Thursday, May 26, 2011

Jgn Malu Berkawan Dgn OKU

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:14 PM
Reaksi Anda: 
1stly nak ucap sori sgt2 kat blogwalkers sbb x dpt mbalas kunjungan. 6ari+1ari cti. kna bkeja kat somban ngan internet yg slow gler wat aku x berminat nk men blog kt sne. dh blk ney dpt la blogwalking semula kan ^_^ ha.. aku de sket cite nak share ngan korang. dlm bz2 aku settle keja kt sne sempat plk aku kuar g tgk wayang kt jusco seremban. pe yg menariknya ney adalah pngalaman pertama aku kuar ngan die. wlupun byk mata yg memandang tp aku x peduli pn. mybe orang rsa tertarik kot bl kteorg kuar sme2. aku respect die sbb mampu bergerak n berusaha sndiri tnpa m'hrp kan pertolongan sesape even aku sndri pn nk tlg. kalo aku offer nak tlk wheelchair die msti die x bg.. die x nak nyusahkan aku. die x nak org len pndang die sbgai beban. die sndri pndai ssuaikan keadaan die n cari bnda or kemudahan2 yg memudahkan pergerakkan die. sampai la tiba di tempat wayang..

ngah aku n die beratur nak beli tiket, cam besa la.. rmai mata yg memandang. tapi antara rmai2 tu aku terpandang dua kali kat seseorang tu. die kat kaunter tiket selang dua kaunter dari aku. rsa cam knl je. KAK MIRA ! tapi tu hnya berdetik dlm ati sbb bila aku pndang die kali kedua cepat2 die paling muka die seolah2 bz beli tiket. pas aku slesai beli tiket, otw nk kuar tu akhirnya aku tgur gak die wlupun time tu pada mulanya aku rsa x nk je tgur sbb aku rasa x sedap ati. pelik btol aku bl die bt seolah2 x knal aku. sket je die pndang aku pastu die sbok plih2 seat. 2x aku sapa die utk ckp yg aku nak g dlu. pastu die leh say "k.la. Bye." smbil mata die pndang pnjual tiket tu. bhong la kalo aku kata aku x termalu. rmai kan org c2 pndang kami. smbil berjalan tu aku cam terkelu n terdiam. aku terpikir sejenak. nape die bt cmtu kt aku. pe salah aku. pastu baru aku tersedar.. smpai ati.. rpanya die rasa termalu bl aku yang ngah berjalan ngan orang OKU ney g tegur die di depan org rmai. T_T kejamnya dia.....

aku knl die waktu aku praktikal di slh 1 unit pelancongan krjaan NS. aku da event di seremban parade utk aktiviti promotion. kt sana aku knl akak tu (bka booth jual buku) n aku knl gak 2org abg ustaz ney yg kongsi booth ngn team aku. abg2 ney dr jbtn agma islam NS. pelik sgt la bl die leh layan aku cmtu sbb dulu time kt sana kteorg mesra. ada skli tu aku, liza n akak tu sme2 g karaoke. pastu last day tu die invite lg kali ney nk blnja aku karaoke join team die.. dlm msa yg sme tu team aku pn nk g karaoke termsk la abg2 ustaz tu. then aku pn invite dieorg sume join aku utk join team akak tu. akak tu pn x kisah. tp lastly abg ustaz tu kuar, die x nak join c2. rpanya dlm blk tu ada air tutttt. ptt la abg ustaz tu cabut ajak kiteorg sewa blk karaoke len. pas pd tu kteorg dh x jmpe lg smpai la ari aku g tgk wyg tu. aku rsa kalo time tu aku kuar ngn kwn2 aku yg normal sperti aku msti die akan smbut mesra sapaan aku tu kan. tp dh aku kuar sebaliknya.. e2 la yg terjadi.

p/s : sedar la mnusia.. kita ney sma saja. buruk baik kita hnya allah je yg tau. sapa ko utk rasa malu cmtu skli.? arinie ari die.. sok lusa sapa tau kalo ari kita plk kan. die pn x mnx dijadikan cmtu. astaga.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

2 comments on "Jgn Malu Berkawan Dgn OKU"

Robocop on May 26, 2011 at 6:20 PM said...

blog nie cantek mcm owner die,bt button read more la dik.. timbang brt blog nie same.pastikn jgn lebih dr 100kb

Aida Nasirah on May 27, 2011 at 8:28 AM said...

baik... sy akan bt cmtu nti. x dela berat sgt bl nak bka kan. tq. :)

Thursday, May 26, 2011

Jgn Malu Berkawan Dgn OKU

1stly nak ucap sori sgt2 kat blogwalkers sbb x dpt mbalas kunjungan. 6ari+1ari cti. kna bkeja kat somban ngan internet yg slow gler wat aku x berminat nk men blog kt sne. dh blk ney dpt la blogwalking semula kan ^_^ ha.. aku de sket cite nak share ngan korang. dlm bz2 aku settle keja kt sne sempat plk aku kuar g tgk wayang kt jusco seremban. pe yg menariknya ney adalah pngalaman pertama aku kuar ngan die. wlupun byk mata yg memandang tp aku x peduli pn. mybe orang rsa tertarik kot bl kteorg kuar sme2. aku respect die sbb mampu bergerak n berusaha sndiri tnpa m'hrp kan pertolongan sesape even aku sndri pn nk tlg. kalo aku offer nak tlk wheelchair die msti die x bg.. die x nak nyusahkan aku. die x nak org len pndang die sbgai beban. die sndri pndai ssuaikan keadaan die n cari bnda or kemudahan2 yg memudahkan pergerakkan die. sampai la tiba di tempat wayang..

ngah aku n die beratur nak beli tiket, cam besa la.. rmai mata yg memandang. tapi antara rmai2 tu aku terpandang dua kali kat seseorang tu. die kat kaunter tiket selang dua kaunter dari aku. rsa cam knl je. KAK MIRA ! tapi tu hnya berdetik dlm ati sbb bila aku pndang die kali kedua cepat2 die paling muka die seolah2 bz beli tiket. pas aku slesai beli tiket, otw nk kuar tu akhirnya aku tgur gak die wlupun time tu pada mulanya aku rsa x nk je tgur sbb aku rasa x sedap ati. pelik btol aku bl die bt seolah2 x knal aku. sket je die pndang aku pastu die sbok plih2 seat. 2x aku sapa die utk ckp yg aku nak g dlu. pastu die leh say "k.la. Bye." smbil mata die pndang pnjual tiket tu. bhong la kalo aku kata aku x termalu. rmai kan org c2 pndang kami. smbil berjalan tu aku cam terkelu n terdiam. aku terpikir sejenak. nape die bt cmtu kt aku. pe salah aku. pastu baru aku tersedar.. smpai ati.. rpanya die rasa termalu bl aku yang ngah berjalan ngan orang OKU ney g tegur die di depan org rmai. T_T kejamnya dia.....

aku knl die waktu aku praktikal di slh 1 unit pelancongan krjaan NS. aku da event di seremban parade utk aktiviti promotion. kt sana aku knl akak tu (bka booth jual buku) n aku knl gak 2org abg ustaz ney yg kongsi booth ngn team aku. abg2 ney dr jbtn agma islam NS. pelik sgt la bl die leh layan aku cmtu sbb dulu time kt sana kteorg mesra. ada skli tu aku, liza n akak tu sme2 g karaoke. pastu last day tu die invite lg kali ney nk blnja aku karaoke join team die.. dlm msa yg sme tu team aku pn nk g karaoke termsk la abg2 ustaz tu. then aku pn invite dieorg sume join aku utk join team akak tu. akak tu pn x kisah. tp lastly abg ustaz tu kuar, die x nak join c2. rpanya dlm blk tu ada air tutttt. ptt la abg ustaz tu cabut ajak kiteorg sewa blk karaoke len. pas pd tu kteorg dh x jmpe lg smpai la ari aku g tgk wyg tu. aku rsa kalo time tu aku kuar ngn kwn2 aku yg normal sperti aku msti die akan smbut mesra sapaan aku tu kan. tp dh aku kuar sebaliknya.. e2 la yg terjadi.

p/s : sedar la mnusia.. kita ney sma saja. buruk baik kita hnya allah je yg tau. sapa ko utk rasa malu cmtu skli.? arinie ari die.. sok lusa sapa tau kalo ari kita plk kan. die pn x mnx dijadikan cmtu. astaga.
 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal