie suka bear
atiqah suka kucing

urmmm... aida lak suka apa ek.?
x tau !! hihi


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, April 11, 2011

Skating Punya Cita

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:56 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
siap sedia pkai ksut n glove dlu
Weekend yg membosankan so kteorg planning la utk g sunway pyramid. Aku neh tringin lak nk men ice skating. Mmg skli pn lum pnh try. Tkt gak time mula2 smpai n tgk rmai yg ngah men. Yg terlentang pn mmg rmai.. brani ke ney. X pe try dlu. Hrga pn x dela mhal sgt pn. Byrn msk+stoking dlm rm25.. (eyh2 x ingt lak bwk stoking sndri ke time tu or beli.. rsanya cm beli) glove bwk sndri. Kak yan dh bwk sorg satu. Pkai kasut skate tu dh rsa cm pkai kst rollerblade dh. Sme je cma x de roda je.
wajib ler pegang tgn tkut jth. lincin !
Aritu mmg rmai org. nk msk pn dh jammed. Cecah je kaki aku kt ats ais tu mmg lincin gler. Fuhh.. slmt smpat aku berpaut kt dinding2 c2. Kak yan dh terer.. kmain suka la die.. lju je mluncur ats tu. Aku lak tgh2. Reti x reti je. Tp pglmn men rollerblade tu byk gak la membantu aku. Sil lak lgsg x tau. Msk2 je kt tmpat skating tu tros jth. Jth berkali2 smpai pnt. Gigil gak lutut aku nk lps tgn men sndri. Tp kbyakkan aku skating ngn kak yan la. Atleast die pgang tgn aku pn dh wt aku cm x gelabah sgt la. Wlupun cm2 aku leh kira dlm 7x aku jth. Maluuuuu. Abis basah lencun suar jeans aku. Dhla penonton rmai tp kan pe yg korg x perlu tkt kt sne.. korg jth celah mna pn msti de org akn tlg hulur tgn utk tolong korg bgn. Tu yg beshnyer. Sporting. X bia kan kite tros jth n malu sorg2.
dh bsh lencun suar jeans aku tp cover ngn blaus
Ngah syok2 aku men. Tbe2 aku rsa cm tkt lak + pnat then aku tros cross nk g kt dinding. Oppss.. siyes. Aku xcident !! dua2 terpelanting tau tak ! Tertiarap aku jth. Mamat tu plk hmpir terbang la jth tergolek. Dhla aku pkai blaus. Cpt2 mamat tu bgn n mnx maaf kt aku. Yela kalo tgk dr cara die mamat tu mmg kaki skate sedangkan aku bru 1st time. X leh la slhkn aku kan. Hoho. Terer gler die skate.  Kalo aku skate cmtu cnfirm jth patah gigi pnyer la. Hahaha. Time aku jth tu tau x pe reaksi kwn2 aku tuh.? Dieorg gelak berdekah2 kt aku. Bknnyer nk tlg angkt dlu. Pas letih n pntnyer aku berusaha keras utk stabil ats ais tu n aku mmg dh bole dikatakan brjaya gak la. Sil.?? Dh surrender. Kuar lpk luar je. Die ckp “tobat x nak men lg“. Tp aku x serik. Next time nk g lg test power.. cewahhh.


Lepas pnt men sempat lak singgah dunkin donut nk isi perut. yummy !


pastu kteorg pn gerak blk. stkt tu je cte utk arinie. sekian ^_<


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, April 6, 2011

Fahami Tentang Wanita

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:07 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
http://www.cute-smiley.com

Setiap sebulan, smggu pmpn akan bercuti. Sebelum time cuti tu menjelang lebey kurang dlm 2, 3 ari sblm tu mood dieorg swing2. Pantang silap sket nk marah, melenting, merajuk. Pendek kata very sensitive la. Menjelang je ari cuti yg pertama, slunya la.. senggugut menyerang ! 4 ur information.. x suma pmpn tahan ngan senggugut. Sakitnyaaa.. cm nak tercabut perut tau tak. Nak bt keja x leh, nk jln x larat, nk tdo terganggu, kalo baring terlentang leh m’akibatkan kebocoran, ahhh, mkn pn x lalu, x selesa tu jgn ckp la. Sememangnya ! time2 cmnie dpt bntal n dpt baring alangkah indahnya. Terbaring ke sisi smbil merekot sket postur bdn 2 mmg bt kiteorg sgt slesa. Knp tibe2 cte ney leh kuar sbb aku sndri dh x tahan lg dh utk menahan skt yg ngah aku tggung skg. Kalo bole aku cabut perut ney letak kt sblh jap utk 3 ari percutian terawl ney aku sgt la lega. Tlg la. Aku btol2 x bermaya nk wt keja. Apatah lg nak naik trun tgga. Skt teramat. Wlupun perut aku dh menyanyi2 mnx isi tp aku gerenti la.. mkn jpg msti x abis pnya. Alahai wanita. Life kita x de la semudah yg kite sangka kan. 


p/s : sdey tgk counter visitors aku tibe2 lak jd 0 balik aritu. xtau npe. hmmm.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, April 28, 2011

Sekali Sekala Imbas Zaman Kanak2


Tanggal 21 dec 1989 aku pn dlahirkan.. Wktu aku kcik2, mak slu kata.. kalo lhir kt umh t bsr ank tu x degil tp kalo kt hosp degil. Ptt la aku dgil.. kt hosp rpanye. hahaha. Sket la... Sbnrnya mak aku ckp cmtu ngan hrpn aku kn lbey lembut ikut cm kakak2 n abg yg lapis2 ats tu.  Ehem2. Ala.. sbnrnya bkn degil mne pn cma nakal je. Siyes la. Aku n abg aku no.5 time kcik2 mmg nkal gler la. Kwn ngn abg kn.. laki lak tu.. nk kwn ngn adk x besh. Pmpn. Sket2 ngis. Lemah tol. Lembik la tuh. tu la yg aku slu pkir dlu. hahahhha.

Kalo abg aku g men kolam.. aku ikut. pancing ikan pkai buluh.. aku ikut. die men police n thief ngn kwn2 die.. aku ikut. smpai berdarah2 lutut aku jth longkang. die pnjat pkok.. aku pnjat.. pendek kata.. “I followwww laa.” Pnh time raya tu die p men meriam buluh ngan kwn2 die dkt ngn sungai x ajak aku. Pnt tau aku cri. Dgr pendengaran yg tjam neh aku jejak die. JUMPA !!! dh jmpe tu die ttp x nak bg aku join. Alsan die bhya. Pmpn x leh men. Elehh.. cm la die men tu x bhaya sgt. Meletup kna tgn bru tau. Mrh btol aku time tu. Nk ngis pn de.. dh die mrh2 aku pn blk la. Wlupun cm2 hakikatnye kmi kt umh x “ngam” x sekepala. Asyk gdo je. tp gdo2 pn kalo die nk g mne2 sorg2.. kalo die takutkn  die msti ajk aku teman. Sedar pn yg aku neh brani. Jeng2. Kwn aku kcik2 die la. Abg2 n kakak2 sume dh bsr2. De yg dh kt u.. kt maktab.. skola men.. kteorg dua lak beza 3 taun. Asyk dok tgk mka yg sma je.

Pe yg plg pelik kt umh aku dulu bl de system geng2. Geng gmok geng krus. Bl gdo je msti kakak or abg yg plg tua back up gler la geng die neh. Kakwa+k.amh, abg mie+k.idah. aku, sani n adk x join. Kcik lg.. x tau pape tp aku cm pelik n blur bl tgk perbalahan antra geng. Geng kalah akn mngis. Hahaha. Pening tol kpala makayh aku time tu.


Ney la pic fmily kami yg latest. Aku de 7 bradik n aku no. 6. Bertuahnye aku de 2 abg, 3 kakak n 1 adk pmpn. COMPLETE. Abg mie, kakwa, k.amh n k.idah dh kwen. Tggal la sani, aku n adk. Sani psn, “ang kwen la dlu. jgn tggu abg.” Hmm.. tgk la cmna. X pun tggu jela die nti x pun aku dulu la. ngeh2. Huhu. Bl dh suma dh bsr lg bertmbah rpt. Bl org dtg umh org pn cnfuse nk teka mna 1 adk mna kakak tp yg penting org slu ingt aku ank bongsu. Hahaha. Ksian kt ang adk, ang nmpk mature. Hahaha. ;p


Mak n Ayh dh dpt 4 org cucu skg.. Dhiya Umairah, Adam Danish, Amna Batrisyia n Haziq Danieal. Insyaallah kalo de rezeki nti yg len akn mnyusul n bertambah. Tok lak dh dpt 4 cicit. Pening pala tok lyn cicit2 tok yg lg nakal dr cucu2. Bak kata ank buah aku Adam bl aku bebel2 or kalut2 "acik, lek luuu.."( Acik, relax dulu... ) Hahaha.

p/s : x sabar nk tggu raya taun neh. Huhu.

Join Cepat !! Jgn Jadi Org Yg Rugi. Haha

klik je kt bwh ney.. bkn ssh pn..

Join me nak.?? Its easy! Invite friends to join ChurpChurp Race, and you can win Ipad 2, iPod Touch, Blackberry Bold 3 and Movie passes :)

Tuesday, April 26, 2011

Gaya Mak Time Aku Kecik2

Aida !! jgn wt sepah !!!!!
( zmn kcik2 aku mmg terkenal ngn sikap nakal dr yg len. haha. )

Bl tgk reaksi bos aku lyn anak2 die tibe2 aku teringat mak aku. bos aku b’asl dr kedah n dh lma menetap di Selangor. Wlupun cmtu loghat n caranya stil kuat blah utara lg. Mlayan ank bongsu pmpnnya yg agk degil.. sme cm aku kcik2 dlu. heee. Gaya ckp sebijik cm mak aku. haha.

Ingt lg dlu time skola rendah.. bl mak aku suh aku g kdai beli ssuatu. Kalo aku rjn time tu mmg aku akn g tp bl time aku mls thp gaban.. haa.. byk la alsn aku. pusing sini.. pusing sna smpai mak aku bengang n ayt yg mak aku pkai plk sma cm ayt yg bos aku pkai kt ank bongsu die tu “ang x mau p beli xpa.. ang jgn nk mintak duit dh!” dgn mimik muka yg gram gila smbil menunjukkan jari telunjuk warning kt aku. skli dgr cm ugutan tuu tp time tu aku bkn heran pn. Ngeh2. aku sengih2 de la tp ttp x p. Sma je cm ank bos aku tu bt. X pegi gak. Ish2. Bl ingt2 blk.. Ksian mak aku kn. dgil btol aku. rsau plk nti cmne la ank2 aku. nth2 lg dgil kalah aku dlu2. Hahahha. Tp kn yg bestnyer bl mak aku dh sjuk n lpa.. bl aku mnx dpt je. Tu la seorg ibu.. mrh cmne pn ank mnx bg.. syg.. kalo bole x nak hampakan permintaan ank. Lg2 aku lak 2nd last dh. Sng la nk dpt.

Skola menengah plk.. suka jln2, lg2 kalo blk ja dr tuisyen.. dr pg smpai ptg.. jpgi mula la mak aku kol “amboiii ang.. brjln skn noO. dh x ingt jln nk blk umh ka.?” Uishh.. Kalo aku dgr nada mak aku cmtu aku tau la gng berapi mak aku ngah mendidih. Cuak aku. Nk brjln pn ati dh x sng dok ingt umh ja. Mak ngn ayh mmg la ayh lg grg.. tp mak tu bl dh kata hitam tu hitam la. X leh nk putih ka.. pink ka. No way !

bl aku dh besar cmnie. Aku dh lbey phm knp mak mrh.? Knp mak suka membebel. Kalo dlu kcik2 suka mnx duit kt mak.. skg dh bsr tiba la msa aku lak bg duit kt mak even bg aku gji aku ney kocik yor.. nk beli brg sndri byk2 pn x leh ( boros !) atleast aku still ingt utk bg mak. Sedikit sebyk dpt berjasa kt makayh. dpt gak mak n ayh merasa duit dr titik peluh anknya. yg dieorg didik blaja dr 5taun hingga diploma. sgt bermakna tu. Sbnrnya kn, mak x pndg pn suma amaun “RM” tu tp pa yg mak pndg adalah ank2 ingt mak x.???

Saturday, April 23, 2011

Cantek Ke Kalo Bertudung Pakai Legging

tertarik lak isu yg incik tubelawak kupas aritu. isu legging. sjak dr awl pn aku sndri pn cm x bpa nk berminat utk pkai legging. yela aku pn pmpn yg suka berfesyen ngan memakai tdung so dh tentu2 aku pn leh terikut utk berfesyen cmnie kn. x dela nk kata aku bek sgt pn. tp aku mmg tak penah nk teringin pn nak try fesyen legging2 neh. btol la. rsa cm segan lak. mklum la pkai tdung. sbb bg aku lbey slesa pkai kt umh je. hmm.. yela.. kalo g mndi mnda kt sg ke.. water theme park ke.. aku mmg la pkai legging cmnie. tgk keadaan gak. nk pkai track suit mndi c2 cm x ssuai la plk. berat kot kalo air msk takung c2.. atleast pkai bj lbuh ttp bontot la kan tp jgn slp eyhh.. aku ckp utk g mndi mnda je tau.. utk kuar berfesyen kt luar cm shopping complex ke ape.. aku mmg x brani la. kite segan la. heee. sorila ek if korang x stuju ngn pendapat aku. utk free hair terpulang la. aku juz ckp utk yg pkai tdung je. eheks ( pilih kasih ke ) xla.. utk free hair org kurang nmpak salahnya. bertdung2 terang2 org leh akn kutuk kn. lgpn dh bsr. hehe. tepuk dada tnya minda ye.. meh sini nk kongsi gmbar2 sket ttg fesyen neh.



orang kafir kata legging tu seksi.. orang islam.??


p/s : thx ea tubelawak mnx kongsi sket.

Dari Kl ke Bahau II

bl tgk traffic feed aku cm ramai lak search perjlnan dr kl ke bahau.. mybe dieorg nk tau cmne nk grk g sne. perlu ke aku kongsi.? bkn pe aku x dela terer sgt pn. sket2 bole la. ok2.. cmnie.. aku juz kongsi pe yg aku tau keyh. 

if nk guna khidmat bus.. amik bus dr kl trun d seremban n nti akn trun di terminal 1 pastu cari bus domestik yg platform die de tls "bahau." tket dr seremban ke bahau dlm rm6++ nk tau lbey lnjut leh tnya kt kaunter tiket.

if nk guna khidmat ktm. kalo cm aku dr selayang.. aku akn nek station tmn wahyu n tros ke kl sentral. kt sne kna tukar tren. aku akn amik tren yg platform tls "seremban." kt kl sentral kn de 4 platform kalo x slp aku. batu caves, seremban, port klang n 1 lg aku lupa. ngeh2. so g kt platform sremban yer. seremban adlh station trakhir utk prjlnan korg tu. mmg lme gak la. sempat je aku ttdo ngan lena nye. hehe.

smpai je kt seremban, kalo rjin juz gna track pejalan kaki je utk g terminal 1 kalo x rjn gna khidmat teksi je.. n kt terminal 1 td cm besa la.. amik bus domestik ke bahau. t smpai station bahau, korg kol la kwn2 korg tu suh jemput. x pun bg je almt kt driver teksi tu n suh pkcik tu je bwk. stndby duit byk sket la yer. mne tau ko t kna cekik. hehe. okla 2 je mklmt yg mpu aku share ngn korg. smoga slmt prjlnn pegi n blk. ha.. mybe sedikit sbyk pic bwh ney leh mbntu korg. daAaaa..

ney cntoh platform signage kt kl sentral tp cari yg tulis SEREMBAN
nti korg akn smpai stesen neh. stesen ktm seremban
utk ke terminal bus seremban iaitu terminal 1.. 
gna track pejalan kaki ney lbey save n x jao sgt pun 

di terminal bus, cari la platform "BAHAU"
kt tiang kuning dpn bus tu cnfirm de tertera stiap stesen prjlnn bus brkenaan

ha.. smpai je kt stesen bus daerah bahau ney. kol la kwn2 korg yer
Gudluck !!


p/s : entri ney khas utk viewer aku yg tercari2 mklmt psl prjlnan dr kl-bahau.

Friday, April 22, 2011

Geng Ofis Aku

Jum2 !! Singgah sekejap ke kehidupan keja aku bersama2 kwn2 seperjuangan

aida yg penat tggu order x sampai2 lagi
( time neh sakit.. kna asthma attack.. muka pn x beseri. cewahhh )

hanna yg pulun menyumbat takut kna tggal x sempat habis

fiqah yg still sempat pose even sibok gak nak menyumbat

chef wan yg pura2 knonnya x lapar padahal mkn x ingt org len dh. 
bg chef neh.. apa yg paling penting adalah rmbutnya.. still macho g2. haha.

jus neh sdap tau tp dsebabkan aida btuk n sakit dada.. x mpu nk abiskan.
smoga t dpt mnum air neh lg ( dhla dessert abis time neh. telan air liur je aku. haish ! )
Aida, fiqah n hanna mpunyai future planning dimana sume nk further stdy lg.
kalo de rezeki intake sept neh leh msk.. kalo x de... hmm..
x nak la !! nak de rezeki gak. x kira ! x kira !
tolong doa2kan ye.. x rugi pn.. juz bt cmnih je..
pas solat.. angkat tgn, doa, "smoga aida dpt further lg." t aida tlg aminkan.
cmnih : AMINNNNN ^_^


SEKIAN CERITA DARI SAYA. hehe. tata..

Benarkah Sardin = katak, Milo = cacing.. ( E110 ) ?

ada rasa nk mkn lg x pasnie.??


Dipetik dari email yang diberi-
kesahihan : tak pasti, just jaga2.. ceritanye cmnih :
Just nak sharing satu cerita dari seorang kawan. Petang semalam semasa menunggu shutter KL-IPOH saya and kawan berbual-bual.
Kami berbual perkara halal dan haram. Nak di jadikan cerita, kawan saya pun beritahu yang abang ipar dia bekerja di jabatan ----- ----- di unit serbuan.
Saya terkedu seketika mendengar cerita kawan saya. Ya Allah berapa banyakla benda haram dah jd darah daging saya ni…Nauzubillah. .Patutlah budak2 sekarang degil2, x dengar cakap…ermmm ..
Ceritanya macam nie:-
Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan…nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua…..
N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan.....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…...kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…
Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…
n lagi satu kod no yg ada di emailkan tu jadikan lah panduan masa nak beli makanan kat pasaraya..kalau ada kod E110 ker n yg tersenarai jgn lah beli…that is confirm ada benda ‘alah’ tu…print lah kecik then laminated simpan dalam purse…memg leceh tp kalau nak amalan diterima, makanan kita lah salah satu nya jaminan…kalau dah haram..hukum nya tetap haram..x kisah walau disentetikkan pun..tetap haram……saya hanya menyampaikan perkara ni kepada k'kawan islam saya sahaja..samada nak percaya atau tidak terpulang lah…kalau k'kawan rasa cerita ni x sahih, proceed lah makan cam biasa ek… kalau k'kawan memang penggemar ikan sardin.. keluaran org melayu kita ada buat sardine ni.. dari terengganu tp saya x perasan lagi kat Shopping complex.. kawan saya kata rasanya memg kurang sedap tp yg penting halal…kalau nak sedap ltaklah daging katak..huhuhu. .
milo org melayu pun dah ada kat pasaran tapi x sesedap dan seenak milo yg sedia ada sekarang….
Untuk makluman k'kawan Islam semua, article ini bukanlah article rasmi ataupun cuba menghasut tp lebih kepada peringatan..…terpulang kepada k'kawan untuk menerima atau tidak…
Saya hanya menyampaikan amanah sahaja…tepuk dada tanya iman….
wallahhualam… nak tau lebih lanjut tgk sini : Penafian mengenai isu tersebut di ruangan paling bawah
p/s : thx kpd kwn2 yg sebarkn kt fb !

Tuesday, April 19, 2011

Jln2, Mkn2 Last2 Termengumpat ;)

hi !! hi !! arinie nak cita lg tau. entri neh ttg aktiviti weekend sy utk last week.

mggu lps antara mggu yg x bz sgt juz teman hanna utk attend meeting kt CIMB Bank. Otw blk tu ingtkan nk gak g tgk maharaja lawak. Ofis hour pn dh nk abis kan. Excited pnya nk g tgk2 si mamat sorg tu x nak g lak. Cancel la tp x pela otw blk tu mber ofis kol ajak kuar g jln TAR. Nk shopping bj sket kt c2. Bj kurung la kot. Ahh.. nyampah je bl perjlnan yg dkt leh jd jao n trasa lama bl trsngkut dlm jammed. Siyes boring giler dok dlm tuh ! sempat gak la tgk mcm2 aksi n gelagat org2 yg sngkut dlm jammed cmtu. Dlm kul8 smpai sne. kdai2 c2 pn dh siap2 nk ttup. X smpat nk jln tgk byk2 kdai. Awl tol nk ttp. Utk bj yg dh siap.. aku btol2 x stuju if nk beli kt c2. Bapak mahal. Kalo aku leh dpt bj yg lbih cntek n hrga jao lg murah x kan la aku still nk beli lg kt c2 kan. Hrga dhla 2x gnda mhal. Design pn x dela cntek sgt. Prefer wangsa maju lg. Bkn nk kongdem (btol ke ejaan tuh) tp bt la pilihan yg bijak keyh.
Time nk blk tu kteorg singgah kampung baru. Ntah pe nma kdai aku lpa lak. Byk tahfiz kt kdai tu. De aku prasan sorg mamat tahfiz tu cm bru lps blk shopping. Pgg paper bag Zara tuuuu. Wahh.. ingtkn x lyn dh sume tu. Ekeke. Ngah syok lyn muvee, mknan pn x smpai lg aku cm trprasan fiqah n k.yan cm ngah ngumpat ssua2. Aku pn tgk la kt kaunter byran ikut mata dieorg. Reaksi muka dieorg cm jelik smbil cuit2. k.yan kata berulang2 “eleh.. bt2 terkejut lak.” Muka die mencebik abis la. Apakah.??
kaum kiteorg x nak korg wt pragai cmnie. x nak tau.
Ikut tekaan aku cm dieorg ngah ngumpat dua org mamat tu je. Yg aku prasan mamat tu td dok meja sblh meja kteorg. Dieorg ber4 ngan dua lg pmpn. Owhh ya ! rpa2nya dua pmpn td dh byr mkn utk 2org mamat tuh n bl mamat2 tu nk g byr.. akak tu pn ckp la "dh byr." Dan2 la wt2 trkjut. Ptt la td time pmpn2 tu kt kaunter nk byr aku nmpk dieorg cm pndang2 meja mamat 2 n bisik2. msti x puas ati kn. haha. Mamat2 tu lak lum ganjak2 g (knonnya still ngah bz borak2 sesame dieorg). Dh x reti2 nk gentle ke g byr sndri. Kalo x nk blnja pmpn2 tu pn atleast bgn la sme2 g kaunter tu n msg2 byr.. x dela pmpn2 tu cm terkira2 n berkira2 nk byr utk dieorg dua. Sengal tol. Ingt g x entri aku aritu.? Adakah Anda Kedekut. Tgk ! aku brjmpa lg org2 cmnie. Kali neh mber2 aku dlu yg trprasan. Huh. Lastly aku pn cebik skli. Stuju+rsa nyampah cmne yg fiqah n k.yan rsa time tuh !

Wednesday, April 13, 2011

Kita Tak Selalu..



penat2 pn kite still bole 
spent time sama2 lg2 gyut kt fon la
Kita x selalu tgkap gambar sama2
tapi tu x bermakna kita x rapat kan.
Kita pun x selalu comment status fb masing2
tapi tu x bermakna kita jarang contact.
Sekarang pun kita dah jarang jumpe2
dah x cam dulu tapi tu x bermakna kita x saling rindu kan.
Pape  pun jd kat kita.. kita tau yang kita memang sangat rapat.
Kta x penah lupakan each other.
Kita x penah lost contact walau busy camne  pun
& kita pun selalu sudi sua kan bahu utk kongsi masalah sama2.  
X kira di mana pun kita berada..
dlm ati kita stil ada perkataan....
“ I  LOVE U MY BELOVED FRIENDS“
to ATIQAH AMRAN & SALMI MUNIR




ney aida nk bagi big hug kat dua2. suka x.?


hik.. hik..
mimie suka bear
atiqah suka kucing

urmmm... aida lak suka apa ek.?
x tau !! hihi

Monday, April 11, 2011

Skating Punya Cita

siap sedia pkai ksut n glove dlu
Weekend yg membosankan so kteorg planning la utk g sunway pyramid. Aku neh tringin lak nk men ice skating. Mmg skli pn lum pnh try. Tkt gak time mula2 smpai n tgk rmai yg ngah men. Yg terlentang pn mmg rmai.. brani ke ney. X pe try dlu. Hrga pn x dela mhal sgt pn. Byrn msk+stoking dlm rm25.. (eyh2 x ingt lak bwk stoking sndri ke time tu or beli.. rsanya cm beli) glove bwk sndri. Kak yan dh bwk sorg satu. Pkai kasut skate tu dh rsa cm pkai kst rollerblade dh. Sme je cma x de roda je.
wajib ler pegang tgn tkut jth. lincin !
Aritu mmg rmai org. nk msk pn dh jammed. Cecah je kaki aku kt ats ais tu mmg lincin gler. Fuhh.. slmt smpat aku berpaut kt dinding2 c2. Kak yan dh terer.. kmain suka la die.. lju je mluncur ats tu. Aku lak tgh2. Reti x reti je. Tp pglmn men rollerblade tu byk gak la membantu aku. Sil lak lgsg x tau. Msk2 je kt tmpat skating tu tros jth. Jth berkali2 smpai pnt. Gigil gak lutut aku nk lps tgn men sndri. Tp kbyakkan aku skating ngn kak yan la. Atleast die pgang tgn aku pn dh wt aku cm x gelabah sgt la. Wlupun cm2 aku leh kira dlm 7x aku jth. Maluuuuu. Abis basah lencun suar jeans aku. Dhla penonton rmai tp kan pe yg korg x perlu tkt kt sne.. korg jth celah mna pn msti de org akn tlg hulur tgn utk tolong korg bgn. Tu yg beshnyer. Sporting. X bia kan kite tros jth n malu sorg2.
dh bsh lencun suar jeans aku tp cover ngn blaus
Ngah syok2 aku men. Tbe2 aku rsa cm tkt lak + pnat then aku tros cross nk g kt dinding. Oppss.. siyes. Aku xcident !! dua2 terpelanting tau tak ! Tertiarap aku jth. Mamat tu plk hmpir terbang la jth tergolek. Dhla aku pkai blaus. Cpt2 mamat tu bgn n mnx maaf kt aku. Yela kalo tgk dr cara die mamat tu mmg kaki skate sedangkan aku bru 1st time. X leh la slhkn aku kan. Hoho. Terer gler die skate.  Kalo aku skate cmtu cnfirm jth patah gigi pnyer la. Hahaha. Time aku jth tu tau x pe reaksi kwn2 aku tuh.? Dieorg gelak berdekah2 kt aku. Bknnyer nk tlg angkt dlu. Pas letih n pntnyer aku berusaha keras utk stabil ats ais tu n aku mmg dh bole dikatakan brjaya gak la. Sil.?? Dh surrender. Kuar lpk luar je. Die ckp “tobat x nak men lg“. Tp aku x serik. Next time nk g lg test power.. cewahhh.


Lepas pnt men sempat lak singgah dunkin donut nk isi perut. yummy !


pastu kteorg pn gerak blk. stkt tu je cte utk arinie. sekian ^_<

Wednesday, April 6, 2011

Fahami Tentang Wanita

http://www.cute-smiley.com

Setiap sebulan, smggu pmpn akan bercuti. Sebelum time cuti tu menjelang lebey kurang dlm 2, 3 ari sblm tu mood dieorg swing2. Pantang silap sket nk marah, melenting, merajuk. Pendek kata very sensitive la. Menjelang je ari cuti yg pertama, slunya la.. senggugut menyerang ! 4 ur information.. x suma pmpn tahan ngan senggugut. Sakitnyaaa.. cm nak tercabut perut tau tak. Nak bt keja x leh, nk jln x larat, nk tdo terganggu, kalo baring terlentang leh m’akibatkan kebocoran, ahhh, mkn pn x lalu, x selesa tu jgn ckp la. Sememangnya ! time2 cmnie dpt bntal n dpt baring alangkah indahnya. Terbaring ke sisi smbil merekot sket postur bdn 2 mmg bt kiteorg sgt slesa. Knp tibe2 cte ney leh kuar sbb aku sndri dh x tahan lg dh utk menahan skt yg ngah aku tggung skg. Kalo bole aku cabut perut ney letak kt sblh jap utk 3 ari percutian terawl ney aku sgt la lega. Tlg la. Aku btol2 x bermaya nk wt keja. Apatah lg nak naik trun tgga. Skt teramat. Wlupun perut aku dh menyanyi2 mnx isi tp aku gerenti la.. mkn jpg msti x abis pnya. Alahai wanita. Life kita x de la semudah yg kite sangka kan. 


p/s : sdey tgk counter visitors aku tibe2 lak jd 0 balik aritu. xtau npe. hmmm.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal