Wednesday, June 22, 2011

Soalan Interview. Susah.!!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:31 PM
Reaksi Anda: 
21/06/2011 aku g interview bagi jawatan Pen. Peg. Tadbir N27. 730 pagi aku dh smpai sna. ingtkan aku org terawal, cam berat sgt nak nek dlu. bkn pe takut lak aku kalo jd org 1st kan. tapi disebabkan mak aku nak gak aku g daftar dulu so aku pn g la. fuhh.. selamat de org yg dtg lg awl dr aku. aku dpt la no. 3.. okla kan. x de la awl sgt or lmbat sgt. dpt la aku prepare pe yg ptt. dh msuk blk interview tu korang nk tau x pe soklan2 nyer.?? jeng2.. urmm.. aku dpt 2 interviewer dr putrajaya. dua2 lelaki n dua2 chinese. so dpt agak x interview aku tu cmne.? of course la die lebihkan penggunaan bahasa inggeris okies.! 1stly 'introduce urself' mmg full in english. aku pun xplain la pe yg ptt.. kalo nak aku cita ttg satu2 soalan yg die tnye mmg la byk.. cuma arinie aku nak kongsi soalan yg aku x dapat nk jwb je. ok x.? antara soalan yg aku mmg x dpt jwb :-

1. Siapakah ketua bagi jawatan N27.
2. Apakah pekeliling yg baru dikeluarkan oleh JPA.
3. Berikan insentif2 bagi GTP dan ETP.

OMG.! aku mmg x tau jwpn tu n ngan ikhlas aku ngaku yg "minta maaf tuan saya x tahu." tu je jwpn yg aku bole bg. nak suh aku goreng.? kang salah nmpak sgt jahilnya kan lebih bek x pyh. kwn2 mak aku pn pesan jgn menipu yer.. dieorg tu lbih pndai dr kite so aku pn ngaku la yg aku mmg x tau ngan lbih mendalam ttg tu. soalan2 yg len alhamdulillah aku dpt jawab. skop keja, background, integriti kita mmg la die nak tau. tu suma alhamdulillah aku dah lepas cuma yg atas tu td la. sangkut ohh sangkut. ermm.. pape pn t tgk la result cmne. bergantung la pd rezeki kan. tgk la rezeki aku ke arah mna, keja or further study. aku tawakal je ;)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

2 comments on "Soalan Interview. Susah.!!"

Drunbella Khoo on June 22, 2011 at 10:55 PM said...

gudluck.
=)

anys on June 22, 2011 at 11:48 PM said...

gud luck to you!

Wednesday, June 22, 2011

Soalan Interview. Susah.!!

21/06/2011 aku g interview bagi jawatan Pen. Peg. Tadbir N27. 730 pagi aku dh smpai sna. ingtkan aku org terawal, cam berat sgt nak nek dlu. bkn pe takut lak aku kalo jd org 1st kan. tapi disebabkan mak aku nak gak aku g daftar dulu so aku pn g la. fuhh.. selamat de org yg dtg lg awl dr aku. aku dpt la no. 3.. okla kan. x de la awl sgt or lmbat sgt. dpt la aku prepare pe yg ptt. dh msuk blk interview tu korang nk tau x pe soklan2 nyer.?? jeng2.. urmm.. aku dpt 2 interviewer dr putrajaya. dua2 lelaki n dua2 chinese. so dpt agak x interview aku tu cmne.? of course la die lebihkan penggunaan bahasa inggeris okies.! 1stly 'introduce urself' mmg full in english. aku pun xplain la pe yg ptt.. kalo nak aku cita ttg satu2 soalan yg die tnye mmg la byk.. cuma arinie aku nak kongsi soalan yg aku x dapat nk jwb je. ok x.? antara soalan yg aku mmg x dpt jwb :-

1. Siapakah ketua bagi jawatan N27.
2. Apakah pekeliling yg baru dikeluarkan oleh JPA.
3. Berikan insentif2 bagi GTP dan ETP.

OMG.! aku mmg x tau jwpn tu n ngan ikhlas aku ngaku yg "minta maaf tuan saya x tahu." tu je jwpn yg aku bole bg. nak suh aku goreng.? kang salah nmpak sgt jahilnya kan lebih bek x pyh. kwn2 mak aku pn pesan jgn menipu yer.. dieorg tu lbih pndai dr kite so aku pn ngaku la yg aku mmg x tau ngan lbih mendalam ttg tu. soalan2 yg len alhamdulillah aku dpt jawab. skop keja, background, integriti kita mmg la die nak tau. tu suma alhamdulillah aku dah lepas cuma yg atas tu td la. sangkut ohh sangkut. ermm.. pape pn t tgk la result cmne. bergantung la pd rezeki kan. tgk la rezeki aku ke arah mna, keja or further study. aku tawakal je ;)
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal