Wednesday, July 13, 2011

Rambut Kerinting.

Dikarut oleh Aida Nasirah at 12:30 AM
Reaksi Anda: 
tgk sni & hanya terbalikkan sedikit pembayangan anda, 
bayangkan budak neh versi malay yg berambut hitam dan kerinting besar. 
siyes.! mmg de iras aku kecik2. cumey x.? haha
Malam neh nk smbg update entri mlm td. gara2 internet berukband lembap, terpaksa aku msuk draft je dlu. ok2 mlm neh nak publish mengenai isu rambut. Penjagaan rambut manakah yg paling mudah.? rambut lurus or kerinting. kalo nak sedap lg bunyinyer kita panggil rambut curl ok.? aku lak diklasifikasi sbgai gadis rmbut curl. penjagaan rmbut curl bkn la 1 perkara yg mudah. penjagaan yg sensitif n rumit.

situasi aku : panjang sket dari ini
dlm 2 ari neh aku de terpikir nk ptong rmbut. rmbut yg smkin pjg n aku dh mula rsa RIMAS. dh tiba msa terpkir utk nak brubah style. transform. rsanya cam nak ptong atas bahu n rebond. ok x.? rugila kalo x try bnda yg diidam2kan oleh suma wanita dlm hidup neh iaitu makeover. even pkai tdung sapa ckp x leh try. tudung bkn dipkai 24jam. dok umah free hair gak kan. 
pjg + tebal = sgt merimaskan
tapi yg jd kebimbingan aku skg cmna ngan sanggul aku nti.? aku bkal kehilangan sanggul aku. pkai tdung tnpa sanggul rsa cam hlg seri. mmg la byk inner bersanggul di pasaran tp x suma ssuai ngan keadaan aku. tapi kalo dipikir2 blk aku mmg dh x sggup lg nk memanjangkan lg rmbut neh. totally surrender. rmbut curl lbih mudah kusut n ssh utk disikat. kalo rmbut yg lurus cntek bl disikat tp rmbut curl plk sblknya. tnpa disikat bentuk curl tu akan bergabung dgn curl yang selekuk dgnnya. curl x bole dibiarkan kering. nti akan klihatan kusut n x terurus. cam dlm iklan shmpoo tu. sbb tu penjagaannya perlu dipastikan sentiasa berlembap. so kna la sapukan perapi tanpa bilas or sdikit bby oil or zaiton. rmbut curl yg lembap akan kelihatan berkilat n berhayun berlekuk. bg aku sgt cntek. lagi pjg lagi cntek. 

tp kalo disikat dan dipisahkan setiap 1 helaian rmbut, rmbut tu akan mengerbang n kelihatan selekeh. ati2 keyh. rmbut style neh jgk ssh nk tahu ngan tepat pjg die sbb cam rmbut aku, bl bsah n berat ngan air ia akan cecah ke pinggang tapi bl dh sedikit kering, ia akan naik atas dr pinggang. dh nma pun berlekuk2. so x bpa nak tau ngan tepatnya la. bl aku tgk lelaki yg berani menampilkan curly style aku mmg tertarik. stylish.! x suma lelaki brani gayakan cm2. 

contoh terdekat, die ney la. elyas.!

aku membayangkan t 1day nti if aku dh ada anak, anak perempuan aku akan mewarisi rmbut gen aku iaitu rambut curl. dapat aku bygkan btapa cumeynya die ngan rmbut kerinting nipis yang hitam berkilat. ohh.. so sweet. hahaha. gewdiks.! .::~men2 jela.

p/s : tapi kan.. er.. er.. cam syg lak nak ptong. btol x.?


daripada bia terlepas terurai cmnie, aku lebih suka diikat. panas dowh.!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

1 comments on "Rambut Kerinting."

Taufan Bin Ribut on July 13, 2011 at 1:09 AM said...

curl lagi seksi wow..hahaha..


Entri terkini : Patut lah kau femes ek?Pakai taktik kotor rupenye..
Entri sebelum :Bro,gua pon pakai p1 wimax gak lah!
Watch my video songs ^_^

Wednesday, July 13, 2011

Rambut Kerinting.

tgk sni & hanya terbalikkan sedikit pembayangan anda, 
bayangkan budak neh versi malay yg berambut hitam dan kerinting besar. 
siyes.! mmg de iras aku kecik2. cumey x.? haha
Malam neh nk smbg update entri mlm td. gara2 internet berukband lembap, terpaksa aku msuk draft je dlu. ok2 mlm neh nak publish mengenai isu rambut. Penjagaan rambut manakah yg paling mudah.? rambut lurus or kerinting. kalo nak sedap lg bunyinyer kita panggil rambut curl ok.? aku lak diklasifikasi sbgai gadis rmbut curl. penjagaan rmbut curl bkn la 1 perkara yg mudah. penjagaan yg sensitif n rumit.

situasi aku : panjang sket dari ini
dlm 2 ari neh aku de terpikir nk ptong rmbut. rmbut yg smkin pjg n aku dh mula rsa RIMAS. dh tiba msa terpkir utk nak brubah style. transform. rsanya cam nak ptong atas bahu n rebond. ok x.? rugila kalo x try bnda yg diidam2kan oleh suma wanita dlm hidup neh iaitu makeover. even pkai tdung sapa ckp x leh try. tudung bkn dipkai 24jam. dok umah free hair gak kan. 
pjg + tebal = sgt merimaskan
tapi yg jd kebimbingan aku skg cmna ngan sanggul aku nti.? aku bkal kehilangan sanggul aku. pkai tdung tnpa sanggul rsa cam hlg seri. mmg la byk inner bersanggul di pasaran tp x suma ssuai ngan keadaan aku. tapi kalo dipikir2 blk aku mmg dh x sggup lg nk memanjangkan lg rmbut neh. totally surrender. rmbut curl lbih mudah kusut n ssh utk disikat. kalo rmbut yg lurus cntek bl disikat tp rmbut curl plk sblknya. tnpa disikat bentuk curl tu akan bergabung dgn curl yang selekuk dgnnya. curl x bole dibiarkan kering. nti akan klihatan kusut n x terurus. cam dlm iklan shmpoo tu. sbb tu penjagaannya perlu dipastikan sentiasa berlembap. so kna la sapukan perapi tanpa bilas or sdikit bby oil or zaiton. rmbut curl yg lembap akan kelihatan berkilat n berhayun berlekuk. bg aku sgt cntek. lagi pjg lagi cntek. 

tp kalo disikat dan dipisahkan setiap 1 helaian rmbut, rmbut tu akan mengerbang n kelihatan selekeh. ati2 keyh. rmbut style neh jgk ssh nk tahu ngan tepat pjg die sbb cam rmbut aku, bl bsah n berat ngan air ia akan cecah ke pinggang tapi bl dh sedikit kering, ia akan naik atas dr pinggang. dh nma pun berlekuk2. so x bpa nak tau ngan tepatnya la. bl aku tgk lelaki yg berani menampilkan curly style aku mmg tertarik. stylish.! x suma lelaki brani gayakan cm2. 

contoh terdekat, die ney la. elyas.!

aku membayangkan t 1day nti if aku dh ada anak, anak perempuan aku akan mewarisi rmbut gen aku iaitu rambut curl. dapat aku bygkan btapa cumeynya die ngan rmbut kerinting nipis yang hitam berkilat. ohh.. so sweet. hahaha. gewdiks.! .::~men2 jela.

p/s : tapi kan.. er.. er.. cam syg lak nak ptong. btol x.?


daripada bia terlepas terurai cmnie, aku lebih suka diikat. panas dowh.!
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal