Wednesday, August 15, 2012

Koleksi Kasut Wanita

Dikarut oleh Aida Nasirah at 3:33 PM
Reaksi Anda: 
Apa punya banyak kotak2 bawah katil neh
tersusun cantek jer.. nak buat pameran ke apa
meh nak tengok, sekilas pandang cam ku kenal je rupa kotak2 ini.. 
rupanya macam kotak kasut !
yesss, memang kotak kasut..!! ohh baru teringat
semuanya hak milik kekal aku.. hehe..
kesian, ada yang dah makan diri  mungkin sebab dah lama tak usik
bapa kali pakai memang boleh dikira
ada jugak yang berkali2 dah pakai, ikut keselesaan n kemudahsuaian


yang jenis neh memang antara yang selalu aku pakai
selalunya aku pakai ke class semasa buat dip dulu
sebagai student under jabatan Hospitaliti especially tourism management
penampilan sangat ditekankan.. kasut pun WAJIB high heels dan bertutup
pattern neh pulak yang paling aku suka dulu, yesss selesa..
kaki aku jenis yang tak tahan lagi2 kali yang fully bertutup 
akan menyebabkan kat belakang kaki akan melecet
untuk kasut2 kegunaan selalu,
aku akan pastikan depan saja yang bertutup n belakang biarlah terbuka
ketinggian atau keruncingan tumit takda masalah untuk aku
tapi yang selalu bagi masalah adalah jenis wedges


wedges yang no.3.. apa kekurangan wedges disebalik banyak kelebihan die.?
kalau nak dibandingkan wedges ngan heel mestilah wedges 2x lebih selesa
tapi untuk membeli wedges kena teliti betul2
terutamanya teliti dimana.?? penting ialah di tapaknya
ada wedges yang dibuat gagal untuk diseratakan tapaknya
selalu yang aku jumpa kasut dari buatan Vincci neh la.. 
pattern cun melecun tapi tapak tak sama rata
bila nak berjalan tu mulalah nak terjatuh sendiri padahal langsung takda tersepak batu ke
tersadung kayu ke, terpijak tanah tak rata ke, langsung takda kena mengena
puncanya dari tapak tu sendiri.. so ati2 keyhh
kalo jenis suka bertali pulak, pastikan talinya besar sket
neh untuk elakkan dari menyekat perjalanan darah di kaki n terasa tak selesa (sakit)
macam pakai seluar jugak la, kalau getah terlalu ketat sakit kan.. 
mest tinggal kesan, benda yang sama jugak untuk kasut jenis no.1
jadi sekarang aku memilih keselesaan untuk kegunaan lama iaitu no.2
aku tak penah lagi try brand tu n ini adalah kali pertama
tengok pattern2nya buatkan aku takda perasaan, nampak cam old fashion je kan
tapi sebenarnya ia lebih selesa n stylo larhhhhh
simple n sodappp.. letak je kaki terasa sedap n lembutnya struktur kasut tu
even kasut tu nampak cikai2 je tapi harganya lebih mahal dari wedges n heel
mahalnya bukan disebabkan patternnya tapi kesedapannya, ewahh.. cam leh makan pulakk


inilah jenis kasut yang paling aku tak boleh pakai
kaki aku yang sensitif neh tak bole menerima tertutup dibelakang
walaupun aku sedar kelemahan aku yang 1 neh tapi aku still gatal2 nak beli
asal nampak berkenan je terus aku beli padahal aku takut nak pakai
dan kalau aku gewdiks nak pakai gak, aku pastikan ada bawak spare
no.2 tu seingat aku sekali je aku pakai pastu takda dah
orang kata kalau tak nak makan kaki gigit die dulu kan.??
aku dah gigit sampai tercabut kulit kasut tapi hampehhh.. sama je..
no.1 tu aku baru beli je.. hehe.. tengok !
kan dah cakap.. takleh pakai pun masih nak beli
hmm.. dah pakai pun.. MELECET !!! jadi, simpan balik dalam kotak
kau pun pegi ikut ahli skuad yang lain yer.. jadi pameran katil..
ntah2 kau pun sama, hanya sekali tu jela aku pakai ;D


ini antara yang masih ada tapi dah jarang nak guna lagi
apa kesannya bila selalu pakai heels.??
5taun berlalu.. aku mula terasa sakit dibahagian pinggang, 
tulang belakang n naik hingga ke leher
turut tak terlepas kesakitan di tumit
rasanya cam urat menegang n mencucuk2
risiko lain yang aku boleh kena jugak ialah rambut gugur (patut la),
jejaskan organ dalaman n kesuburan wanita,
menyebabkan pening n kitaran haid tak teratur..
sebenarnya banyak lagi..
moral of da story, kurangkan pakai kasut tinggi2 ya..
sebab tu sekarang aku dah prefer ke kasut yang flat
tak nak pikir nak cantek je.. nak pikir untuk kegunaan pada masa panjang pulak
pakai sekali sekala tu bolehlah kot =)


p/s : kasut cun2 pun bukan leh bergambar simpan buat kenangan, yang selalu nampak baju n tudung. betol kan.?? LOL


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

0 comments on "Koleksi Kasut Wanita"

Wednesday, August 15, 2012

Koleksi Kasut Wanita

Apa punya banyak kotak2 bawah katil neh
tersusun cantek jer.. nak buat pameran ke apa
meh nak tengok, sekilas pandang cam ku kenal je rupa kotak2 ini.. 
rupanya macam kotak kasut !
yesss, memang kotak kasut..!! ohh baru teringat
semuanya hak milik kekal aku.. hehe..
kesian, ada yang dah makan diri  mungkin sebab dah lama tak usik
bapa kali pakai memang boleh dikira
ada jugak yang berkali2 dah pakai, ikut keselesaan n kemudahsuaian


yang jenis neh memang antara yang selalu aku pakai
selalunya aku pakai ke class semasa buat dip dulu
sebagai student under jabatan Hospitaliti especially tourism management
penampilan sangat ditekankan.. kasut pun WAJIB high heels dan bertutup
pattern neh pulak yang paling aku suka dulu, yesss selesa..
kaki aku jenis yang tak tahan lagi2 kali yang fully bertutup 
akan menyebabkan kat belakang kaki akan melecet
untuk kasut2 kegunaan selalu,
aku akan pastikan depan saja yang bertutup n belakang biarlah terbuka
ketinggian atau keruncingan tumit takda masalah untuk aku
tapi yang selalu bagi masalah adalah jenis wedges


wedges yang no.3.. apa kekurangan wedges disebalik banyak kelebihan die.?
kalau nak dibandingkan wedges ngan heel mestilah wedges 2x lebih selesa
tapi untuk membeli wedges kena teliti betul2
terutamanya teliti dimana.?? penting ialah di tapaknya
ada wedges yang dibuat gagal untuk diseratakan tapaknya
selalu yang aku jumpa kasut dari buatan Vincci neh la.. 
pattern cun melecun tapi tapak tak sama rata
bila nak berjalan tu mulalah nak terjatuh sendiri padahal langsung takda tersepak batu ke
tersadung kayu ke, terpijak tanah tak rata ke, langsung takda kena mengena
puncanya dari tapak tu sendiri.. so ati2 keyhh
kalo jenis suka bertali pulak, pastikan talinya besar sket
neh untuk elakkan dari menyekat perjalanan darah di kaki n terasa tak selesa (sakit)
macam pakai seluar jugak la, kalau getah terlalu ketat sakit kan.. 
mest tinggal kesan, benda yang sama jugak untuk kasut jenis no.1
jadi sekarang aku memilih keselesaan untuk kegunaan lama iaitu no.2
aku tak penah lagi try brand tu n ini adalah kali pertama
tengok pattern2nya buatkan aku takda perasaan, nampak cam old fashion je kan
tapi sebenarnya ia lebih selesa n stylo larhhhhh
simple n sodappp.. letak je kaki terasa sedap n lembutnya struktur kasut tu
even kasut tu nampak cikai2 je tapi harganya lebih mahal dari wedges n heel
mahalnya bukan disebabkan patternnya tapi kesedapannya, ewahh.. cam leh makan pulakk


inilah jenis kasut yang paling aku tak boleh pakai
kaki aku yang sensitif neh tak bole menerima tertutup dibelakang
walaupun aku sedar kelemahan aku yang 1 neh tapi aku still gatal2 nak beli
asal nampak berkenan je terus aku beli padahal aku takut nak pakai
dan kalau aku gewdiks nak pakai gak, aku pastikan ada bawak spare
no.2 tu seingat aku sekali je aku pakai pastu takda dah
orang kata kalau tak nak makan kaki gigit die dulu kan.??
aku dah gigit sampai tercabut kulit kasut tapi hampehhh.. sama je..
no.1 tu aku baru beli je.. hehe.. tengok !
kan dah cakap.. takleh pakai pun masih nak beli
hmm.. dah pakai pun.. MELECET !!! jadi, simpan balik dalam kotak
kau pun pegi ikut ahli skuad yang lain yer.. jadi pameran katil..
ntah2 kau pun sama, hanya sekali tu jela aku pakai ;D


ini antara yang masih ada tapi dah jarang nak guna lagi
apa kesannya bila selalu pakai heels.??
5taun berlalu.. aku mula terasa sakit dibahagian pinggang, 
tulang belakang n naik hingga ke leher
turut tak terlepas kesakitan di tumit
rasanya cam urat menegang n mencucuk2
risiko lain yang aku boleh kena jugak ialah rambut gugur (patut la),
jejaskan organ dalaman n kesuburan wanita,
menyebabkan pening n kitaran haid tak teratur..
sebenarnya banyak lagi..
moral of da story, kurangkan pakai kasut tinggi2 ya..
sebab tu sekarang aku dah prefer ke kasut yang flat
tak nak pikir nak cantek je.. nak pikir untuk kegunaan pada masa panjang pulak
pakai sekali sekala tu bolehlah kot =)


p/s : kasut cun2 pun bukan leh bergambar simpan buat kenangan, yang selalu nampak baju n tudung. betol kan.?? LOL

No comments:

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal