Saturday, July 16, 2011

Semakan UPU 2011

Dikarut oleh Aida Nasirah at 5:42 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
lebih kurang pkul 1 tghari.. berdebar2 dada aku on laptop
msg plk msuk bertalu2. "Aida, cmne.? dh check.?"
connect berukband n sign in fb. stalk kwn2 pnya status dlu.
wahh.. bestnya.. de kwn2 yg dpt.. congrats2.!
aku.? hah.? x nak la check. errr.. ok2 check pkai sms jela
taip ic then send ke 15888.
smbung balik men fb. dada mkin berombak2. 
alamak bj lum sidai. "achiumm" <-- sms tone. msg msuk lg n lg.
Ishh.. jgn la tnya.. kn dh ckp lum check lg. g la check dlu. haishh
geram tol kwn2 aku neh x nak check suh aku dlu
kalo aku dpt bru die nak chck alasan sbb pointer aku lbih tggi
lompang kang. cmne kalo x dpt.? msti ngis lg kn. 
bkn disebabkan pointer tggi ka pe ka.. skg neh ikut rezeki.
errr.. ada ke rezeki aku kli neh. sms.? lma nau.! x reply2 blk pn.
mula trasa lembap+kuat sket+x sabar.
carian enjin google "semakan upu 2011" taip ic num
bismilahirohmanirrohim.... 
hnya Allah maha mengetahui di mana rezeki aku

***loading***
(ishhh... lari la xmo tgk laptop.! lari dok blkg laptop. haha.)


TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD : UP09 
 NAMA PROGRAM : SARJANA MUDA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA DENGAN KEPUJIAN 
 IPTA : UNIVERSITI UTARA MALAYSIA (UUM)


wutttt.?? gosok mata sket. salah baca ker.?
Ya Allah.... disini rezeki aku rpanya. syukurrrr
alhamdulillah... x psl2 meleleh airmata aku.. terasa sebak.
terkejut+gembira+tak sangka+terharu
knp aku jd cmnie.?? syok tersgt.??
sbb Allah telah mengajar aku 1 pengajaran yg x ternilai
Belaja erti m'hargai ssuatu peluang
x mudah jln aku utk smbg degree sperti mudahnya dip dlu
masuk neh setelah 3x aku apply
time sem6, dip, apply upu. Maaf anda x layak.
uitm dec intake. Maaf anda x layak.
upu sept intake. alhamdulillah kesabaran x sia2.
bl dipikir2 balik, kalo Allah x duga cmnie
mesti aku x hargai n pandang sambil lewa je result neh.. epy tp x excited
mesti aku xkan dapat rasa prasaan cmna aku rasa skg
betapa bermaknanya peluang neh utk aku ^_^
setaun dh rehat skg tiba la msa kembali jd student.!!!!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, July 13, 2011

Rambut Kerinting.

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:30 AM
Reaksi Anda: 
1 comments
tgk sni & hanya terbalikkan sedikit pembayangan anda, 
bayangkan budak neh versi malay yg berambut hitam dan kerinting besar. 
siyes.! mmg de iras aku kecik2. cumey x.? haha
Malam neh nk smbg update entri mlm td. gara2 internet berukband lembap, terpaksa aku msuk draft je dlu. ok2 mlm neh nak publish mengenai isu rambut. Penjagaan rambut manakah yg paling mudah.? rambut lurus or kerinting. kalo nak sedap lg bunyinyer kita panggil rambut curl ok.? aku lak diklasifikasi sbgai gadis rmbut curl. penjagaan rmbut curl bkn la 1 perkara yg mudah. penjagaan yg sensitif n rumit.

situasi aku : panjang sket dari ini
dlm 2 ari neh aku de terpikir nk ptong rmbut. rmbut yg smkin pjg n aku dh mula rsa RIMAS. dh tiba msa terpkir utk nak brubah style. transform. rsanya cam nak ptong atas bahu n rebond. ok x.? rugila kalo x try bnda yg diidam2kan oleh suma wanita dlm hidup neh iaitu makeover. even pkai tdung sapa ckp x leh try. tudung bkn dipkai 24jam. dok umah free hair gak kan. 
pjg + tebal = sgt merimaskan
tapi yg jd kebimbingan aku skg cmna ngan sanggul aku nti.? aku bkal kehilangan sanggul aku. pkai tdung tnpa sanggul rsa cam hlg seri. mmg la byk inner bersanggul di pasaran tp x suma ssuai ngan keadaan aku. tapi kalo dipikir2 blk aku mmg dh x sggup lg nk memanjangkan lg rmbut neh. totally surrender. rmbut curl lbih mudah kusut n ssh utk disikat. kalo rmbut yg lurus cntek bl disikat tp rmbut curl plk sblknya. tnpa disikat bentuk curl tu akan bergabung dgn curl yang selekuk dgnnya. curl x bole dibiarkan kering. nti akan klihatan kusut n x terurus. cam dlm iklan shmpoo tu. sbb tu penjagaannya perlu dipastikan sentiasa berlembap. so kna la sapukan perapi tanpa bilas or sdikit bby oil or zaiton. rmbut curl yg lembap akan kelihatan berkilat n berhayun berlekuk. bg aku sgt cntek. lagi pjg lagi cntek. 

tp kalo disikat dan dipisahkan setiap 1 helaian rmbut, rmbut tu akan mengerbang n kelihatan selekeh. ati2 keyh. rmbut style neh jgk ssh nk tahu ngan tepat pjg die sbb cam rmbut aku, bl bsah n berat ngan air ia akan cecah ke pinggang tapi bl dh sedikit kering, ia akan naik atas dr pinggang. dh nma pun berlekuk2. so x bpa nak tau ngan tepatnya la. bl aku tgk lelaki yg berani menampilkan curly style aku mmg tertarik. stylish.! x suma lelaki brani gayakan cm2. 

contoh terdekat, die ney la. elyas.!

aku membayangkan t 1day nti if aku dh ada anak, anak perempuan aku akan mewarisi rmbut gen aku iaitu rambut curl. dapat aku bygkan btapa cumeynya die ngan rmbut kerinting nipis yang hitam berkilat. ohh.. so sweet. hahaha. gewdiks.! .::~men2 jela.

p/s : tapi kan.. er.. er.. cam syg lak nak ptong. btol x.?


daripada bia terlepas terurai cmnie, aku lebih suka diikat. panas dowh.!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Saturday, July 16, 2011

Semakan UPU 2011

lebih kurang pkul 1 tghari.. berdebar2 dada aku on laptop
msg plk msuk bertalu2. "Aida, cmne.? dh check.?"
connect berukband n sign in fb. stalk kwn2 pnya status dlu.
wahh.. bestnya.. de kwn2 yg dpt.. congrats2.!
aku.? hah.? x nak la check. errr.. ok2 check pkai sms jela
taip ic then send ke 15888.
smbung balik men fb. dada mkin berombak2. 
alamak bj lum sidai. "achiumm" <-- sms tone. msg msuk lg n lg.
Ishh.. jgn la tnya.. kn dh ckp lum check lg. g la check dlu. haishh
geram tol kwn2 aku neh x nak check suh aku dlu
kalo aku dpt bru die nak chck alasan sbb pointer aku lbih tggi
lompang kang. cmne kalo x dpt.? msti ngis lg kn. 
bkn disebabkan pointer tggi ka pe ka.. skg neh ikut rezeki.
errr.. ada ke rezeki aku kli neh. sms.? lma nau.! x reply2 blk pn.
mula trasa lembap+kuat sket+x sabar.
carian enjin google "semakan upu 2011" taip ic num
bismilahirohmanirrohim.... 
hnya Allah maha mengetahui di mana rezeki aku

***loading***
(ishhh... lari la xmo tgk laptop.! lari dok blkg laptop. haha.)


TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD : UP09 
 NAMA PROGRAM : SARJANA MUDA PENGURUSAN SUMBER MANUSIA DENGAN KEPUJIAN 
 IPTA : UNIVERSITI UTARA MALAYSIA (UUM)


wutttt.?? gosok mata sket. salah baca ker.?
Ya Allah.... disini rezeki aku rpanya. syukurrrr
alhamdulillah... x psl2 meleleh airmata aku.. terasa sebak.
terkejut+gembira+tak sangka+terharu
knp aku jd cmnie.?? syok tersgt.??
sbb Allah telah mengajar aku 1 pengajaran yg x ternilai
Belaja erti m'hargai ssuatu peluang
x mudah jln aku utk smbg degree sperti mudahnya dip dlu
masuk neh setelah 3x aku apply
time sem6, dip, apply upu. Maaf anda x layak.
uitm dec intake. Maaf anda x layak.
upu sept intake. alhamdulillah kesabaran x sia2.
bl dipikir2 balik, kalo Allah x duga cmnie
mesti aku x hargai n pandang sambil lewa je result neh.. epy tp x excited
mesti aku xkan dapat rasa prasaan cmna aku rasa skg
betapa bermaknanya peluang neh utk aku ^_^
setaun dh rehat skg tiba la msa kembali jd student.!!!!

Wednesday, July 13, 2011

Rambut Kerinting.

tgk sni & hanya terbalikkan sedikit pembayangan anda, 
bayangkan budak neh versi malay yg berambut hitam dan kerinting besar. 
siyes.! mmg de iras aku kecik2. cumey x.? haha
Malam neh nk smbg update entri mlm td. gara2 internet berukband lembap, terpaksa aku msuk draft je dlu. ok2 mlm neh nak publish mengenai isu rambut. Penjagaan rambut manakah yg paling mudah.? rambut lurus or kerinting. kalo nak sedap lg bunyinyer kita panggil rambut curl ok.? aku lak diklasifikasi sbgai gadis rmbut curl. penjagaan rmbut curl bkn la 1 perkara yg mudah. penjagaan yg sensitif n rumit.

situasi aku : panjang sket dari ini
dlm 2 ari neh aku de terpikir nk ptong rmbut. rmbut yg smkin pjg n aku dh mula rsa RIMAS. dh tiba msa terpkir utk nak brubah style. transform. rsanya cam nak ptong atas bahu n rebond. ok x.? rugila kalo x try bnda yg diidam2kan oleh suma wanita dlm hidup neh iaitu makeover. even pkai tdung sapa ckp x leh try. tudung bkn dipkai 24jam. dok umah free hair gak kan. 
pjg + tebal = sgt merimaskan
tapi yg jd kebimbingan aku skg cmna ngan sanggul aku nti.? aku bkal kehilangan sanggul aku. pkai tdung tnpa sanggul rsa cam hlg seri. mmg la byk inner bersanggul di pasaran tp x suma ssuai ngan keadaan aku. tapi kalo dipikir2 blk aku mmg dh x sggup lg nk memanjangkan lg rmbut neh. totally surrender. rmbut curl lbih mudah kusut n ssh utk disikat. kalo rmbut yg lurus cntek bl disikat tp rmbut curl plk sblknya. tnpa disikat bentuk curl tu akan bergabung dgn curl yang selekuk dgnnya. curl x bole dibiarkan kering. nti akan klihatan kusut n x terurus. cam dlm iklan shmpoo tu. sbb tu penjagaannya perlu dipastikan sentiasa berlembap. so kna la sapukan perapi tanpa bilas or sdikit bby oil or zaiton. rmbut curl yg lembap akan kelihatan berkilat n berhayun berlekuk. bg aku sgt cntek. lagi pjg lagi cntek. 

tp kalo disikat dan dipisahkan setiap 1 helaian rmbut, rmbut tu akan mengerbang n kelihatan selekeh. ati2 keyh. rmbut style neh jgk ssh nk tahu ngan tepat pjg die sbb cam rmbut aku, bl bsah n berat ngan air ia akan cecah ke pinggang tapi bl dh sedikit kering, ia akan naik atas dr pinggang. dh nma pun berlekuk2. so x bpa nak tau ngan tepatnya la. bl aku tgk lelaki yg berani menampilkan curly style aku mmg tertarik. stylish.! x suma lelaki brani gayakan cm2. 

contoh terdekat, die ney la. elyas.!

aku membayangkan t 1day nti if aku dh ada anak, anak perempuan aku akan mewarisi rmbut gen aku iaitu rambut curl. dapat aku bygkan btapa cumeynya die ngan rmbut kerinting nipis yang hitam berkilat. ohh.. so sweet. hahaha. gewdiks.! .::~men2 jela.

p/s : tapi kan.. er.. er.. cam syg lak nak ptong. btol x.?


daripada bia terlepas terurai cmnie, aku lebih suka diikat. panas dowh.!
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal