Friday, August 3, 2012

Result Semester

Dikarut oleh Aida Nasirah at 10:05 PM
Reaksi Anda: 
Alhamdulillah...


result semester dah pun kuar n aku pulak dah pun check..
ucap alhamdulillah kerana dengan izin Allah aku lulus semua paper
walaupun pada mulanya aku agak kecewa dengan apa yang aku lihat n dapat
cepat2 sedarkan diri, atleast takda paper yang kena repeat
buat degree dah tak sama dengan diploma even dua2 tu hanya sekeping kertas
hanya untuk dapatkan sekeping tu la betapa susah payah nak kena usaha
kalo dip dulu final hanya 3 or 4 paper tapi skrg tanggungjawab dah bertambah jadi 6 or 7
mana la aku nak bole duduk sedap cam dulu2 n amalkan gaya hidup sedap camtu
frust result tak capai target ??!!
itulah tandanya usaha masih tak cukup n kena banyak kan lagi usaha untuk sem depan
patut ke aku ada schedule bagai, tapi aku memang yang tak suka terikat
cuma aku perlu lebih rajin n kurangkan gejala suka bersenang lenang.. haha
stress.. stress.. elehh stress la sangat padahal takda sapa pun push aku.. 
dari sekolah menengah sampai sekarang takda sapa push pun 
kiranya berdikarilah dalam buat keputusan sendiri
cuma waktu kecik2 je ayah suka push.. itu zaman2 darurat.. punyalah teruji fizikal mental
sebab zaman tu la aku jadi orang sekarang kan..
bila dah cerdik sket n bole pikir, ayah n mak serah untuk aku pilih yang terbaik
tetapkan matlamat sendiri, mungkin kategori anak tengah memang camnie kot
permintaan ayah pada aku, mungkin jugak akan jadi 1 doa..
harapan ayah nak aku jadi seorang PENSYARAH.. universiti pulak tuu.. 
selalu sangat benda neh bermain2 kat mulut ayah
dan ia jugak menjadi 1 bebanan kepada aku.. itu maksudnya aku kena sambung belaja lagi.??
walaupun perancangan untuk aku sambung blaja lum ada.. malah tak terlintas langsung,
aku tetap risau kalo result aku tak bagusss... harapan ayah, tanggungjwb aku..
apa2 pun aku serahkan kepada tuhanku.. aku pecaya pada qada n qadarnya..
kalo tuhanku izinkan permintaan ayah tu tercapai.. insyaallah... aku jugak akan berusaha !!
doakan yang terbaik untuk aida yaa.. 


Thanks.. sila datang lagi yer (",)

2 comments on "Result Semester"

Nur Hayati @ nur.. on August 3, 2012 at 10:08 PM said...

Insyaallah..knur doakan yg terbaik utk aida ye :)

Aida Nasirah on August 5, 2012 at 12:15 AM said...

tima kasih kak nur.. kalo ada rezeki n allah izinkan Insyaallah.. :)

Friday, August 3, 2012

Result Semester

Alhamdulillah...


result semester dah pun kuar n aku pulak dah pun check..
ucap alhamdulillah kerana dengan izin Allah aku lulus semua paper
walaupun pada mulanya aku agak kecewa dengan apa yang aku lihat n dapat
cepat2 sedarkan diri, atleast takda paper yang kena repeat
buat degree dah tak sama dengan diploma even dua2 tu hanya sekeping kertas
hanya untuk dapatkan sekeping tu la betapa susah payah nak kena usaha
kalo dip dulu final hanya 3 or 4 paper tapi skrg tanggungjawab dah bertambah jadi 6 or 7
mana la aku nak bole duduk sedap cam dulu2 n amalkan gaya hidup sedap camtu
frust result tak capai target ??!!
itulah tandanya usaha masih tak cukup n kena banyak kan lagi usaha untuk sem depan
patut ke aku ada schedule bagai, tapi aku memang yang tak suka terikat
cuma aku perlu lebih rajin n kurangkan gejala suka bersenang lenang.. haha
stress.. stress.. elehh stress la sangat padahal takda sapa pun push aku.. 
dari sekolah menengah sampai sekarang takda sapa push pun 
kiranya berdikarilah dalam buat keputusan sendiri
cuma waktu kecik2 je ayah suka push.. itu zaman2 darurat.. punyalah teruji fizikal mental
sebab zaman tu la aku jadi orang sekarang kan..
bila dah cerdik sket n bole pikir, ayah n mak serah untuk aku pilih yang terbaik
tetapkan matlamat sendiri, mungkin kategori anak tengah memang camnie kot
permintaan ayah pada aku, mungkin jugak akan jadi 1 doa..
harapan ayah nak aku jadi seorang PENSYARAH.. universiti pulak tuu.. 
selalu sangat benda neh bermain2 kat mulut ayah
dan ia jugak menjadi 1 bebanan kepada aku.. itu maksudnya aku kena sambung belaja lagi.??
walaupun perancangan untuk aku sambung blaja lum ada.. malah tak terlintas langsung,
aku tetap risau kalo result aku tak bagusss... harapan ayah, tanggungjwb aku..
apa2 pun aku serahkan kepada tuhanku.. aku pecaya pada qada n qadarnya..
kalo tuhanku izinkan permintaan ayah tu tercapai.. insyaallah... aku jugak akan berusaha !!
doakan yang terbaik untuk aida yaa.. 

2 comments:

Nur Hayati @ nur.. said...

Insyaallah..knur doakan yg terbaik utk aida ye :)

Aida Nasirah said...

tima kasih kak nur.. kalo ada rezeki n allah izinkan Insyaallah.. :)

 

AIDA NASIRAH Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal