Wednesday, June 22, 2011

Soalan Interview. Susah.!!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:31 PM
Reaksi Anda: 
2 comments
21/06/2011 aku g interview bagi jawatan Pen. Peg. Tadbir N27. 730 pagi aku dh smpai sna. ingtkan aku org terawal, cam berat sgt nak nek dlu. bkn pe takut lak aku kalo jd org 1st kan. tapi disebabkan mak aku nak gak aku g daftar dulu so aku pn g la. fuhh.. selamat de org yg dtg lg awl dr aku. aku dpt la no. 3.. okla kan. x de la awl sgt or lmbat sgt. dpt la aku prepare pe yg ptt. dh msuk blk interview tu korang nk tau x pe soklan2 nyer.?? jeng2.. urmm.. aku dpt 2 interviewer dr putrajaya. dua2 lelaki n dua2 chinese. so dpt agak x interview aku tu cmne.? of course la die lebihkan penggunaan bahasa inggeris okies.! 1stly 'introduce urself' mmg full in english. aku pun xplain la pe yg ptt.. kalo nak aku cita ttg satu2 soalan yg die tnye mmg la byk.. cuma arinie aku nak kongsi soalan yg aku x dapat nk jwb je. ok x.? antara soalan yg aku mmg x dpt jwb :-

1. Siapakah ketua bagi jawatan N27.
2. Apakah pekeliling yg baru dikeluarkan oleh JPA.
3. Berikan insentif2 bagi GTP dan ETP.

OMG.! aku mmg x tau jwpn tu n ngan ikhlas aku ngaku yg "minta maaf tuan saya x tahu." tu je jwpn yg aku bole bg. nak suh aku goreng.? kang salah nmpak sgt jahilnya kan lebih bek x pyh. kwn2 mak aku pn pesan jgn menipu yer.. dieorg tu lbih pndai dr kite so aku pn ngaku la yg aku mmg x tau ngan lbih mendalam ttg tu. soalan2 yg len alhamdulillah aku dpt jawab. skop keja, background, integriti kita mmg la die nak tau. tu suma alhamdulillah aku dah lepas cuma yg atas tu td la. sangkut ohh sangkut. ermm.. pape pn t tgk la result cmne. bergantung la pd rezeki kan. tgk la rezeki aku ke arah mna, keja or further study. aku tawakal je ;)


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Tuesday, June 7, 2011

Selamat Tinggal JSSB

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:59 PM
Reaksi Anda: 
0 comments
Arinie adalah ari terakhir aku di syarikat JSSB. setelah notis 7 ari dah aku bg arinie dh last aku berkhidmat di sini. wahh2.. ayattt.. act byk pengalaman yang dapat aku amik kt sni. walaupun aku menjawat jawatan sbgai exec. latihan & kualiti tapi aku gak dpt kutip pengalaman utk handle akaun, katering, sedikit utk promotion & marketing, kerani pn bole bahh.. mahal kan pengalaman aku tuh. (ehem2.. cust neh, m'ganggu konsentrasi aku nak mengarang ayat jela.! hlg abis idea aku.) hehe.. meja sblh aku ney en. aziz ngah deal ngan cust. utk katering. kuat btol suara die. takpe2.. back 2 our topic.. sebenarnya aku x mampu nak keja under pressure. aku leh stress n hilang fokus. smpai penah kwn aku kata.. "cuti2 pn keja.? bangla pn tau cuti." bengang tol aku dgr ayat power die. aku de option len ke. once aku dh pilih n sedia mnawarkan khidmat di sni, pe yg mampu aku bt bl dpt arahan utk keja. tp atleast jgn cakap cmtu. terbakar ati aku dgr. tp jgk.. kira okla, aku dpt mcm2 skill. u.? ada.? x kan.? jeles la sket kat sy. x sume dpt pluang cm sy tau. ngeh2. (ngan senyuman yg kurang ikhlasnyer) nak keja sni komitmen kna tggi. sanggup keja di ari cuti, snggup keja hingga lewat malam, mampu bkeja dlm bidang lain dan yg paling penting bole tima kritikan ngan ati terbuka. benefit keja sni plk.. management akan provide staff meal, hostel, briefing pagi akan dimulai ngan membaca al-quran per person (ustaz pun ada) leh improve bacaan quran, tajwid, heartwash (ingt brainwash je ke yg ada) tazkirah dr ustaz. untung kan.? dr sebulan skli baca quran kini ari2 dapat baca tau. bole jaga kesihatan gak sbb kat sni boss de gak bt kelab utk herbalife. bkeja smbil menjaga ksihatan. package tu.! kembali kpd tjuan asal aku menulis arinie adalah utk maklumkan pd u'ols yg pasnie mybe aku dh jarang update blog aku. x dapat nak blogwalking lg. x dpt reply kunjungan korang lg. sbbnya, umah aku x da tenet.. sob.. sob.. T_T phm2 jela kalo guna berukband lmbat la. fedup je nak on9. tp pape pn korang jgn jemu berkunjung ke sni slu yer. bl aku on9 aku balas pe yg ptt yer. Gudbye selayang.!!

special menu Nasi Beriani Bukhara

Kursus Masakan Kek kpd yg berminat

special menu utk pengantin bersantap


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Friday, June 3, 2011

Tanah Tumpah Darahku ♥

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:45 AM
Reaksi Anda: 
0 comments
Disebabkan arinie aku rasa teringin pulak nak join kat bloglist abg teror so aku kena bt la entri neh. kat sni aku perlu menjawab beberapa soalan utk melayakkan aku join c2. cewahhh. dh mcm nk apply apa dh. kpd kwn2 pun bole tumpang sekaki menjenguk2 baca asl usul aku. hehe.

1. Dimana anda dilahirkan?
- celik2 mata ja dh nmpak bandar kangar. haha. smestinya Hosp. Besar Kangar, Perlis.

2. Dimana anda dibesarkan?
- bangga mengaku anak jati Perlis. dibesarkan jgk pun di Kangar, Perlis.

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
- dh lahir n besar kt c2 so nak la msuk blogger Perlis kan.

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
- sbb x penah lupa dimana tanah kelahiran aku even dh merata merantau.. tp pi mai pi mai balik semula kt sna. tmbh2 time raya la. ahaha. tapi2.. aipp2 lum abis g, yg penting PERLIS ttp dihati. muah 


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, June 1, 2011

Jangan Salah Anggap Lagi

Dikarut oleh Aida Nasirah at 11:25 AM
Reaksi Anda: 
4 comments
Ikhlas gitau kt korang....

siapa cakap saya lemah lembut
sy lasak n kadagkala kasar gak

siapa cakap saya pendiam
sememangnya sy suka berceloteh

siapa ingat saya sombong
sebenarnya sy suka memerhati dulu karakter anda
sy jgk seorang yg humor

siapa cakap sy slumber & x kisah
sy amat2 peduli psl penerimaan org sekeliling

kwn2 kata sy gila2 n rock
dieorang gak x tau yg sebenarnya sy jgk pemalu

ex kata sy degil, keras kepala
die x tau yg sebenarnya tu dipanggil EGO

dieorang ingat ati saya kebal & kuat
dieorang terlupa sy jgk seorang pmpn biasa 
yg mudah terluka & ssh melupakan yg pnh disygi, 
tapi utk apa sy mnunjuk2 suma tu

dieorang gak kata saya seorang epy go lucky, mudah tergelak
mmg pun ! kang marah tau lak cuak.

ada org pelik nape ngn org len sy mesra n ramah tapi ngan die x
tu tndanya sy x selesa ngan awk. opss.. sori..

siapa cakap saya berhati keras
kelemahan sy ialah mudah kesian kt orang

kenapa sy tulis entri neh. yela suma org suka akn pmpn yg lemah lmbut, sopan, tapi sy x nak pretend. sy suka diri sy seadanya. sy x perlu jd org len utk bt org senang ngn sy. if x sng, leh pegi eyhh. sy bkn dilahirkan ngan sifat ayu, lembut gemalai, bersopan santun cam pmpn melayu terakhir.. x.. x.. sy dilahirkan ngan mnjadi kanak2 yg sgt lasak n hyperactive... bl besar sy mampu ssuaikan dri ngn persekitaran n berubah mnjadi ank gadis sunti yg x bersifat tomboy lg. transformasi semulajadi yg bermakna bg fmily sy. haha, klakar tol.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

Wednesday, June 22, 2011

Soalan Interview. Susah.!!

21/06/2011 aku g interview bagi jawatan Pen. Peg. Tadbir N27. 730 pagi aku dh smpai sna. ingtkan aku org terawal, cam berat sgt nak nek dlu. bkn pe takut lak aku kalo jd org 1st kan. tapi disebabkan mak aku nak gak aku g daftar dulu so aku pn g la. fuhh.. selamat de org yg dtg lg awl dr aku. aku dpt la no. 3.. okla kan. x de la awl sgt or lmbat sgt. dpt la aku prepare pe yg ptt. dh msuk blk interview tu korang nk tau x pe soklan2 nyer.?? jeng2.. urmm.. aku dpt 2 interviewer dr putrajaya. dua2 lelaki n dua2 chinese. so dpt agak x interview aku tu cmne.? of course la die lebihkan penggunaan bahasa inggeris okies.! 1stly 'introduce urself' mmg full in english. aku pun xplain la pe yg ptt.. kalo nak aku cita ttg satu2 soalan yg die tnye mmg la byk.. cuma arinie aku nak kongsi soalan yg aku x dapat nk jwb je. ok x.? antara soalan yg aku mmg x dpt jwb :-

1. Siapakah ketua bagi jawatan N27.
2. Apakah pekeliling yg baru dikeluarkan oleh JPA.
3. Berikan insentif2 bagi GTP dan ETP.

OMG.! aku mmg x tau jwpn tu n ngan ikhlas aku ngaku yg "minta maaf tuan saya x tahu." tu je jwpn yg aku bole bg. nak suh aku goreng.? kang salah nmpak sgt jahilnya kan lebih bek x pyh. kwn2 mak aku pn pesan jgn menipu yer.. dieorg tu lbih pndai dr kite so aku pn ngaku la yg aku mmg x tau ngan lbih mendalam ttg tu. soalan2 yg len alhamdulillah aku dpt jawab. skop keja, background, integriti kita mmg la die nak tau. tu suma alhamdulillah aku dah lepas cuma yg atas tu td la. sangkut ohh sangkut. ermm.. pape pn t tgk la result cmne. bergantung la pd rezeki kan. tgk la rezeki aku ke arah mna, keja or further study. aku tawakal je ;)

Tuesday, June 7, 2011

Selamat Tinggal JSSB

Arinie adalah ari terakhir aku di syarikat JSSB. setelah notis 7 ari dah aku bg arinie dh last aku berkhidmat di sini. wahh2.. ayattt.. act byk pengalaman yang dapat aku amik kt sni. walaupun aku menjawat jawatan sbgai exec. latihan & kualiti tapi aku gak dpt kutip pengalaman utk handle akaun, katering, sedikit utk promotion & marketing, kerani pn bole bahh.. mahal kan pengalaman aku tuh. (ehem2.. cust neh, m'ganggu konsentrasi aku nak mengarang ayat jela.! hlg abis idea aku.) hehe.. meja sblh aku ney en. aziz ngah deal ngan cust. utk katering. kuat btol suara die. takpe2.. back 2 our topic.. sebenarnya aku x mampu nak keja under pressure. aku leh stress n hilang fokus. smpai penah kwn aku kata.. "cuti2 pn keja.? bangla pn tau cuti." bengang tol aku dgr ayat power die. aku de option len ke. once aku dh pilih n sedia mnawarkan khidmat di sni, pe yg mampu aku bt bl dpt arahan utk keja. tp atleast jgn cakap cmtu. terbakar ati aku dgr. tp jgk.. kira okla, aku dpt mcm2 skill. u.? ada.? x kan.? jeles la sket kat sy. x sume dpt pluang cm sy tau. ngeh2. (ngan senyuman yg kurang ikhlasnyer) nak keja sni komitmen kna tggi. sanggup keja di ari cuti, snggup keja hingga lewat malam, mampu bkeja dlm bidang lain dan yg paling penting bole tima kritikan ngan ati terbuka. benefit keja sni plk.. management akan provide staff meal, hostel, briefing pagi akan dimulai ngan membaca al-quran per person (ustaz pun ada) leh improve bacaan quran, tajwid, heartwash (ingt brainwash je ke yg ada) tazkirah dr ustaz. untung kan.? dr sebulan skli baca quran kini ari2 dapat baca tau. bole jaga kesihatan gak sbb kat sni boss de gak bt kelab utk herbalife. bkeja smbil menjaga ksihatan. package tu.! kembali kpd tjuan asal aku menulis arinie adalah utk maklumkan pd u'ols yg pasnie mybe aku dh jarang update blog aku. x dapat nak blogwalking lg. x dpt reply kunjungan korang lg. sbbnya, umah aku x da tenet.. sob.. sob.. T_T phm2 jela kalo guna berukband lmbat la. fedup je nak on9. tp pape pn korang jgn jemu berkunjung ke sni slu yer. bl aku on9 aku balas pe yg ptt yer. Gudbye selayang.!!

special menu Nasi Beriani Bukhara

Kursus Masakan Kek kpd yg berminat

special menu utk pengantin bersantap

Friday, June 3, 2011

Tanah Tumpah Darahku ♥

Disebabkan arinie aku rasa teringin pulak nak join kat bloglist abg teror so aku kena bt la entri neh. kat sni aku perlu menjawab beberapa soalan utk melayakkan aku join c2. cewahhh. dh mcm nk apply apa dh. kpd kwn2 pun bole tumpang sekaki menjenguk2 baca asl usul aku. hehe.

1. Dimana anda dilahirkan?
- celik2 mata ja dh nmpak bandar kangar. haha. smestinya Hosp. Besar Kangar, Perlis.

2. Dimana anda dibesarkan?
- bangga mengaku anak jati Perlis. dibesarkan jgk pun di Kangar, Perlis.

3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
- dh lahir n besar kt c2 so nak la msuk blogger Perlis kan.

4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
- sbb x penah lupa dimana tanah kelahiran aku even dh merata merantau.. tp pi mai pi mai balik semula kt sna. tmbh2 time raya la. ahaha. tapi2.. aipp2 lum abis g, yg penting PERLIS ttp dihati. muah 

Wednesday, June 1, 2011

Jangan Salah Anggap Lagi

Ikhlas gitau kt korang....

siapa cakap saya lemah lembut
sy lasak n kadagkala kasar gak

siapa cakap saya pendiam
sememangnya sy suka berceloteh

siapa ingat saya sombong
sebenarnya sy suka memerhati dulu karakter anda
sy jgk seorang yg humor

siapa cakap sy slumber & x kisah
sy amat2 peduli psl penerimaan org sekeliling

kwn2 kata sy gila2 n rock
dieorang gak x tau yg sebenarnya sy jgk pemalu

ex kata sy degil, keras kepala
die x tau yg sebenarnya tu dipanggil EGO

dieorang ingat ati saya kebal & kuat
dieorang terlupa sy jgk seorang pmpn biasa 
yg mudah terluka & ssh melupakan yg pnh disygi, 
tapi utk apa sy mnunjuk2 suma tu

dieorang gak kata saya seorang epy go lucky, mudah tergelak
mmg pun ! kang marah tau lak cuak.

ada org pelik nape ngn org len sy mesra n ramah tapi ngan die x
tu tndanya sy x selesa ngan awk. opss.. sori..

siapa cakap saya berhati keras
kelemahan sy ialah mudah kesian kt orang

kenapa sy tulis entri neh. yela suma org suka akn pmpn yg lemah lmbut, sopan, tapi sy x nak pretend. sy suka diri sy seadanya. sy x perlu jd org len utk bt org senang ngn sy. if x sng, leh pegi eyhh. sy bkn dilahirkan ngan sifat ayu, lembut gemalai, bersopan santun cam pmpn melayu terakhir.. x.. x.. sy dilahirkan ngan mnjadi kanak2 yg sgt lasak n hyperactive... bl besar sy mampu ssuaikan dri ngn persekitaran n berubah mnjadi ank gadis sunti yg x bersifat tomboy lg. transformasi semulajadi yg bermakna bg fmily sy. haha, klakar tol.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal