Friday, September 23, 2011

Cerita di Dewan Kuliah

Dikarut oleh Aida Nasirah at 1:45 PM
Reaksi Anda: 
Class sains pemikiran dan etika adalah antara subjek pd pemulaannya aku x bpa nk minat. 1st day msuk cls mmg mnguji kekuatan kelopak mata aku yg hampir2 nak kena sendal ngan ranting kayu. Dasyat2.. utk kali ke4 clss ney aku tgk de perubahan la kat aku. Aku kurang gler rsa ngtok pastu aku rsa mkin ari mkin best plk msuk cls neh. Lecturer aku import mali from yogjakarta maa. Orgnya aku tabik sgt sbb mampu berpikiran sgt positif. Mmg positif gler la. aku rsa suma student dlm cls tu pn x mpu kot jd cmtu. Stiap kali msuk cls die aku tau yg mood aku mmg akan menjadi baik.

Arinie je die dh cetuskan gelak besar dr aku n ex housemate aku. Ayat yg paling aku ingt “mak dia pun kaki blah” “dia berdiri di atas panggung” dan “seluar pink die berwarna pink” adesss.. x pasal2 dh mnimbulkan keriuhan dlm cls tu kan. Kwn aku yg sorg tu kalo dh gelak mmg tahap over. Nk suh aku tlg stopkan die.?? Aku pn x mpu nk stop. Hahaha.!  Ayat sbtolnya yg lect aku tu cuba smpaikan ialah “mak die pn kaki beli belah gak” “artis nidji tu ngah berdiri atas stage” dan “nidji tu pkai suar warna pink” pnya xcited nak cite smpai potong abis suma ayt yg mnyebabkan ayt bertukar makna. Dan sperti biasa die x mrh pn kami yg suka gelak “maaf ya saya begitu hendak bercerita hinggakan jadinya begitu.” (bnyi lbih kurang cmtu la) Kekeke.

Ingt g time 2nd day cls die.. agaknye mber aku neh x ckup tdo yg mlampau kot, dibantainya tdo time lect tu ngajar. Kalo dok seat belakang2 leh la dimaafkan lg. Neh dua dr depan. Dia sgt berani kan.? Lect tu prasan n berkata “saya itu tidak kisah jika ada pelajar saya tertidur ketika saya mengajar, mungkin kerana dia tidak berminat atau tidak faham dengan apa yang diajar oleh saya maka saya tidak bisa memaksanya untuk menyukai saya” ha tgk. Positif kan.? Dan2 la mber aku tu bgn n tersengih2. Cam tau2 plk org kata kt die. Tp pape pn kiteorg sume mmg suka ngan cls die n x pnh rsa nak ponteng disbbkn cara kelonggaran yg die bg ngan melayan kiteorg sbgai mnusia dewasa yg x perlu nak dimarah n nak ditegur 1 per 1. even nmpak cam kteorg suka gelak2 tp tu x bermakna kiteorg x respect. tlg jgn slh phm. and 4 DR.. you mmg sporting n friendly abis..


p/s : kna byk lg menonton sinetron indonesia utk lbih memudahkan lg proses penerimaan blaja. Dhla aku mmg x mnt sinetron2 cmtu.!


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

0 comments on "Cerita di Dewan Kuliah"

Friday, September 23, 2011

Cerita di Dewan Kuliah

Class sains pemikiran dan etika adalah antara subjek pd pemulaannya aku x bpa nk minat. 1st day msuk cls mmg mnguji kekuatan kelopak mata aku yg hampir2 nak kena sendal ngan ranting kayu. Dasyat2.. utk kali ke4 clss ney aku tgk de perubahan la kat aku. Aku kurang gler rsa ngtok pastu aku rsa mkin ari mkin best plk msuk cls neh. Lecturer aku import mali from yogjakarta maa. Orgnya aku tabik sgt sbb mampu berpikiran sgt positif. Mmg positif gler la. aku rsa suma student dlm cls tu pn x mpu kot jd cmtu. Stiap kali msuk cls die aku tau yg mood aku mmg akan menjadi baik.

Arinie je die dh cetuskan gelak besar dr aku n ex housemate aku. Ayat yg paling aku ingt “mak dia pun kaki blah” “dia berdiri di atas panggung” dan “seluar pink die berwarna pink” adesss.. x pasal2 dh mnimbulkan keriuhan dlm cls tu kan. Kwn aku yg sorg tu kalo dh gelak mmg tahap over. Nk suh aku tlg stopkan die.?? Aku pn x mpu nk stop. Hahaha.!  Ayat sbtolnya yg lect aku tu cuba smpaikan ialah “mak die pn kaki beli belah gak” “artis nidji tu ngah berdiri atas stage” dan “nidji tu pkai suar warna pink” pnya xcited nak cite smpai potong abis suma ayt yg mnyebabkan ayt bertukar makna. Dan sperti biasa die x mrh pn kami yg suka gelak “maaf ya saya begitu hendak bercerita hinggakan jadinya begitu.” (bnyi lbih kurang cmtu la) Kekeke.

Ingt g time 2nd day cls die.. agaknye mber aku neh x ckup tdo yg mlampau kot, dibantainya tdo time lect tu ngajar. Kalo dok seat belakang2 leh la dimaafkan lg. Neh dua dr depan. Dia sgt berani kan.? Lect tu prasan n berkata “saya itu tidak kisah jika ada pelajar saya tertidur ketika saya mengajar, mungkin kerana dia tidak berminat atau tidak faham dengan apa yang diajar oleh saya maka saya tidak bisa memaksanya untuk menyukai saya” ha tgk. Positif kan.? Dan2 la mber aku tu bgn n tersengih2. Cam tau2 plk org kata kt die. Tp pape pn kiteorg sume mmg suka ngan cls die n x pnh rsa nak ponteng disbbkn cara kelonggaran yg die bg ngan melayan kiteorg sbgai mnusia dewasa yg x perlu nak dimarah n nak ditegur 1 per 1. even nmpak cam kteorg suka gelak2 tp tu x bermakna kiteorg x respect. tlg jgn slh phm. and 4 DR.. you mmg sporting n friendly abis..


p/s : kna byk lg menonton sinetron indonesia utk lbih memudahkan lg proses penerimaan blaja. Dhla aku mmg x mnt sinetron2 cmtu.!

No comments:

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal