Monday, September 26, 2011

Ingatkan Student Rupanya Lecturer Daa. Malunyaa.!

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:34 PM
Reaksi Anda: 
situasi : terpaksa pegi mkn sorg2 sbb jdual x sma lgsg ngan kwn2. lone ranger la kan. suma meja dah pnuh kcuali 1 meja ney je. (setelah amik mkn n dduk)

aku : tumpang yer. sorg2 gak ker.? 
(sambil meletak nasi n tersenyum mesra)

si A : bole2 dduk la. a'ah sorg2 je.

aku : sama la. terpaksa la dh jdual arinie x sma ngan kwn2 kan.
(dia tersenyum. aku pulak hanya pandang sekali dua smbil membuka tudung btol air mineral yg ssh pulak nk buka. degil tol.!)

si A : amik kos pe.?

aku : HR. awk.?
(si A tersenyum simpul. aku terjungkit kening. aku btol2 x paham pe mkna snyuman dia tu. perlu ke bt cmtu.?)

aku : nape.? amik kos pe.? 
(dia tersenyum lagi. kali neh smbil geleng2 kepala pulak. soalan aku td lum jawab2 lagi. aku blur~. berat sgt ke nk bgtau kos ape ekk.)

si A : sy lecturer.

aku : eyh yeke ney.?
(dlm ati aku : ehh nk men2 plk. aku bt endah x endah je tanpa pandang dia n laju suap nasi ke mulut. ermm.. sedapnyer)

si A : a'ah.
(jawapan dia yg neh mula buat terasa ketidaksedapan dihatiku.)

aku : ha..btol neh lecturer.?? btol neh.??
(inginkan kepastian. mula terasa cam nasi yg aku makan td tersekat di kerongkong + berdebar2. ya allah.. slumber nya aku td.!)

Dia terhanguk2 mengiakan soalan aku td. spontan ngan itu aku terasa merah padam muka aku n terasa nak angkat pinggan tros blah dr c2 or idea lainnya nak buat2 angkat kol n mnx diri sbb meja kwn de kt hujung sna tuuu. so agak2 korang pe reaksi aku bl dh tau die lect.? dan lect yg berkemungkinan besar leh jd lect aku bl aku amik paper consumer behaviour next sem nti. so.. pe lg yg aku leh buat kan. aku pun tros cepat2 mnx maaf n tersenyum2 mnx maaf lg n sterusnya aku x nak cita lg. korang pikir la sndri. yg pastinya tu pengajaran la bt aku. len kali jd ramah n fokus.. bkn jd ramah n bt endah x endah jerk.!

mood : malu gilaaaa.
p/s : knp la byk lect muda2 smpai ssh sgt nak bezakan mna student mna lect :(


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

2 comments on "Ingatkan Student Rupanya Lecturer Daa. Malunyaa.!"

fisa othman on September 26, 2011 at 3:37 PM said...

ihikss malu nya kalau tersilap ni kann...;)

Aida Nasirah on September 26, 2011 at 3:40 PM said...

tau xpe. tuhan je tau cmne rasa time tuh. haha.

Monday, September 26, 2011

Ingatkan Student Rupanya Lecturer Daa. Malunyaa.!

situasi : terpaksa pegi mkn sorg2 sbb jdual x sma lgsg ngan kwn2. lone ranger la kan. suma meja dah pnuh kcuali 1 meja ney je. (setelah amik mkn n dduk)

aku : tumpang yer. sorg2 gak ker.? 
(sambil meletak nasi n tersenyum mesra)

si A : bole2 dduk la. a'ah sorg2 je.

aku : sama la. terpaksa la dh jdual arinie x sma ngan kwn2 kan.
(dia tersenyum. aku pulak hanya pandang sekali dua smbil membuka tudung btol air mineral yg ssh pulak nk buka. degil tol.!)

si A : amik kos pe.?

aku : HR. awk.?
(si A tersenyum simpul. aku terjungkit kening. aku btol2 x paham pe mkna snyuman dia tu. perlu ke bt cmtu.?)

aku : nape.? amik kos pe.? 
(dia tersenyum lagi. kali neh smbil geleng2 kepala pulak. soalan aku td lum jawab2 lagi. aku blur~. berat sgt ke nk bgtau kos ape ekk.)

si A : sy lecturer.

aku : eyh yeke ney.?
(dlm ati aku : ehh nk men2 plk. aku bt endah x endah je tanpa pandang dia n laju suap nasi ke mulut. ermm.. sedapnyer)

si A : a'ah.
(jawapan dia yg neh mula buat terasa ketidaksedapan dihatiku.)

aku : ha..btol neh lecturer.?? btol neh.??
(inginkan kepastian. mula terasa cam nasi yg aku makan td tersekat di kerongkong + berdebar2. ya allah.. slumber nya aku td.!)

Dia terhanguk2 mengiakan soalan aku td. spontan ngan itu aku terasa merah padam muka aku n terasa nak angkat pinggan tros blah dr c2 or idea lainnya nak buat2 angkat kol n mnx diri sbb meja kwn de kt hujung sna tuuu. so agak2 korang pe reaksi aku bl dh tau die lect.? dan lect yg berkemungkinan besar leh jd lect aku bl aku amik paper consumer behaviour next sem nti. so.. pe lg yg aku leh buat kan. aku pun tros cepat2 mnx maaf n tersenyum2 mnx maaf lg n sterusnya aku x nak cita lg. korang pikir la sndri. yg pastinya tu pengajaran la bt aku. len kali jd ramah n fokus.. bkn jd ramah n bt endah x endah jerk.!

mood : malu gilaaaa.
p/s : knp la byk lect muda2 smpai ssh sgt nak bezakan mna student mna lect :(

2 comments:

fisa othman said...

ihikss malu nya kalau tersilap ni kann...;)

Aida Nasirah said...

tau xpe. tuhan je tau cmne rasa time tuh. haha.

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal