Thursday, July 26, 2012

26/7/2012

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:52 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
1st dengar, merdunya.. 
cara pembawaannya tenang dan bersahaja..
sesuai ngan konsep latar belakang dia kan
meh la dengar
dari saudara Zulkarnain Mohd Noor

bukan fizikal saja yang perlu diberi makan
tapi hati jugak perlu mendapat santapan rohani
aku hanya insan yang lemah lagi kerdil
banyak kekhilafan dan kekurangan diri
kadangkala aku jugak alpa lagi lalai
aku perlu buat sesuatu untuk selalu ingatkan tujuan hidupku
mengejar dunia dan disana
ada yang berkata,
kejarlah akhirat, kelak dunia mengikutmu
aku pulak, lebihnya dunia nampak gayanya..
tapi yang paling aku suka tentang diri ini
aku tak lupa untuk muhasabah diri
kebiasaannya sebelum mata terlelap tido
andai ada kesilapan atau kesalahan yang aku buat
pastinya aku akan menangis sesal
lembut dalam kasar, kasar dalam lembut
aku sendiri tak cukup kenal diri sendiri
tapi yang pastinya,
aku juga manusia yang tak penah lepas dari membuat silap
aku juga manusia yang tau marah
silap caranya aku juga bole jadi angin seperti ribut
tapi ribut ini tak penah lagi memudaratkan
cuma biarkan ribut itu reda sebelum nak dekat
penghujungnya ribut, menangis la
tangis, bagiku ubat ketenangan selain bersolat dan berwuduk
nak tenang.?? jum nangis !!
(n___n)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Sunday, July 22, 2012

Sehari Sebelum Ramadhan

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:21 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Sebelum msuk bulan puasa meh acik layan abis-abisan
sambil2 tu bole kita test dslr pakjang kan. huhu.
nanti dah puasa acik dah tak larat
yang terdaya cuma bagi laptop n play suma cita2 kartun dalam tu
act, laptop aku tu memang dah macam laptop kanak2 dah
banyak video aku download untuk anak2 buah aku je
sebab tu kalo dieorang datang umah, mesti cari aku
tak pun terus cari laptop aku sendiri
tapi sayang punya pasal
amik la laptop tu pegi guling2 tengok atas katil nuuu
muka teruja takmo turun
ehh, tolak la lagi.. suka2..
kakak, muka haziq ada jerawat x.??
baik2 la kakak, adik dah nak jatuh nie !
ngan pakjang sani
acik jadi badang la.. siap edit tau..


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan Al Mubarak

Dikarut oleh Aida Nasirah at 7:38 PM
Reaksi Anda: 
0 comments

Alhamdulillah.. syukur kehadrat illahi 
kerana masih dipanjangkan umur n diberikan kesempatan 
untuk bertemu lagi ramadhan pada kali ini. 
Semoga ramadhan tahun ini memberikan seribu satu manfaat kepada aku.. 
di kesempatan ini aku juga nak ucapkan kepada semua 
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA :)


video



Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, July 19, 2012

UUM Sept Intake 2012/2013

Dikarut oleh Aida Nasirah at 7:56 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
UUM antara universiti terbesar di malaysia
Salam...

Rasanya belum terlambat untuk ucapkan TAHNIAH kepada pemohon yang berjaya dalam keputusan UPU baru2 ini. kebelakangan nie pun cam terperasaan ramai yang masuk blog ini untuk membaca entri tentang Orientasi UUM sintok. mungkin ada adik2 yang berjaya ditawarkan peluang melanjutkan pelajaran di Universiti Pengurusan Termuka Malaysia (UUM).. sebagai ahli keluarga UUM, bangga untuk saya mengalu2kan kedatangan anda semua.

okla.. mungkin ramai yang dah teruja nak tengok macam mana keadaan orientasi ya.? kalau nak tengok bole buka link neh ----> orientasi uum sintok 

bagi pelajar2 yang nak ajukan sebarang pertanyaan berkaitan persediaan dokumen kemasukkan, persediaan ptptn, dpp, kos, ko-k atau apa2 sahaja.. anda bole buka link neh pulak Like Sini disini Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dan jugak senior2 akan membantu menjawab kekeliruan korang. akhir kata dari saya, semoga sedikit info nie bole membantu n WELCOME !!~
Gerbang UUM




** selain litar go-kart n kemudahan berbasikal, macam2 lagi kemudahan yg UUM sediakan utk para pelajar. hutan bukan sebarang hutan yaa :)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, July 16, 2012

Bye Damia

Dikarut oleh Aida Nasirah at 4:23 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
hari nie 16/7 damia dah pun lepas pantang
ibu kata ayah nak datang jemput ibu n damia
acik senyap je sebab acik tau damia dah nak balik
maktok pulak pagi2 dah takda ikut maklang g alor setar
ehh tapi nape maktok pegi maktok kan tau damia dah nak balik
takpa la.. maktok nak g cari barang kot


dua malam nie damia asyik meragam je
tak nak tdo malam.. merengek2.. semua serba tak kena
selalunya kalo merengek, tepuk2 sket damia dah tdo
kali nie takmo jugak.. lepas acik sembang2 ngan damia,
acik pun dukung n peluk damia
diam pulakk. oh nak orang peluk yaa.. pandai sayang acik
sesekali bila acik rasa lenguh acik letak atas tilam
damia dah makin membesar.. terasa lenguh jugak tangan nie
acik agah2 sket damia dah tersenyum
pastu nangis lagi, maktok la pulak peluk damia.. damia senyap n tetido
tapi itu pun dah lewat pagi



bila tadi ayah damia datang bawa maktok sebelah sana, ibu cakap damia balik esok
acik pun sibuk layan tetamu tak langsung main ngan damia
damia nangis2, tak senang hati acik dengar damia merengek
bila acik dukung damia tetap merengek lagi
pastu acik peluk n tepuk2, damia terus tetido
bila masuk bilik acik tengok ibu sibuk kemas2 baju rupanya damia balik arinie
patut larr.. damia dah tau dulu yaa..


acik salam ngan ibu, acik cium damia
acik tarik nafas panjang2 harap ibu tak perasaan
tapi.. bila mata acik berkaca ibu pandang acik sayu
ibu perasan ! acik malu sgt2. acik takmo tunjuk acik sedih
tapi airmata nie terus bergenang taknak henti
acik cium damia berkali2, ibu pun pesan
acik janganlah sedih, kalo acik sedih ibu lagi sedih
bila acik call maktok kata damia dah balik
suara maktok bergetar, acik tau maktok pun sedih
tokwan pun sedih n nenek nangis pas peluk damia
mereka bertiga jaga damia lagi lama mestilah lagi terasa


raya nie kita jumpa ya sayang
kasihnya acik kat damia sampai rasa terlalu berat nak lepaskan damia
tapi ayah dah janji ramadhan nie damia balik
ayah nampak ke acik nangis.? malunyaaa...
acik tunggu damia yaaa..
i'm gonna mish youu DAMIA QAISARA..
pic neh pn ats riba acik shari sblm damia blk.
suka btol acik candid gmbr damia
p/s : pasnie sapa nak teman acik malam2. dah takda yang nak tetido kat riba acik, dah takda yang akan terlentok kat bahu acik tiap kali acik tengok muvee atau on9.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, July 12, 2012

Perempuan Tak Pandai Memasak

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:50 PM
Reaksi Anda: 
0 comments

Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati. "Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!" Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. 

Sementelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya. "Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat. "Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga. Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup. Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.

Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terer boleh mengimam satu taman perumahan juga.

"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain. Betul juga.. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini. Ternyata ramai yang menjawap tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.

Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa queen control. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang. Jika wanita disuruh belajar, apa salahnya lelaki!


p/s :


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, July 10, 2012

Doa Putus Cinta

Dikarut oleh Aida Nasirah at 2:46 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Jika anda mengalami keadaan putus cinta, Insyaallah amalkan doa ini :

kepada yang tengah mencari :
p/s : Hanya kongsi tips ini untuk kebaikan bersama. aiyooo.. dh cam KAKLONG SEDIA MEMBANTU daaa ;p


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, July 6, 2012

Keja Part Time

Dikarut oleh Aida Nasirah at 9:45 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Cuti yang paling best tanpa perlu mengerah otak
jadilah BABY SITTER
sambil2 tu jadilah kejap photographer tak bertauliah
lepas tangkap edit la pulakk
pakej 2 in 1 la kiranya
sapa calon-calon modelnya.??
kalau bukan barisan si kecik n si comel
mestilah anak2 buah kesayangan acik kan
acik aida nak jadi TYRA BANKS la
photographer versatile kononnya.. hehehe...


**Nama Model : Amna Batrisyia, Haziq Danieal & Damia Qaisara


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, July 4, 2012

Duhai Hati

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:21 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
hati....
janganlah bersedih
sila kental sila kuat
airmata...
behentilah dari menitis
kasihanilah mata
bengkak dan merah
otak...
fikirlah yang positif
berikan kekuatan pada yang lain
biarlah hanya yang indah dan baik sahaja
YA ALLAH
andai ini ujian yang terbaik
hati ini sepenuhnya redha
tak terdaya untuk menolak tak ingin dibiarkan mengalah
padamu ku bersujud
berilah sedikit kekuatan
untuk mengharunginya dengan lebih tabah
hilangkan perasaan yang semakin membunuh rasa
"ALLAH turunkan hujan sebab Allah ingin hadiahkan pelangi.."


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Monday, July 2, 2012

Gudbye First Year Semester

Dikarut oleh Aida Nasirah at 5:01 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Alhamdulillah 1st year semester dh pun berlalu..
tnpa kita sedar stiap detik yg berlalu menciptakan memori
memori yg akan dikenang sepanjang hayat
pahit manis mengharungi khdpn sbgai seorg mahasiswi
smoga taun2 akan dtg akan lbih bermakna 
dan penuh dengan ilmu2 yg lebih berguna.. BYE2~!
1st sem - Bersama warga blok PROTON
Sambutan Hari Pengasas UUM
Clss Tarian Melayu - Wawa (my buddy)
menjadi Pengarah Projek
Karnival bersama adik2 comel
Bersama2 kwn2 prog - Ceramah masuk Kampung !
Bersama2 adik2 ku yg santek2 
Summer Camp bersama penduduk org asli
berkonvoi ramai2 dr sintok ke penang
aktiviti bersama masyarakat - pemberian kupon rm500
Sambutan Aidilfitri 2011
Penari back up artis
*** COLOURFUL~!! nantikan gambar2 sem baru yaww..
~..HELLO 2nd year..~


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Thursday, July 26, 2012

26/7/2012

1st dengar, merdunya.. 
cara pembawaannya tenang dan bersahaja..
sesuai ngan konsep latar belakang dia kan
meh la dengar
dari saudara Zulkarnain Mohd Noor

bukan fizikal saja yang perlu diberi makan
tapi hati jugak perlu mendapat santapan rohani
aku hanya insan yang lemah lagi kerdil
banyak kekhilafan dan kekurangan diri
kadangkala aku jugak alpa lagi lalai
aku perlu buat sesuatu untuk selalu ingatkan tujuan hidupku
mengejar dunia dan disana
ada yang berkata,
kejarlah akhirat, kelak dunia mengikutmu
aku pulak, lebihnya dunia nampak gayanya..
tapi yang paling aku suka tentang diri ini
aku tak lupa untuk muhasabah diri
kebiasaannya sebelum mata terlelap tido
andai ada kesilapan atau kesalahan yang aku buat
pastinya aku akan menangis sesal
lembut dalam kasar, kasar dalam lembut
aku sendiri tak cukup kenal diri sendiri
tapi yang pastinya,
aku juga manusia yang tak penah lepas dari membuat silap
aku juga manusia yang tau marah
silap caranya aku juga bole jadi angin seperti ribut
tapi ribut ini tak penah lagi memudaratkan
cuma biarkan ribut itu reda sebelum nak dekat
penghujungnya ribut, menangis la
tangis, bagiku ubat ketenangan selain bersolat dan berwuduk
nak tenang.?? jum nangis !!
(n___n)

Sunday, July 22, 2012

Sehari Sebelum Ramadhan

Sebelum msuk bulan puasa meh acik layan abis-abisan
sambil2 tu bole kita test dslr pakjang kan. huhu.
nanti dah puasa acik dah tak larat
yang terdaya cuma bagi laptop n play suma cita2 kartun dalam tu
act, laptop aku tu memang dah macam laptop kanak2 dah
banyak video aku download untuk anak2 buah aku je
sebab tu kalo dieorang datang umah, mesti cari aku
tak pun terus cari laptop aku sendiri
tapi sayang punya pasal
amik la laptop tu pegi guling2 tengok atas katil nuuu
muka teruja takmo turun
ehh, tolak la lagi.. suka2..
kakak, muka haziq ada jerawat x.??
baik2 la kakak, adik dah nak jatuh nie !
ngan pakjang sani
acik jadi badang la.. siap edit tau..

Saturday, July 21, 2012

Ramadhan Al Mubarak


Alhamdulillah.. syukur kehadrat illahi 
kerana masih dipanjangkan umur n diberikan kesempatan 
untuk bertemu lagi ramadhan pada kali ini. 
Semoga ramadhan tahun ini memberikan seribu satu manfaat kepada aku.. 
di kesempatan ini aku juga nak ucapkan kepada semua 
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA :)


video


Thursday, July 19, 2012

UUM Sept Intake 2012/2013

UUM antara universiti terbesar di malaysia
Salam...

Rasanya belum terlambat untuk ucapkan TAHNIAH kepada pemohon yang berjaya dalam keputusan UPU baru2 ini. kebelakangan nie pun cam terperasaan ramai yang masuk blog ini untuk membaca entri tentang Orientasi UUM sintok. mungkin ada adik2 yang berjaya ditawarkan peluang melanjutkan pelajaran di Universiti Pengurusan Termuka Malaysia (UUM).. sebagai ahli keluarga UUM, bangga untuk saya mengalu2kan kedatangan anda semua.

okla.. mungkin ramai yang dah teruja nak tengok macam mana keadaan orientasi ya.? kalau nak tengok bole buka link neh ----> orientasi uum sintok 

bagi pelajar2 yang nak ajukan sebarang pertanyaan berkaitan persediaan dokumen kemasukkan, persediaan ptptn, dpp, kos, ko-k atau apa2 sahaja.. anda bole buka link neh pulak Like Sini disini Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) dan jugak senior2 akan membantu menjawab kekeliruan korang. akhir kata dari saya, semoga sedikit info nie bole membantu n WELCOME !!~
Gerbang UUM




** selain litar go-kart n kemudahan berbasikal, macam2 lagi kemudahan yg UUM sediakan utk para pelajar. hutan bukan sebarang hutan yaa :)

Monday, July 16, 2012

Bye Damia

hari nie 16/7 damia dah pun lepas pantang
ibu kata ayah nak datang jemput ibu n damia
acik senyap je sebab acik tau damia dah nak balik
maktok pulak pagi2 dah takda ikut maklang g alor setar
ehh tapi nape maktok pegi maktok kan tau damia dah nak balik
takpa la.. maktok nak g cari barang kot


dua malam nie damia asyik meragam je
tak nak tdo malam.. merengek2.. semua serba tak kena
selalunya kalo merengek, tepuk2 sket damia dah tdo
kali nie takmo jugak.. lepas acik sembang2 ngan damia,
acik pun dukung n peluk damia
diam pulakk. oh nak orang peluk yaa.. pandai sayang acik
sesekali bila acik rasa lenguh acik letak atas tilam
damia dah makin membesar.. terasa lenguh jugak tangan nie
acik agah2 sket damia dah tersenyum
pastu nangis lagi, maktok la pulak peluk damia.. damia senyap n tetido
tapi itu pun dah lewat pagi



bila tadi ayah damia datang bawa maktok sebelah sana, ibu cakap damia balik esok
acik pun sibuk layan tetamu tak langsung main ngan damia
damia nangis2, tak senang hati acik dengar damia merengek
bila acik dukung damia tetap merengek lagi
pastu acik peluk n tepuk2, damia terus tetido
bila masuk bilik acik tengok ibu sibuk kemas2 baju rupanya damia balik arinie
patut larr.. damia dah tau dulu yaa..


acik salam ngan ibu, acik cium damia
acik tarik nafas panjang2 harap ibu tak perasaan
tapi.. bila mata acik berkaca ibu pandang acik sayu
ibu perasan ! acik malu sgt2. acik takmo tunjuk acik sedih
tapi airmata nie terus bergenang taknak henti
acik cium damia berkali2, ibu pun pesan
acik janganlah sedih, kalo acik sedih ibu lagi sedih
bila acik call maktok kata damia dah balik
suara maktok bergetar, acik tau maktok pun sedih
tokwan pun sedih n nenek nangis pas peluk damia
mereka bertiga jaga damia lagi lama mestilah lagi terasa


raya nie kita jumpa ya sayang
kasihnya acik kat damia sampai rasa terlalu berat nak lepaskan damia
tapi ayah dah janji ramadhan nie damia balik
ayah nampak ke acik nangis.? malunyaaa...
acik tunggu damia yaaa..
i'm gonna mish youu DAMIA QAISARA..
pic neh pn ats riba acik shari sblm damia blk.
suka btol acik candid gmbr damia
p/s : pasnie sapa nak teman acik malam2. dah takda yang nak tetido kat riba acik, dah takda yang akan terlentok kat bahu acik tiap kali acik tengok muvee atau on9.

Thursday, July 12, 2012

Perempuan Tak Pandai Memasak


Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar. Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati. "Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!" Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami. Maka jawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. 

Sementelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya. "Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat. "Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng-geleng kepala. Baginya tidak sempurna seorang wanita jika tidak tahu memasak. Wanita sepatutnya buat begitu juga. Syarat utama menjadi suami mesti boleh menjadi imam. Walau ada yang kata, jika itu syaratnya bermakna makin ramai wanita yang hidup bujang seumur hidup. Lelaki meletakkan kebolehan wanita di dapur sebagai perkara utama dan ungkapan hendak memikat suami, perlu pikat seleranya sering diguna pakai.

Tidak kiralah jika wanita itu berpelajaran atau berjawatan tinggi dan penyumbang utama kewangan dalam rumahtangganya. Sekarang bukan asing lagi gaji isteri lebih tinggi daripada suami. Namun kedudukan suami sebagai raja tidak pernah dilupa walau dia tidak mengambil inisiatif mempelajari ilmu menjadi imam. Ilmu bermain video game di komputer mereka rasa lebih perlu.

Kalau tidak tahu memasak disuruh belajar dan sesudah belajar perlu handal. Jika handal bukan setakat masak untuk keluarga sendiri, kalau boleh perlu boleh memasak untuk tiga pasukan bola. Begitulah standard yang telah ditetapkan. Bolehkah kita meletakkan undang-undang itu kepada lelaki juga. Kalau tidak pandai jadi imam, belajarlah. Mula-mula jadi imam kepada keluarga sendiri, sudah terer boleh mengimam satu taman perumahan juga.

"Sibuk suruh kita handal memasak, mereka tu bolehkah jadi imam?" Dengus teman wanita yang lain. Betul juga.. Berapa kerat lelaki yang menjadikan sembahyang jemaah di rumah bersama anak isteri sebagai agenda utama, selain keperluan memenuhi pelbagai seleranya? Maka bertanyalah wanita kini kepada beberapa lelaki tentang kebolehan yang satu ini. Ternyata ramai yang menjawap tidak confident menjadi imam sebab takut bacaan al-Fatihah tidak sempurna, salah tajwid atau pun dia merasakan isterinya lebih handal. Ada yang kata lebih elok dia dan isteri sembahyang sendiri-sendiri. Ada juga menjawab, rasa kelakar pula apabila dirinya yang rugged menjadi imam.

Isu ini sepatutnya kita beratkan sepertimana masyarakat memberatkan wanita perlu pandai memasak jika mahu bersuami. Lelaki juga harus boleh menjadi imam supaya kewibawaan mereka sebagai ketua keluarga tidak goyah atau menjadi mangsa queen control. Kalau tidak pandai, belajarlah sekarang. Jika wanita disuruh belajar, apa salahnya lelaki!


p/s :

Tuesday, July 10, 2012

Doa Putus Cinta

Jika anda mengalami keadaan putus cinta, Insyaallah amalkan doa ini :

kepada yang tengah mencari :
p/s : Hanya kongsi tips ini untuk kebaikan bersama. aiyooo.. dh cam KAKLONG SEDIA MEMBANTU daaa ;p

Friday, July 6, 2012

Keja Part Time

Cuti yang paling best tanpa perlu mengerah otak
jadilah BABY SITTER
sambil2 tu jadilah kejap photographer tak bertauliah
lepas tangkap edit la pulakk
pakej 2 in 1 la kiranya
sapa calon-calon modelnya.??
kalau bukan barisan si kecik n si comel
mestilah anak2 buah kesayangan acik kan
acik aida nak jadi TYRA BANKS la
photographer versatile kononnya.. hehehe...


**Nama Model : Amna Batrisyia, Haziq Danieal & Damia Qaisara

Wednesday, July 4, 2012

Duhai Hati

hati....
janganlah bersedih
sila kental sila kuat
airmata...
behentilah dari menitis
kasihanilah mata
bengkak dan merah
otak...
fikirlah yang positif
berikan kekuatan pada yang lain
biarlah hanya yang indah dan baik sahaja
YA ALLAH
andai ini ujian yang terbaik
hati ini sepenuhnya redha
tak terdaya untuk menolak tak ingin dibiarkan mengalah
padamu ku bersujud
berilah sedikit kekuatan
untuk mengharunginya dengan lebih tabah
hilangkan perasaan yang semakin membunuh rasa
"ALLAH turunkan hujan sebab Allah ingin hadiahkan pelangi.."

Monday, July 2, 2012

Gudbye First Year Semester

Alhamdulillah 1st year semester dh pun berlalu..
tnpa kita sedar stiap detik yg berlalu menciptakan memori
memori yg akan dikenang sepanjang hayat
pahit manis mengharungi khdpn sbgai seorg mahasiswi
smoga taun2 akan dtg akan lbih bermakna 
dan penuh dengan ilmu2 yg lebih berguna.. BYE2~!
1st sem - Bersama warga blok PROTON
Sambutan Hari Pengasas UUM
Clss Tarian Melayu - Wawa (my buddy)
menjadi Pengarah Projek
Karnival bersama adik2 comel
Bersama2 kwn2 prog - Ceramah masuk Kampung !
Bersama2 adik2 ku yg santek2 
Summer Camp bersama penduduk org asli
berkonvoi ramai2 dr sintok ke penang
aktiviti bersama masyarakat - pemberian kupon rm500
Sambutan Aidilfitri 2011
Penari back up artis
*** COLOURFUL~!! nantikan gambar2 sem baru yaww..
~..HELLO 2nd year..~
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal