Monday, February 13, 2012

Kebanyakkan Lelaki Masa Kini

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:50 AM
Reaksi Anda: 
Pecayalah, muka tak menggambarkan apa2. muka baik suci muci tak semestinya baik dan muka ganas seperti pecah rumah tak semestinya jahat belaka. betul ke lelaki selalu beranggapan perempuan bodoh.? eyh.. maaf. bahasa sopannya kurang cerdik. perempuan sekarang dikatakan pendek akal dan senang menyerah. "perempuan bodoh. mereka pecaya lelaki sayangkan mereka 100% tetapi hakikat sebetulnya niat lelaki tak selalunya baik." betul ker.? kalo betul mmg betul la kami bodoh. maaf.. aku bukan pro jantina. aku cuma menulis apa yang kawan aku kongsi di fb chat semalam. dia jugak ada berkata DON'T TRUST MEN.. INCLUDING ME. bila aku baca.. terus aku jadi takut. kalo semua tak boleh dipercayai.. kita nak pecaya sapa.? hmm.. kat bawah ada beberapa pesanan dari dia. meh sini aku highlight untuk korang gals :


1. kadang2 bila bercouple, lelaki bukan fikir apa pun cuma fikir 1 perkara saja. nak tuttt* (berubah air muka aku seketika)
2. lelaki memang cepat bosan
3. macam atas tadi don't trust men okey.

yang mana boleh di ambil kita ambil dan simpan dan yang korang rasa tak tepat dengan situasi korang, boleh la ignore. peringatan.! tak semua lelaki macam tu yer cuma perempuan perlu beringat2. seperti yang aku kata tadi, yang nampak baik tak semestinya baik tapi itu la kelemahan perempuan mereka lambat kesan. aku suka ayat neh, 


"girls fall in love with what they hear, boys fall in love with what they see. that's why girls wear make up and boys lie."


sebab tu lelaki ramai suka berbohong. lelaki jugak terlupa, mungkin perempuan kadang2 lalai tapi mereka mempunyai 1 naluri yang kuat. naluri keibuan mereka yang selalu berkata tepat. itulah pepatah pernah berkata SEPANDAI-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. pepatah mantan pemimpin Indonesia pernah berkata, sekiranya lelaki pernah berlaku curang terhadap pasangannya, wanita itu akan memaafkan tetapi takkan melupakan sepanjang hayatnya.

hati wanita itu lembut dan penyayang sebab itu mereka mudah pecaya. jangan salahkan kaum hawa, adam. sepatutnya anda melindungi mereka bukan mengambil kesempatan di atas kelemahan mereka. beringatlah.. what goes around comes around. kesannya.? aku jadi was2 tetapi dalam masa yang sama aku tak bole berkata aku serik dalam bercinta. siapalah yang mampu meramal untung nasib seseorang. tika malang itu tiba, aku juga mungkin akan diuji berjumpa spesies begitu. adakah aku cukup kuat.? atau aku jugak bakal diperbodohkan.? sebagai manusia biasa aku jugak ada kelemahan. hanya iman dan kesabaran tempat aku berpaut untuk terus berdiri teguh. Allah tak penah kejam. Allah menguji hambanya dengan tingkat keimanan dan tahap kesabaran seseorang hambanya itu. cuma aku hanya mampu berdoa, andai selepas ini aku dipertemukan dengan seseorang.. biarlah dia jodohku dan yang terakhir untuk aku. wassalam.


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

4 comments on "Kebanyakkan Lelaki Masa Kini"

Mr Thinker on February 13, 2012 at 5:38 PM said...

kalau tukar lak pompuan yang buat hal kat laki? haha how?

Mr Thinker on February 13, 2012 at 5:38 PM said...

kalau pompuan lak ? cmna? cmana pompuan lak buat kat laki cmtu, hoi sakit tul haha

Aida Nasirah on February 13, 2012 at 5:50 PM said...

kan aku cakap what goes around comes around. tgk balik masa dulu ang, penah bt kat mana2 girl x.? kesannya sekarang. kalo tak penah bt, anggap la tu satu ujian utk ang :)

Syira Rara on February 17, 2012 at 6:00 PM said...

salam..baru follow blog kamu..erm nice..nnt kalau ada masa singgah la blog saya..kalau sudi boleh follow juga..nnt blh share cerita (^_^)

Monday, February 13, 2012

Kebanyakkan Lelaki Masa Kini

Pecayalah, muka tak menggambarkan apa2. muka baik suci muci tak semestinya baik dan muka ganas seperti pecah rumah tak semestinya jahat belaka. betul ke lelaki selalu beranggapan perempuan bodoh.? eyh.. maaf. bahasa sopannya kurang cerdik. perempuan sekarang dikatakan pendek akal dan senang menyerah. "perempuan bodoh. mereka pecaya lelaki sayangkan mereka 100% tetapi hakikat sebetulnya niat lelaki tak selalunya baik." betul ker.? kalo betul mmg betul la kami bodoh. maaf.. aku bukan pro jantina. aku cuma menulis apa yang kawan aku kongsi di fb chat semalam. dia jugak ada berkata DON'T TRUST MEN.. INCLUDING ME. bila aku baca.. terus aku jadi takut. kalo semua tak boleh dipercayai.. kita nak pecaya sapa.? hmm.. kat bawah ada beberapa pesanan dari dia. meh sini aku highlight untuk korang gals :


1. kadang2 bila bercouple, lelaki bukan fikir apa pun cuma fikir 1 perkara saja. nak tuttt* (berubah air muka aku seketika)
2. lelaki memang cepat bosan
3. macam atas tadi don't trust men okey.

yang mana boleh di ambil kita ambil dan simpan dan yang korang rasa tak tepat dengan situasi korang, boleh la ignore. peringatan.! tak semua lelaki macam tu yer cuma perempuan perlu beringat2. seperti yang aku kata tadi, yang nampak baik tak semestinya baik tapi itu la kelemahan perempuan mereka lambat kesan. aku suka ayat neh, 


"girls fall in love with what they hear, boys fall in love with what they see. that's why girls wear make up and boys lie."


sebab tu lelaki ramai suka berbohong. lelaki jugak terlupa, mungkin perempuan kadang2 lalai tapi mereka mempunyai 1 naluri yang kuat. naluri keibuan mereka yang selalu berkata tepat. itulah pepatah pernah berkata SEPANDAI-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. pepatah mantan pemimpin Indonesia pernah berkata, sekiranya lelaki pernah berlaku curang terhadap pasangannya, wanita itu akan memaafkan tetapi takkan melupakan sepanjang hayatnya.

hati wanita itu lembut dan penyayang sebab itu mereka mudah pecaya. jangan salahkan kaum hawa, adam. sepatutnya anda melindungi mereka bukan mengambil kesempatan di atas kelemahan mereka. beringatlah.. what goes around comes around. kesannya.? aku jadi was2 tetapi dalam masa yang sama aku tak bole berkata aku serik dalam bercinta. siapalah yang mampu meramal untung nasib seseorang. tika malang itu tiba, aku juga mungkin akan diuji berjumpa spesies begitu. adakah aku cukup kuat.? atau aku jugak bakal diperbodohkan.? sebagai manusia biasa aku jugak ada kelemahan. hanya iman dan kesabaran tempat aku berpaut untuk terus berdiri teguh. Allah tak penah kejam. Allah menguji hambanya dengan tingkat keimanan dan tahap kesabaran seseorang hambanya itu. cuma aku hanya mampu berdoa, andai selepas ini aku dipertemukan dengan seseorang.. biarlah dia jodohku dan yang terakhir untuk aku. wassalam.

4 comments:

Mr Thinker said...

kalau tukar lak pompuan yang buat hal kat laki? haha how?

Mr Thinker said...

kalau pompuan lak ? cmna? cmana pompuan lak buat kat laki cmtu, hoi sakit tul haha

Aida Nasirah said...

kan aku cakap what goes around comes around. tgk balik masa dulu ang, penah bt kat mana2 girl x.? kesannya sekarang. kalo tak penah bt, anggap la tu satu ujian utk ang :)

Syira Rara said...

salam..baru follow blog kamu..erm nice..nnt kalau ada masa singgah la blog saya..kalau sudi boleh follow juga..nnt blh share cerita (^_^)

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal